Σάλος: Οι απαγορευμένες φωτογραφίες της νεκρής Αλίκης Βουγιουκλάκη

Κοινοποίηση:
a6f248_aliki

«Η εικόνα της ήταν αποτροπιαστική. Ήταν αμακιγιάριστη, αχτένιστη», εξομολογείται ο αδερφός της

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, χτυπημένη από τον καρκίνο αφήνει την τελευταία της πνοή στο Ιατρικό Κέντρο, στις 23 Ιουλίου του 1996. Εκείνη τη στιγμή βρίσκεται στο δωμάτιο και ο προσωπικός της φωτογράφος Κλεισθένης Δασκαλάκος, ο οποίος με άδεια της οικογένειας φωτογραφίζει την πρωταγωνίστρια.

Σήμερα είκοσι χρόνια μετά, ο αδερφός της Τάκης Βουγιουκλάκης, εξομολογείται: «Ναι, είναι γεγονός ότι ο Κλεισθένης τράβηξε φωτογραφίες με την Αλίκη να έχει μόλις ξεψυχήσει. Δεν μας τις έδωσε ποτέ. Του είχαμε δώσει την άδεια να το κάνει, παρόλο που η Αλίκη ήταν πάρα πολύ χάλια στην όψη, με την προϋπόθεση να μην τις δώσει σε κανέναν. Δεν έπρεπε να τις δει κανένας ξένος, γιατί η εικόνα της ήταν αποτροπιαστική. Ήταν αμακιγιάριστη, αχτένιστη».

Οι απαγορευμένες φωτογραφίες της, Αλίκης Βουγιουκλάκη, βρίσκονται στα συρτάρια του αρχείου του Κλεισθένη Δασκαλάκου. Όπως τονίζει ο γιος του, Βαγγέλης: «Θα μπορούσα και μόνο με αυτές τις φωτογραφίες να είχα αγοράσει πολυκατοικίες όταν μου τις ζητούσαν. Δεν θα το έκανα ποτέ. Οι μύθοι πρέπει να παραμένουν μύθοι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Πω ρε δεν βαρεθηκατε….και λαθος να βγαζετε εναν ανθρωπο που εχει παιθανει τοσα χρονια πριν…και ολοι εσεις αφηστε την καταχρηση σας βαρεθηκε η ψυχη μου πραγνατικα δεν ειμαστε καλυτεροι η χειροτεροι ειμαστε αλλα οταν φτανεις να κατακρινεις εναν νεκρο ε τοτε εισαστε πραγματικα τελιως αθεοφοβοι..

  2. Ο/Η Όταν τον παίρνεις μη γέρνεις θα σε περάσουν για υποβρύχιο... λέει:

    Η αλήθεια είναι ότι βαρίεμαι για αυτό γράφω.
    Το συγκεκριμένο άρθρο το χουμε φάει από παντού στη μάπα (όπως λέμε ντου από παντού) πολλά χρόνια τώρα. Εσείς έχετε μεγάλη καύλα με την Αλίκη και καλά κάνετε. Μπορεί να μην ήταν Η ηθοποιός που θα μπορούσε να παίξει Αρχαία Ελληνική τραγωδία αλλά ήταν ένα χαρισματικό γεμάτο ενέργεια πλάσμα που γέμιζε την οθόνη με το χαμόγελο και την τσαχπινια της. Και ήταν και πολύ έξυπνη ως μάνατζερ του εαυτού της χωρίς να αναγκαστεί να τρέχει πίσω από π@τσες για να διακριθεί. Αντιθέτως ακόμα και βασιλιάς έτρεχε από πίσω της (αποδεδειγμενος χαλβάς)
    Και στο κάτω κάτω καλλίτερα να βλέπουμε
    την Αλίκη νεκρή παρά την οικογένεια Δρακουμέλ και η ειδικά τη Ντορομαμά που δεν ξέρεις αν είναι μούμια η κανονικός άνθρωπος.

  3. Δε το κατεβάζετε αυτό το ανώφελο άρθρο καμιά φορά;; Πρέπει να “πέφτουμε “πάνω σε μια νεκρή στο φέρετρο;;;24 χρόνια έχουν περάσει!!!

  4. Σιγα τη θεα….μετριοτητα ηθοποιου που επεζησε μονο με τα σκερτσα της κ επειδη ηταν οι συγκυριες καταλληλες ΤΟΤΕ. Γι αυτο σε σοβαρο αρχαιο θεατρο πατωνε. Για μενα οτι χειροτερο….

  5. Μία απορία: η Αλίκη είναι κοινή θνητή, ή μήπως ανήκει στό 12θεο; Τί κουλά είναι αυτά;

Comments are closed.