«ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΟ» ΤΟ…ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΛΝΕΙ 32 F16 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙ, ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ

Κοινοποίηση:
mak

Τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου επιμένουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει 32 μαχητικά αεροσκάφη F -16 στην Ουκρανία λόγω του «γρήγορου εκσυγχρονισμού» της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

Από το ιστορικό λάθος η Ελλάδα κατευθύνεται στο ιστορικό έγκλημα με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εντείνοντας ταυτόχρονα την εμπλοκή της στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου επιμένουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει 32 μαχητικά αεροσκάφη F -16 στην Ουκρανία λόγω του «γρήγορου εκσυγχρονισμού» της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η μεγάλης κλίμακας αγορά της Ελλάδας των 20 F-35, η αναβάθμιση του F-16 Block 52+ στην έκδοση Viper και οι πιθανές πρόσθετες αγορές γαλλικών Rafale οδηγούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην απόφαση να δώσει τα παλαιότερα αεροσκάφη της.
Πρόκειται για τα F-16 Block 30, τα Mirage 2000-5 και τα F-4E Phantom II, όπως γράφουν οι Eurasian Times.Δένδιας: Σχεδόν βέβαιη η αποστολή F16 στην Ουκρανία

Ο Έλληνας υπουργός Νίκος Δένδιας δήλωσε πως είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι η Αθήνα θα στείλει τα μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο.
Τόνισε ότι η αποστολή τους στην Ουκρανία, θα λάβει χώρα μετά τον συνεχιζόμενο εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, που περιλαμβάνει την ιεράρχηση μιας διεξοδικής επαναξιολόγησης της πολεμικής της αεροπορίας.
«Έχουμε έναν στόλο με διαφορετικού τύπου αεροσκάφη.
Έχουμε F-4, Mirage 2000-5, F-16, Viper F-16 και Rafale.
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο κ. Δένδιας στην ελληνική τηλεόραση.
Αυτά τα αεροσκάφη πρέπει να «πουληθούν» για να καταστεί δυνατός ο εξορθολογισμός του στόλου των αεροσκαφών.
«Το Mirage 2000-5 είναι ένα εξαιρετικό αεροσκάφος και μπορεί να πουληθεί.
Τα Block 30 F-16 πρέπει να πουληθούν», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Είναι ενδιαφέρον πως υπήρξαν αναφορές ότι η Ουκρανία ήθελε την παραλλαγή Mirage 2000D ειδικά για χερσαία επίθεση που η γαλλική αεροπορία δεν χρησιμοποιεί πλέον.
Ωστόσο, Γάλλοι αξιωματούχοι αργότερα ανέφεραν ότι τέτοια σχέδια δεν ήταν επίσημα και ότι η πώληση ενδέχεται να μην γίνει.

Διαψεύδει αλλά δεν πείθει το υπουργείο Άμυνας

Οι αναφορές του ξένου Τύπου για τα ελληνικά αεροσκάφη στην Ουκρανία ξεκίνησαν με δημοσίευμα του Newsweek, το οποίο έσπευσαν να διαψεύσουν χωρίς όμως να πείθουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων, ανέφεραν ότι «ουδέν ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία υπάρχει».
«Όλα τα άλλα αποτελούν ακατάσχετη σεναριολογία», σχολίαζαν οι ίδιες πηγές.

