Σαρώνουν οι έλεγχοι της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας – Πόσες συλλήψεις έγιναν

Κοινοποίηση:
αστυνομια

Μια ακόμα επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, πραγματοποίησαν υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., νωρίς το απόγευμα.

Στην επιχείρησε που έλαβε χώρα στην Πλατεία Βικτωρίας, συμμετείχαν συνολικά 150 αστυνομικοί (Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών / Υποδιεύθυνση Περιπολιών, Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / Ο.Π.Κ.Ε., ΔΡΑΣΗ, Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής / ΔΙ.ΑΣ., Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής), που προχώρησαν σε 400 ελέγχους ατόμων και βεβαίωσαν σειρά παραβάσεων.

Συγκριμένα:

118 παράνομοι μετανάστες, που στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για την νόμιμη διαμονή τους στη χώρα, μεταφέρθηκαν στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Αμυγδαλέζας,
9 συλλήψεις (6 για ναρκωτικά – 2 για παρεμπόριο – 1 για πλαστά έγγραφα)

26 έλεγχοι καταστημάτων (8 παραβάσεις για μάσκα)
92 τροχονομικές παραβάσεις

3 κατασχέσεις προϊόντων από παράνομους πάγκους

14 άτομα προσήχθησαν και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών και απείθεια.
«Η επιχείρηση ενίσχυσης της ΕΛ.ΑΣ. δεν γίνεται μόνο με τα Α.Τ., αλλά με την υλοποίηση επιχειρησιακών σχεδίων της αστυνομίας που συνδυάζουν όλες τις δυνάμεις και τις μονάδες της ΕΛ.ΑΣ.. Ήδη χθες ξεκίνησε μια τέτοια επιχείρηση, η οποία δεν είναι επιχείρηση μιας μέρας, ούτε επιχείρηση εντυπώσεων», δήλωσε το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος από το βήμα της Βουλής στη χθεσινή επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα ο Τάκης Θεοδωρικάκος προανήγγειλε περαιτέρω ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της Αττικής, κάνοντας λόγω για σημαντική μείωση της «χαμηλής» εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας. «Υπάρχει ένα σχέδιο που υλοποιείται. Έχει αποτελέσματα. Το αίσθημα ασφαλείας ενισχύεται, η παρουσία της αστυνομίας ενισχύεται με μεθοδικό τρόπο και όχι προσωρινά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη, μέχρι και τον Φεβρουάριο, οι κλοπές και οι διαρρήξεις στο κέντρο της Αθήνας, μειώθηκαν μεσοσταθμικά κατά 27%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019-2020, ενώ λιγότερες κατά 30% ήταν και οι ληστείες την ίδια χρονική περίοδο. Ο Υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή Φωτεινής Πιπιλή με θέμα την «Ενδυνάμωση του Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης», επεσήμανε ότι τον περασμένο Οκτώβριο το σύνολο των 1.000 αστυνομικών που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους τοποθετήθηκαν στην Αττική.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ “ΜΕΓΑΛΟ” ΦΑΊΝΕΤΑΙ. ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ…ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ 3-4 ΣΑΚΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

  2. Πρωτα γεμισαν την χωρα με καθε λογης σκουπιδια και τωρα προσπαθουν να μαζεψουν τα ασυμαζευτα!!!!!! Η Κοπρος του Αυγειου για να μαζευτει και να καθαρισει η χωρα χρειαζεται πολιτικη βουλιση και οπωσδηποτε οχι κυβερνησεις Συριζαιων η ΝΔ!!!!!!! Αυτοι ειναι υπαιτιοι γι’ αυτα τα χαλια!!!!!!!

Comments are closed.