«Σείστηκε» η Κάλυμνος: Εντυπωσιακή παρέλαση για την επέτειο της ενσωμάτωσης (BINTEO)

Κοινοποίηση:
1

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου η 72η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες με εορτασμούς στα σχολεία και κορυφώθηκαν σήμερα με παρελάσεις τόσο στη Ρόδο όσο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. Τις παρελάσεις λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι των νησιών όπως αναφέρει το kalymnosnow.gr.

Στην Κάλυμνο γιόρτασε την επέτειο της ενσωμάτωσης σε κλίμα έντονα πατριωτικό, συναισθηματικό και ενωτικό, στέλνοντας μέσα σε 3 ώρες πολλαπλά μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση. Η Κάλυμνος σήμερα τα είχε όλα: την προεδρική φρουρά με τους Εύζωνες, την πολεμική αεροπορία με τα F-16, τον στρατό, το λιμενικό, τους εθνοφύλακες, την εκκλησία της, τους μαθητές και τους βουλευτές.

Η 7η Μαρτίου 1948 αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για τα Δωδεκάνησα, καθώς μετά από έξι και πλέον αιώνες και αμέτρητους κατακτητές, η νότια εσχατιά του Αιγαίου επέστρεψε και πάλι στην «αγκαλιά» της μητέρας Ελλάδας.

Σήμερα η Ρόδος και όλα τα Δωδεκάνησα αποτίουν φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και έδωσαν και τη ζωή τους για την λευτεριά του τόπου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Είμαι υπερήφανος που το νησί μου ΚΡΑΤΑ ΨΙΛΑ την Ελληνική σημαία και γιορτάζει πάντα την επέτειο της ενσωμάτωσης σε κλίμα έντονα πατριωτικό.
    Και για την Ιστορία, (που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε) τα Δωδεκάνησα ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων δεμένα με τις τύχες του Ελληνισμού…. εν τούτοις, μόλις στις 7 Μαρτίου του 1948, μετά από πολύχρονη σκλαβιά (τουρκική, ιταλική και γερμανική) τα Δωδεκάνησα ενσωματώθηκαν -τελευταία στη σειρά- με τη Μητέρα-Ελλάδα, όταν ο Στάλιν και ο Τσόρτσιλ, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, προσπάθησαν να δελεάσουν την Τουρκία, προσφέροντάς της ορισμένα παράκτια νησιά του Αιγαίου.
    Όμως, τελευταία στιγμή η Σοβιετική Ένωση συγκατατέθηκε να αποδοθούν τα Δωδεκάνησα στη Ελλάδα, στη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών που προετοίμαζε τη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων.
    Η δήλωση έγινε στις 27 Ιουνίου 1946 από τον Υπουργό Εξωτερικών Βιατσεσλάβ Σκριάμπιν, γνωστότερο ως Μολότοφ, με μοναδικό όρο την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.
    Η Διάσκεψη της Ειρήνης συνήλθε στο Παρίσι από τις 29 Ιουλίου έως τις 11 Οκτωβρίου 1946, όπου τέθηκαν από Ελληνικής πλευράς και τα θέματα της Βορείου Ηπείρου και της διευθέτησης των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, χωρίς επιτυχία, αφού οι ΗΠΑ δεν θέλησαν να δυσαρεστήσουν τη σύμμαχό τους Σοβιετική Ένωση και τους δορυφόρους της Αλβανία και Βουλγαρία.
    Η προσπάθεια της Τουρκίας να διεκδικήσει το Καστελόριζο και τη Σύμη έπεσαν στο κενό.
    β. τεζαρης
    ϶ϵλληνας ψηφοφόρος, βαναύσως φορολογούμενος και 365 ημέρες τον χρόνο, όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

Comments are closed.