Τα F16 δεν αρκούν πλέον στην Ουκρανία

Η Ουκρανία ζητούσε εδώ και καιρό δυτικά αεροσκάφη για να μετριάσει την υπεροχή της Ρωσίας στον αέρα.
Τα F-16 της Lockheed Martin διαθέτουν σύγχρονα ραντάρ και είναι ικανά μονοκινητήρια βαρέα αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πραγματοποιήσουν πλήγματα αέρος-εδάφους και να επιχειρήσουν να αντιστρέψουν πολλά από τα κέρδη της Ρωσίας στο έδαφος.
Ωστόσο, η Ουκρανία αργότερα διαμαρτυρήθηκε ότι η απόφαση για την τελική έγκριση των F-16 ήλθε πολύ αργά και τα ρωσικά εδαφικά κέρδη κατέστησαν μη αναστρέψιμα.
Αυτά τα κέρδη είναι πιθανό να αυξηθούν τους επόμενους μήνες ή προς το τέλος του 2024, οπότε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία (UAF) θα λάβει τα αεροσκάφη και θα αρχίσει να τα χρησιμοποιεί.
Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν πρόσφατα ότι η στρατιωτική εικόνα είναι ζοφερή και ότι τα F-16 δεν αρκούν πλέον.
«Συχνά, απλώς δεν λαμβάνουμε τα οπλικά συστήματα τη στιγμή που τα χρειαζόμαστε – έρχονται όταν δεν είναι πλέον σημαντικά.
Τα F-16 χρειάστηκαν το 2023, είναι άχρηστα το 2024», είπε ένας Ουκρανός αξιωματούχος.
Χωρίς τα κατάλληλα όπλα σε επαρκή ποσότητα, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι θα υπήρχε μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης της πρώτης γραμμής όπου οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις επιθέσεις τους.
Η Μόσχα, εδώ και εβδομάδες, συντρίβει τις ουκρανικές θέσεις χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες και αυξάνει την πιθανότητα διείσδυσης στην πρώτη γραμμή.

«Πολύ λίγα, πολύ αργά»

Τα πρώτα αεροσκάφη ήταν προγραμματισμένο να φτάσουν από την Ολλανδία τους πρώτους μήνες του 2024, αλλά η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι η Ουκρανία θα λάβει μια πρώτη παρτίδα F-16 το «δεύτερο τρίμηνο» του έτους.
Οι δυτικές χώρες λένε ότι πριν από την απογείωση των αεροσκαφών στην Ουκρανία, το ουκρανικό προσωπικό πρέπει να ολοκληρώσει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα και οι απαραίτητες υποδομές και εγκαταστάσεις πρέπει να είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στη χώρα.
«Όλοι οι Ουκρανοί περιμένουν την ημέρα που τα πρώτα ουκρανικά F-16 θα εμφανιστούν στον ουρανό μας», δήλωσε τον Φεβρουάριο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.
Σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται το Newsweek, ακόμη και ο αριθμός των μαχητικών F-16 που θα χρησιμοποιούσε η Ουκρανία είναι πολύ μικρός για να κάνει στρατηγική διαφορά σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.
Από τότε που αποκαλύφθηκαν οι δωρεές αεροσκαφών, η Ρωσία χρησιμοποίησε καλά τους μήνες για να προετοιμαστεί για επιθέσεις.

«Δεν είναι ασημένια σφαίρα»

Τα δυτικά αεροσκάφη θα αποτελέσουν τον «απόλυτο μαγνήτη για τη ρωσική αεράμυνα και τα ρωσικά αεροσκάφη», δήλωσε ο Frank Ledwidge, ανώτερος λέκτορας Νομικών και Πολεμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Portsmouth το Ηνωμένο Βασίλειο και πρώην αξιωματικός των βρετανικών στρατιωτικών πληροφοριών.
«Ένα ενιαίο σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στην γερμανική εφημερίδα Bild.
«Αυτή δεν είναι μια ασημένια σφαίρα που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία του πολέμου», είπε χαρακτηριστικά.
Η βαθύτερη δέσμευση έλειπε επίσης όταν επρόκειτο για άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως συστήματα πυροβολικού ή ακόμη και άρματα μάχης, τα οποία είτε έφτασαν καθυστερημένα είτε σε ανεπαρκή αριθμό.
Όσον αφορά τα F-16, παρόλο που αρκετές χώρες -Δανία, Ολλανδία, Νορβηγία και Βέλγιο- δεσμεύτηκαν να τα παρέχουν στην Ουκρανία, τα ακριβή χρονοδιαγράμματα για την άφιξή τους παρέμειναν αδιαφανή και υπόκεινται σε αλλαγές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

22 Σχόλια

  1. Δεν δίνει καμία Ελλάδα όπλα και αεροσκάφη, ο Κούλης που το DNA του όπως και της φαμίλιας του είναι ναζιστικό τα κάνει όλα αυτά. Ποιόν ρώτησε, έκανε δημοψήφισμα για να δίνει όπλα που είναι δικά μας από όλους μας πληρωμένα; Αλλά και τότε υπήρχαν πολλοί γερμανοτσολιάδες, μαυραγορίτες, ναζιστές και μέχρι σήμερα δεν αλλάζουν. Κατά τα άλλα είναι δημοκράτες ενώ ο Μεταξάς ήταν φασίστας. Τον έχουν βρει όλοι χρόνια τον χαρακτηρισμό άμα είσαι Έλληνας και πατριώτης.

