Σεισμός: Η στιγμή που οικογένεια στη Συρία βγαίνει ζωντανή από τα χαλάσματα (βίντεο)

Κοινοποίηση:
σεισμος

Στα θαύματα της ζωής ανήκει σίγουρα η παρακάτω ιστορία μιας οικογένειας που βρέθηκε ζωντανή μέσα στα χαλάσματα της Συρίας μετά το φονικό χτύπημα του εγκέλαδου.
Το κλίμα πόνου και αγωνίας μετατράπηκε σε συγκίνηση και απέραντη χαρά όταν πατέρας, γιος και κόρη κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη και να βγουν ζωντανοί από το σκοτάδι.

Η αγωνία για τη ζωή τους κλιμακωνόταν ώρα με την ώρα καθώς είχε συμπληρωθεί πάνω από ένα 48ωρο από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Όταν τελικά η οικογένεια απεγκλωβίστηκε από τα χαλάσματα, οι κάτοικοι στο χωριό Μπίσνια της Συρίας ξέσπασαν σε εκδηλώσεις ενθουσιασμού και συγκίνησης.

Ωστόσο, η κατάσταση στη Συρία παραμένει τραγική, με τους νεκρούς να αυξάνονται δραματικά και πολλές πόλεις να έχουν μετατραπεί σε ερείπια. Εκφράζονται, δε, φόβοι ότι εκατοντάδες οικογένειες βρίσκονται κάτω από κατεστραμμένα κτήρια.

Στο έλεος του φονικού χτυπήματος βρίσκεται και η Τουρκία…

Σε γήπεδα η αναγνώριση των νεκρών από τους σεισμούς στην Τουρκία

Οι κάτοικοι στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας περνούσαν δίπλα από εκατοντάδες σορούς που βρίσκονται σε γήπεδα και χώρους στάθμευσης, σηκώνοντας προσεκτικά από το πρόσωπό τους τις κουβέρτες που τους καλύπτουν προσπαθώντας να αναγνωρίσουν τους νεκρούς συγγενείς τους μετά τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε την περιοχή.

Η Νάντα, μια Σύρια και ο Τούρκος σύζυγός της ρώτησαν μέλος των σωστικών ομάδων ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος για να βρουν την ανιψιά και τη θεία τους μεταξύ των 100 και πλέον πτωμάτων που έχουν τοποθετηθεί στον χώρο στάθμευσης στο νοσοκομείο του Χατάι κοντά στην πόλη Αντάκια (Αντιόχεια) της νότιας Τουρκίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΣΙΚΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΓΚΡΟΜ

  2. Πραγματικά είναι θαύμα να βγεις ζωντανός από τόσους όγκους τσιμέντου.

Comments are closed.