Σακελλαροπούλου: “Προτεραιότητα η διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”

Κοινοποίηση:
sakellaropoulou-katerina-ape

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας βρέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπουλου, αφού άκουσε το αποτέλεσμα, τόνισε πως: “Η χώρα μας είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ανάπτυξης και πολιτισμού και για να συνεχίσει να είναι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων”.

Δίνοντας το στίγμα της για τα μείζονα ζητήματα, μεταξύ αυτών η οικονομική κρίση, η κλιματική αλλαγή, η φυγή των νέων στο εξωτερικό, η μετακίνηση των πληθυσμών, η προστασία αδυνάμων και η υποχώρηση του κράτους δικαίου είπε: “Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα, στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο κείμενο της ευρωπαϊκής σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου”.

Μίλησε στη συνέχεια για μια κοινωνία που στηριζόμενη στη μακρά της δημοκρατική παράδοση επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. “Γι’ αυτό το μέλλον διαβεβαιώνω ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου”, είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΕΔΩΣΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΚΟΨΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΕΙΑΣΜΟ ΕΠΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΑΧΕΣ ΒΑΛΕΙ……ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΡΩΜΟΤΑΓΑΡΟΥ ΠΑΣΟΚΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΜΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΑΙ ΑΜΑ……………………………………….

  2. …”προϋπόθεση η διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, μέχρι τη Θεσσαλία και τη Στερεά, γιατί ως γνωστόν η Μακεδονία είναι σλαβική, η Θράκη είναι τουρκική και η Ήπειρος αλβανοτσάμικη και πρέπει σεβόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα και των άλλων κρατών!!! Μας φτάνει εξαλλου η Αθήνα… κι η Αράχωβα!!! Τι τα θέλουμε τα υπόλοιπα…για μπελά???”

Comments are closed.