  2. Μην ξεχνάτε, τον Κούλη τον κάνει ό,τι θέλει η πολωνέζα. Η πολωνέζα θέλει το καλό της πατρίδας της, της Πολωνίας, οπότε θα κάνει ότι μπορεί για να μην φτάσει η Ρωσία στα σύνορα της Πολωνίας, ακόμα κι αν θυσιάσει κοψοχρονιάς τον στόλο της Ελλάδας σε αεροσκάφη και εκθέσει την Ελλάδα σε υπαρξιακό κίνδυνο. Μην ξεχνάτε επίσης πως ενώ οι Πολωνοί δεν δέχονται λαθρομετανάστες και ιδιαίτερα ισλαμιστές στην χώρα τους, η πολωνέζα ήθελε να φέρει εδώ αφγανούς με τις διώξεις των Ταλιμπάν. Το μι εις την νι σέρνει καράβια και ο Κούλης προφανώς και δεν είναι εξαίρεση…

  3. Οι υπεθυνοι της Κυπριακης τραγωδιας το 1974 την γλυτωσαν, νομιζουν οτι αυτο θα συνεχιστει γιαυτο και δεν ανησυχουν.

  4. Ο καθένας κοιτάζει την Πατρίδα του..
    Στην προκειμένη περίπτωση όμως, ο Τσάρος Πούτιν αφενός αντιμετωπίζει τίς τρομακτικές συνέπειες τού Κομμουνισμού κατά τής ιστορικής Ρωσσίας κι αφετέρου υπερασπίζεται τίς παραδοσιακές αξίες των Εθνών.
    Τά θλιβερα υπολείμματα τού Ελληνικού Πολιτισμού,δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες..
    Να σάς τις πω εγώ:
    Ο ΤΣΑΡΟΣ ΘΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΊ: *ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ κατοπιν συμφωνίας ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΎΣ!!!
    Θα φατε μία βαθειά γρατζουνιά😁 Θα φανερωθεί κ στον πιο ηλίθιο φανατικό το μέγεθος τού άχρηστου δοσίλογου Πρωθυπουργού κ τών Υπουργών του.
    Αλλά αυτή η κίνηση θα φέρει αναπάντεχη συνέχεια. Τρομακτική…🥶
    Στην Ελλάδα θα γίνουν σφαγές κ κοινωνική έκρηξη.
    Τερατώδεις σεισμοί θα πλήξουν τον Πλανήτη ως τιμωρία.
    Καλή τύχη, θά την χρειαστείτε!!

    1. Αρκεί να μην αφορά τους πολιτικάντηδες και τις διαφορές ελίτ που τους περιτριγυρίζουν.Εαν λειτουργούσε πραγματική δημοκρατία και δικαιοσύνη θα έπρεπε πολλά ονόματα σήμερα να βρίσκονταν στην μπουζου..

  5. που ειναι οι ελληνες ρεεεεεε ….η χωρα δεν ειναι τσιφλικι του αντιπαθητικου καραφλα και του παρανοηκου μητσοτακη ..κανοντας συμφωνιες πισω απο τις πλατες των ελληνων… αφου θελουν να το παιζουν μοναρχες και να μην δινουν λογαρισμο σε κανεναν και πουθενα ειναι ανεπιθυμητοι στην χωρα … σε ποιον πανε κοντρα σε αυτον που μπορει να μας βουλιαξει σε δευτερολεπτα ???? ολοι στους δρομους να απαλλαξουμε την χωρα απο κατι τετοιους τυπους που επιδιωκουν τον αφανισμο της ελλαδας και των ελληνων !!!!

