Σε 3 μήνες και στην Ελλάδα: 6 μέρη που απαγορεύεται να μπουν όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο

Κοινοποίηση:
emboliasmoi_ellada

Σχεδόν δύο μήνες μετά το ξεκίνημα των εμβολιασμών και περίπου 6,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς αργότερα, το Ισραήλ είναι μια από τις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό στο κομμάτι των εμβολίων. Έτσι φαίνεται πως αρκετές κυβερνήσεις ακολουθούν τη μέθοδό του. Τι πρόκειται, λοιπόν, να απαγορεύσουν σε όσους δεν κάνουν το εμβόλιο;

Το Ισραήλ έχει την ιδιαιτερότητα πως δεν αποτελείται από ομοιογένεια θρησκευτική. Έχει αραβική μειονότητα, έχει κοινότητες Εβραίων που είναι πολύ πιο οπισθοδρομικές, οπότε δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή του πληθυσμού στα εμβόλια, κάτι που έχει οδηγήσει σε σταδιακή μείωση του ρυθμού εμβολιασμού. Είναι ενδεικτικό πως ο αριθμός των 6,5 εκατομμυρίων δεν αφορά ισόποσο πληθυσμό, αλλά μόνο το 40%, με πάνω από 2.000.000 να έχουν δεχτεί δύο δόσεις.

Στη χώρα των σχεδόν 9 εκατομμυρίων ανθρώπων υπάρχει ένα ποσοστό 50% στις ηλικίες από 50 και πάνω που δεν έχει κινήσει διαδικασία για να εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός της χώρας να αναφέρει σε δήλωσή του πως «τα στοιχεία δείχνουν ότι το 97% των νεκρών και το 93% των σοβαρών ασθενών προέρχονται από αυτό το ηλικιακό φάσμα».

Παράλληλα με αυτές τις ηλικίες, υπάρχουν και οι κάτω των 18 που δεν δείχνουν την ίδια ζέση για εμβολιασμό. Από τους 150.000 ανά ημέρα εμβολιασμούς που γίνονταν το διάστημα που αφορούσε τους ευπαθείς και τους εργαζόμενους στην υγεία, σημειώθηκε μια πτώση στις 60.000 για το διάστημα που αφορά τους μαθητές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Σταρχιδια μας. Ενας λογος να μη ξαναπατησω σε αεροπλανα που τρεμω με την ιδεα

Comments are closed.