ΣΧΕΔΟΝ 300 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ ΚΑΙ CITY COLLEGE – “ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΧΑΟΣ” – ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ

Σχεδόν 300 συλλήψεις σε Κολούμπια και City College – «Οι καταληψίες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν χάος»
Με αίτημα της πρυτανείας η επέμβαση της αστυνομίας

Σχεδόν 300 συλλήψεις διαδηλωτών πραγματοποιήθηκαν σε Κολούμπια και City College τα ξημερώματα της Τετάρτης, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς.

Σημείωσε επίσης πως το Κολούμπια αναγνώρισε ότι υπήρχαν «εξωτερικοί ταραξίες» στους χώρους του, «εκπαιδεύοντας» και «συνδιοργανώνοντας» το κίνημα διαμαρτυρίας.

 Πρόσθεσε ότι μετά από αίτημα του Κολούμπια, η αστυνομία πραγματοποίησε την επιχείρησή της για να απομακρύνει αυτούς που διέκοπταν μια ειρηνική διαμαρτυρία.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε ότι ο αντισημιτισμός και οι αντι-ισραηλινές συμπεριφορές ήταν «διάχυτες» και τόνισε ότι οι ακτιβιστές δεν βρίσκονταν εκεί «για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, αλλά προσπαθούσαν να δημιουργήσουν χάος».

Σύμφωνα με όσα είπε, περίπου 300 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων σε πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης χθες το βράδυ.

Ο Έρικ Άνταμς είπε ότι πραγματοποιήθηκε μια «μαζική επιχείρηση» στο Κολούμπια, αλλά η αστυνομία είχε, την ίδια ώρα, κι άλλα μέτωπα. «Είχαμε επίσης την πόλη να προστατεύσουμε», πρόσθεσε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν σε μια πόλη του μεγέθους της Νέας Υόρκης, είπε ο Άνταμς.

Συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχει ένα κίνημα «ριζοσπαστικοποίησης των νέων», κάνοντας λόγο για «παγκόσμιο πρόβλημα». «Δεν πρόκειται να επιτρέψω να συμβεί αυτό», τόνισε ο Άνταμς.

Γνωστοί στις Αρχές ορισμένοι διαδηλωτές

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε πόσοι από τους συλληφθέντες μέσα και έξω από το Hamilton Hall ήταν «εξωτερικοί ταραχοποιοί» και δεν είχαν σχέση με το πανεπιστήμιο.

Ο John Chell, επικεφαλής της περιπολίας, λέει ότι έγιναν 282 συλλήψεις – 173 από το City College και 119 από το Columbia. Δεν έχουν αναλύσει ακόμη αρκετά τους αριθμούς για να είναι σε θέση να απαντήσουν πλήρως στο ερώτημα, προσθέτει.

Νωρίτερα, ο επίτροπος Έντουαρντ Κάμπαν είπε ότι συνελήφθησαν περίπου 300 άτομα.

Όταν ρωτήθηκε για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα άτομα που συνελήφθησαν, η Rebecca Weiner, αναπληρώτρια επίτροπος του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, είπε ότι κάποιοι άνθρωποι ήταν γνωστοί στις αρχές, καθώς έχουν συνδεθεί με προηγούμενες διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις.

Με αίτημα της πρυτανείας η εκκένωση στο Κολούμπια

Όπως έγινε γνωστό, η επέμβαση των αστυνομικών για την εκκένωση του Κολούμπια έγινε μετά Μετά από αίτημα της πρυτάνεως του πανεπιστημίου προς τον υπαρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, αφού είχε προηγηθεί πολύωρη σύσκεψη μελών της πρυτανικής αρχής και του συμβουλίου διοίκησης του ιδρύματος.

Η κατάληψη στο Hamilton Hall, διήρκεσε λιγότερο από 24 ώρες, καθώς η διοίκηση του Κολούμπια έδρασε άμεσα, έχοντας κρίνει ότι υπήρξε κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά των διαδηλωτών και είχε ξεκάθαρα ανακύψει ζήτημα ασφαλείας, το οποίο απαιτούσε παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να διαφυλαχθεί τόσο η ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας όσο και η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

«Η κατάληψη του Hamilton Hall και οι συνεχιζόμενες κατασκηνώσεις εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των εμπλεκόμενων προσώπων αλλά και ολόκληρης της κοινότητας. Οι ενέργειες αυτών των ατόμων δυστυχώς κλιμακώνονται. Οι δράσεις τους έχουν γίνει πόλος έλξης για διαδηλωτές έξω από τις πύλες μας, γεγονός που προκαλεί σοβαρό κίνδυνο για την πανεπιστημιούπολή μας και δυσχεραίνει την ικανότητα του πανεπιστημίου να συνεχίσει την κανονική του λειτουργία», σημείωσε χαρακτηριστικά η πρύτανης του Κολούμπια, Μινούς Σαφίκ, στην επιστολή που έστειλε χθες Τρίτη στον υπαρχηγό Μάικλ Γκέρμπερ, ο οποίος είναι ουσιαστικά ο νομικός σύμβουλος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Αναφερόμενη στην κατάληψη του κτηρίου Hamilton, η κα Σαφίκ τονίζει πως τα γεγονότα «δεν μας αφήνουν περιθώριο επιλογής», προσθέτοντας ότι με τη στήριξη του συμβουλίου διοίκησης κατέληξε στην απόφαση πως «η κατάληψη, οι κατασκηνώσεις και σχετικές αναστατώσεις αποτελούν έναν ξεκάθαρο και υφιστάμενο κίνδυνο για ανθρώπους, περιουσία και την ουσιώδη λειτουργία του πανεπιστημίου».

Η πρύτανης Σαφίκ ζήτησε μάλιστα από την αστυνομία να διατηρήσει την παρουσία της στην πανεπιστημιούπολη έως «τουλάχιστον την 17η Μαΐου», ώστε «να διατηρήσει την τάξη και να διασφαλίσει ότι δεν θα στηθούν εκ νέου οι κατασκηνώσεις».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Εκεί πέρα είναι ΗΠΑ δεν είναι ΕΥΡΩΠΗ ούτε το μπουρδέλο που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ τι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρίς επιπτώσεις τώρα θα δουν πόσο καλά θα περάσουν από την αμερικάνικη αστυνομία/δικαιοσύνη δεν το συζητώ ότι οι περισσότεροι ήδη μαζεύουν βαλίτσες για επιστροφή στις χώρες τους καθώς την απέλαση από τις ΗΠΑ την έχουν στην τσέπη ήδη.

  2. Πριν 4 χρόνια όταν οι αράπηδες είχανε κάψει όλη την αμερική για μήνες επειδή ένας εγκληματίας πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, και μάλιστα έκαναν μαζικές συγκεντρώσεις εν μέσω λοκντάουν, τότε δε στέλνανε τους μπάτσους, στους φοιτητές που τα χώνουνε για τη γενοκτονία στη Γάζα, τους στείλανε αμέσως….

  3. TA IΣΡΑΗΛΙΝΑ -ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΛΟΜΠΥ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ!!! ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!!!

    1. Πήγαινε να πολεμήσεις για τους αδερφού σου τους Παλαιστινίους και κόψε τις παπαριές εδώ μέσα επαναστάτη του κώλου

  4. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΑΝΑΡΧΟΚΟΥ-ΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ?
    ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ???

  5. Άσε τα κουλουμπια και κοίτα Ελλάδα που κόβουν το νερό για ψιλου πήδημα πλέον.. το νερό ρε

Leave a Response