  6. Βλαδιμηρε πες στους…δορυφορους σου οτι ερχονται τα μηζοτακικα F16 ! Το νου σου στα…κουμπια! Σαψαλο των ΗΠΑ αν φορας… σωβρακο ριξε του κοντου μια straight κοντρα να μας…πεισεις! Πρρρρ!

  7. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!! ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΣ!!!! ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΙΟΥΔΕΣ ΙΣΚΑΡΙΩΤΕΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΟΘΕΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ 1981!!!!! ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!! ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ!!!!

  8. Συγγνώμη τα F16 δεν είναι τα πιο σύγχρονα μαχητικά που έχουμε μαζί με τα άλλα τα γαλλικά τα Ραφαλ? Δινουμε 32 τέτοια μαχητικά αεροσκάφη.. Δεν είναι δυνατόν!

      1. Όχι βέβαια δεν θα ήταν μια χαρά. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες όμως σκέφτομαι ότι είναι δεδομένο ότι ο Coolης είναι πολύ Cool και δεν νοιάζεται για τίποτα ακόμα και αν μας βάλει σε πόλεμο με την Ρωσία και τα δίνει σχεδόν όλα δηλαδή ότι έχουμε και δεν έχουμε και μας προστατεύει ως χώρα απο εισβολή. Μιλάμε για 32 μαχητικά και για αυτά είμαι σίγουρος ότι έχουμε χρεωθεί ως χώρα να τα πληρώνουμε για καμιά 50 χρόνια και αυτός τα δίνει για να τα κάνουν παλιοσίδερα οι Ρώσοι που θα τα καταρρίψουν. Ο λαός τα πληρώνει όλα αυτά τα μαχητικά και απο τον προϋπολογισμό του χρεωμένου κράτους μας τα σουφρωνουν για να τα δώσουν για να ξεχρεωσουν τα μαχητικά. Ο χρεοκοπημένος λαός μας θα είναι χρεωμένος για πολλές γενναίες!

  9. Αν βγουν στον δρόμο όσοι είναι υπέρ της Ρωσίας θα μείνεις με γουρλωτα τα μάτια Κούλη…άσε μη μας μπλέκεις σε τέτοιες καταστάσεις μείνε ουδέτερος δεν θα χάσεις..

  10. τα f 35 δεν τα παραγγελνει η αμερικη λογω κακης κατασκευης, στα G 2 αρχιζει να διαλυεται εν πτηση. αν παρει η Ελλαδα τετοια θα ειναι μονο να φαει λεφτα ο μητσοτακης και η παρεα του

  11. Του πούτσου οι Έλληνες – έχουν ακόμα και τα παιδιά τους για να τα γαμάει ο Δημόσιος υπάλληλισκος τουρκορουφιανος Μητσοτάκης.
    Νομίζει ότι αφού τον ψήφισαν 2 στους 10, ότι του έδωσαν και επίσημη συγκατάθεση κατάλυσης του κράτους και του συντάγματος ο Έλληνας Χιτλερο-Τσαουσέκου. ΑΝ γίνει ποτέ δικαστήριο, δεν τα γλυτώνει τα ισόβια x 1000 φορές
    – αυτός και όλοι οι συγγενείς και το συνάφι τους.

  12. Του πούτσου οι Έλληνες – έχουν ακόμα και τα παιδιά τους για να τα γαμάει ο Δημόσιος υπάλληλισκος τουρκορουφιανος Μητσοτάκης.
    Νομίζει ότι αφού τον ψήφισαν 8 στους 10 ότι του έδωσαν και επίσημη συγκατάθεση κατάλυσης του κράτους και του συντάγματος. ΑΝ γίνει ποτέ δικαστήριο δεν τα γλυτώνει τα ισόβια x 1000 φορές
    – αυτός και όλοι οι συγγενείς και το συνάφι τους.

  13. Ξεβρακωθειτε κοροϊδα και φυσικα ολο αυτο γινεται για να επαναληφθει παλι η αγορα του αιώνα για να ξανααγορασουμε νεα αεροσκαφη και να πεσουν παλι οι μιζες και οι αρπαχτες οπως επι πασοκ.
    Πληρωστε κοροϊδα

Leave a Response