Σήμερα καθαιρείται επίσημα η Εύα Καϊλή

Κοινοποίηση:
ΕΥΑ

Με σκοπό την ενεργοποίηση του άρθρου 21 συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, το Συμβούλιο των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς θα του επιτρέψει να καθαιρέσει και επίσημα την Εύα Καϊλή από τη θέση της Αντιπροέδρου, έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από το όνομά της λόγω των κατηγοριών για διαφθορά. Η σύσκεψη αναμένεται να ξεκινήσει στις 08:30 το πρωί.

Ουσιαστικά, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έχει παυθεί από τα καθήκοντά της τουλάχιστον από το απόγευμα της Δευτέρας, με ανακοίνωση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, όμως το σώμα οφείλει να το κάνει και επίσημα, ακολουθώντας τα αντίστοιχα πρωτόκολλα.

Παράλληλα, η Εύα Καϊλή αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή στις Βρυξέλλες για να απολογηθεί. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι, οπότε το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει προφυλακιστέα μέχρι τη δίκη.

Την Τετάρτη θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος οι τέσσερις συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η oμοσπονδιακή εισαγγελία.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση έχουν προσαχθεί έξι άτομα. Τέσσερα από αυτά, συμπεριλαμβανομένου ενός βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν συλληφθεί. Αυτοί οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος την Τετάρτη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΑΜΑ ΔΕΝ ΨΟΦΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΨΟΦΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Comments are closed.