Σάλος με τον Ελληνοκύπριο κροίσο! Καταδικάστηκε και θα πληρώσει 58 εκατ. για σεξουαλικές παρενοχλήσεις – «Κατέβασε το παντελόνι και πίεσε το κεφάλι μου στο…»

Κοινοποίηση:
1

Δεν χορταίνει να μετράει καταδίκες και να μοιράζει αποζημιώσεις ο Ελληνοκύπριος κροίσος


Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για ακόμα μια φορά είναι ο Ελληνοκύπριος πολυεκατομμυριούχος Άλκης Δαυίδ τον οποίο πρώην εργαζόμενές του τον έχουν καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση. Ο εκκεντρικός κληρονόμος του Ανδρέα Δαυίδ και μεγαλομέτοχος του ομίλου Λεβέντη-Δαυίδ, που έχει στην ιδιοκτησία του εργοστάσια εμφιάλωσης της Coca-Cola σε 28 χώρες αυτή τη φορά καλείται να πληρώσει 58 εκατομμύρια δολάρια σε μια βοηθό του στο Λος Άντζελες.

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ δικαίωσε τη Μαχίμ Καν, η οποία υπήρξε βοηθός παραγωγής στις εταιρίες μέσων μαζικής ενημέρωσης του Δαυίδ FilmOn TV και Alki David Productions Inc., επιδικάζοντάς της αποζημίωση μαθούθ.

Η ετυμηγορία ήταν «μια υπενθύμιση σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν από το νόμο και να πληγώνουν τους άλλους», είπε η Καν σε δήλωσή της στο AFP.

Η δικηγόρος της γυναίκας είπε πως η αποζημιώση που ενέκρινε το δικαστήριο είναι από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις στη νομική ιστορία των ΗΠΑ.

«Σε αυτό το κίνημα “Me Too”, γυναίκες όπως η κυρία Καν δεν είναι πλέον υποχρεωμένες να σιωπούν», είπε χαρακτηριστικά η δικηγόρος της.
Οι συνήγοροι της Καν προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία που ανέφεραν ότι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ο Άλκις Δαυίδ την άρπαζε από το λαιμό και την υποχρέωνα προσποιηθεί στοματικό σεξ. Είπαν επίσης στους δικαστές ότι ο κατηγορούμενος επανειλημμένα την παρενοχλούσε σεξουαλικά. Ο Δαυίδ όπως ήταν αναμενόμενο αρνήθηκε τις κατηγορίες και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Δεν χορταίνει να μετράει καταδίκες
Ο 51χρόνος κροίσος τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί πολλές φορές κατηγορούμενος για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Μόλις τον περασμένο μήνα καταδικάστηκε να καταβάλει στην πρώην υπάλληλό του Λόρεν Ριβς 3.500.000 ευρώ. Η Ριβς, που ήταν σεναριογράφος στη FilmOn TV κατήγγειλε ότι ο Δαυίδ «κατέβασε το παντελόνι και πίεσε το κεφάλι μου στον καβάλο του». Τον Απρίλιο δικαστήριο της Καλιφόρνιας καταδίκασε τον 51χρονο επιχειρηματία να καταβάλει συνολική αποζημίωση 10.000.000 ευρώ στην Τσέισετι Τζόουνς, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο Δαυίδ την απέλυσε όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του. Ο επιχειρηματίας ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί της και τελικά θα καταβάλει συνολικά 7.670.000 ευρώ. Έναν μήνα αφότου ήρθε αντιμέτωπος με την πρώτη αγωγή πρώην υπαλλήλου του για σεξουαλική παρενόχληση ο ομογενής δισεκατομμυριούχος είχε μπλεξίματα στην Καραϊβική.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ποιός Ελληνοκύπρος; Γνωστός εβραίος είναι.

Comments are closed.