Σαφής ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενόψει Βίρτους Μπολόνια: «Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι»

Κοινοποίηση:
Γιώργος Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στις λεπτομέρειες στο Μονακό, όμως, πλέον έχει εστιάσει στην αυριανή (12/01) αναμέτρηση με την Βίρτους στην Μπολόνια.

«Πάντα πρέπει να αναλύσεις τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουμε πολύ χρόνο», εξήγησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. «Σε λίγο ταξιδεύουμε. Θα κάνουμε μία προπόνηση και μετά θα αναχωρήσουμε για την Μπολόνια. Θεωρώ πως γενικά είχαμε καλή συγκέντρωση όσον αφορά στο αμυντικό μας πλάνο. Δυστυχώς κάποιες λεπτομέρειες, που ήταν κόντρα σε εμάς, έκριναν το παιχνίδι. Κάποιες χαμένες βολές και χαμένα λέι απ σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Στην ουσία το παιχνίδι κρίθηκε σε μία φάση. Όμως, η φόρμα των παικτών και το πόσο καλά σουτάρουν τη μία μέρα είναι ζήτημα συγκυριών πολλές φορές. Από το αμυντικό πλάνο και γενικά το πως θέλαμε να παίξουμε το παιχνίδι, είμαι ευχαριστημένος, όσο κι αν μας στενοχωρεί η ήττα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς. Η Βίρτους είναι μια ομάδα που έχει ταλέντο και πολύ βάθος στο ρόστερ της. Αν δείτε ποιοι παίκτες και τι κλάσης παίκτες συχνά δεν παίζουν δευτερόλεπτο θα καταλάβετε τι εννοώ. Είναι μια ομάδα που έχει αυξομειώσεις στην απόδοσή της. Για παράδειγμα κέρδισε στην Βαρκελώνη, αλλά αμέσως μετά έχασε από τη Ζαλγκίρις. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για το δυσκολότερο δυνατό σενάριο, αυτό που τους θέλει αποφασισμένους μετά από δύο συνεχόμενες ήττες σε Ιταλία και χθες από το Κάουνας. Πιστεύω πως θα παίξουν στα όριά τους για να γυρίσουν την κατάσταση υπέρ τους. Διεκδικούν την 8άδα και εμείς πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι για να κάνουμε ένα καλύτερο επιθετικά παιχνίδι από χθες και ένα εξίσου καλό αμυντικά, αν θέλουμε να κερδίσουμε».

Στον πρώτο γύρο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν «σαρώσει» (117-71) στο ΣΕΦ την ιταλική ομάδα, ωστόσο, όπως τόνισε ο κόουτς του Ολυμπιακού, το αυριανό ματς είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. «Ήταν ένας αγώνας που εμείς παίξαμε καταπληκτικά και εκείνοι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Κάποιες στιγμές σουτάραμε και εξωπραγματικά, βάλαμε και δύσκολα σουτ εκτός από τα εύκολα. Άνοιξε η διαφορά και η Βίρτους το άφησε το παιχνίδι. Η Βίρτους πηγαίνει πολύ τη μπάλα στο ποστ, έχει αρκετούς παίκτες που επιτίθονται με πλάτη στο καλάθι και πρέπει η άμυνά μας στο low post και η πίεση στη μπάλα, στους πασέρ στο low post, να είναι αποτελεσματική. Είναι κάτι που κάναμε καλά στον πρώτο γύρο και αύριο πρέπει να το επαναλάβουμε».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γιωργάρα πάντα έκανες, κάνεις και θα κάνεις την δουλειά σου σωστά γιατί είσαι από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και όχι μόνο, τα τελευταία χρόνια. Άλλοι πρέπει να σταθούνε στο ύψος των περιστάσεων, ενισχύοντας την ομάδα.

Comments are closed.