Σκηνικό Γ’ ΠΠ: Παραλίγο σύγκρουση του αμερικανικού USS Donald Cook με την ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1_0

Παραλίγο να συγκρουστούν η ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov (Ναύαρχος Μακάροφ) που έμπαινε στα Στενά για να κινηθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα με το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνομένων βλημάτων USS Donald Cook,

και να συμβεί ένα μείζον επεισόδιο μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων και μάλιστα πολύ κοντά στην ελληνική επικράτεια

Όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, το περιστατικό συνέβη στις 8:00 ώρα Μόσχας, δηλαδή 7:00 ώρα Ελλάδας.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνομένων βλημάτων βγήκε στο Αιγαίο, ακολουθούμενο με διαφορά 10 λεπτών από τη γερμανική φρεγάτα Admiral Essen (Ναύαρχος Έσεν).

Η σύγκρουση αποφεύχθηκε όταν το αμερικανικό πλοίο που επιχείρησε να επικοινωνήσει με το ρωσικό άλλαξε πορεία

Το USS Donald Cook μπήκε στην Μαύρη Θάλασσα στις 19 Φεβρουαρίου και κατευθύνθηκε στην ουκρανική ακτή και στο λιμάνι της Οδησσού.

Τα ρωσικά ΜΜΕ αργότερα δημοσίευσαν πως μια κορβέτα κλάσης Buyan και ένα κατασκοπευτικό κλάσης Yuri Ivanov ανέλαβαν να το παρακολουθούν.

Ήταν η δεύτερη φορά που το USS Donald Cook μπήκε στην Μαύρη Θάλασσα φέτος.

Τον Ιανουάριο επισκέφτηκε το γεωργιανό λιμάνι Batumi.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΠΑΝΕ γυρευοντας τα ΣΙΩΝΙΣΤΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΟΥΛΑ.μονο που δεν πηγαινουν μονα τους ,γιατι δεν εχουν ΚΟΤΣΙΑ,παιρνουν και ολο το ΝΑΤΟ μαΖΙ ΤΟΥΣ.συντομα θα ΣΑΣ ΤΑΧΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ.ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ που σκοτωνουν τον κοσμο.ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ερχεται η σειρα σας να πληρωσετε για τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ.

Comments are closed.