Σκάνδαλο στο BBC: Πρώην εργαζόμενος βρέθηκε με μεγάλο υλικό παιδικής πορνογραφίας

Κοινοποίηση:
skynews-bbc-logo-national-broadcaster_6213136

Σύμφωνα με τη Mirror, πρώην υπάλληλος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα BBC συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Πρόκειται για πρώην μέλος του προσωπικού ασφαλείας του BBC, ο οποίος συνελήφθη και καταδικάστηκε αφού είχε περισσότερες από 58.000 άσεμνες εικόνες με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Ειδικότερα, σε έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης του Εγκλήματος βρέθηκε πως ο κατηγορούμενος David Mundy, 85 ετών, είχε στη «διάθεσή» του περί των 60.000 εικόνων κακοποίησης, και συνελήφθη από αξιωματικούς της υπηρεσίας στις 13 Απριλίου 2022, αφού επιχείρησε να «κατεβάσει» από το διαδίκτυο κι άλλο υλικό.

Σκάνδαλο στο BBC: Τι ισχυρίστηκε ο ίδιος

Από την έρευνα προέκυψε πως ο 85χρονος πρώην υπάλληλος του BBC, βρέθηκε να έχει χιλιάδες αποθηκευμένες εικόνες σε floppy, CDs, USB στικάκια και σκληρούς δίσκους.

Ο πρώην υπάλληλος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα κατηγορήθηκε έναν χρόνο μετά τη σύλληψή του, για τρία αδικήματα που αφορούσαν σε παιδική πορνογραφία. Κατά την κατάθεσή του, ο Mundy παραδέχτηκε ότι «κοίταξε» ανάλογες εικόνες κακοποίησης το 1998, λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί από το BBC.

Δηλώνοντας ότι δεν ήταν σίγουρος για το ποιος ήταν ο ορισμός της κακοποίησης, υποστήριξε ότι το ενδιαφέρον του ήταν μόνο «για ευχαρίστηση». Σχεδόν 2.500 εικόνες που βρέθηκαν στις συσκευές του ανήκαν στην κατηγορία Α, την πιο ακραία.

Ο 85χρονος κρίθηκε ένοχος και για τα τρία αδικήματα και σήμερα, 29 Απριλίου 2024, καταδικάστηκε στο δικαστήριο του Guildford Crown Court σε 10 μήνες φυλάκιση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response