Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην Φώφη Γεννηματά: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός

Κοινοποίηση:
φωφη γεννηματα

Σήμερα, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά η οποία έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα.
Μάλιστα, η ημέρα έχει κηρυχθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως εθνικού πένθους οπότε οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια, τα γραφεία του ΚΙΝΑΛ έχουν «ντυθεί» με μαύρα πανιά και η σορός της Φώφης Γεννηματά θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Το ύστατο χαίρε στην Γεννηματά

Από τις 10:00 έως τις 14:00 σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών θα τεθεί η σορός της Φώφης Γεννηματά που, σε ηλικία 56 ετών, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Επισημαίνεται ότι η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 14:00 και, λίγο αργότερα, η ταφή θα γίνει δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος», σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Χαρακτηριστικά, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, «με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος».
Ακόμα, επικήδειο θα εκφωνήσουν -βάσει πρωτοκόλλου- η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Πάντως, από την πλευρά της οικογένειας, επικήδειο θα εκφωνήσει ο 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Υπενθυμίζεται ότι, σε ένδειξη πένθους, η Βουλή διακόπτει για μια εβδομάδα τις εργασίες της, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Πώς ήταν οι τελευταίες ώρες της Γεννηματά

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης αποκάλυψε την Τρίτη (26/10) μαρτυρίες από το περιβάλλον της Φώφης Γεννηματά σχετικά με τις τελευταίες ώρες της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.
Χαρακτηριστικά, σε σχετικές δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή, ο ίδιος φάνηκε «εμβρόντητος» για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και πρόσθεσε: «Έχω μαρτυρίες ανθρώπων, λιποθυμούσε στις σκάλες και σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμα, όχι ακόμα”».

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, η Φώφη Γεννηματά συμμετείχε σε όλες τις συναντήσεις και συγκεντρώσεις μέχρι που ένιωσε οξύ πόνο στην κοιλιακή χώρα και αδιαθεσία, όταν και κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθεί στον «Ευαγγελισμό».

Συν τοις άλλοις, η Φώφη Γεννηματά ήταν υπό παρακολούθηση και θεραπεία για κάποιο καιρό, ωστόσο δεν ήταν δυνατή κάποια χειρουργική παρέμβαση και η κατάστασή της θεωρήθηκε ως μη αναστρέψιμη.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, παρ’ όλα αυτά, επέλεξε να μην κλειστεί στο σπίτι της και να συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητές της, μέχρι και τη στιγμή που δεν ήταν πια δυνατό αυτό και «έφυγε» ως μαχήτρια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Παρειτσα με τον Ακη τον Τσοχαντζοπουλο και τον τρισμεγιστο καταστροφεα της Ελλαδος Αντρεα Παπανδρεου θανε παρειτσα στο α νεκροταφειο……..

  2. Αντε να τελειωνουμαι………….ο επομενος απο εκει μεσα να παιρνει σειρα Κουλη κανε το θαυμα σου ξερεις εσυ………..

Comments are closed.