“ΣΦΑΓΗ” ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Κατασχέσεις αυτοκινήτων και συλλήψεις οδηγών

Κοινοποίηση:
ΔΣΩΣΔΩΣΔ

Κατά τη διάρκεια τετραήμερων ελέγχων της Τροχαίας στην Αττική, το 80% των οδηγών που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν να παραβιάζουν τον Κ.Ο.Κ.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 2.800 τροχονομικοί έλεγχοι, από τους οποίους βεβαιώθηκαν 1.988 παραβάσεις, με τις σοβαρότερες να ανέρχονται σε 219.

Από αυτές για:

Υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας: 376
Μη χρήση κράνους: 133
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 89
Μη εφοδιασμός με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου: 81
Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση: 66
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 59
Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: 38
Ανασφάλιστο όχημα: 31
Λοιπές παραβάσεις: 1.115

Συνολικά, αφαιρέθηκαν 299 πινακίδες κυκλοφορίας, 353 άδειες κυκλοφορίας και 477 άδειες ικανότητας οδήγησης. Ακόμη, 150 οχήματα ακινητοποιήθηκαν, εκ των οποίων τα 90 «κατασχέθηκαν» για περεταίρω έλεγχο.

Σημειώστε πως σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πέντε οδηγοί συνελήφθησαν για ιδιαίτερα σοβαρές παραβάσεις. Η μία περίπτωση συνέβη στη διασταύρωση των Λ. Βουλιαγμένης και Λ. Αλίμου με τον οδηγό να πηγαίνει με 200 χλμ/ώρα, χωρίς άδεια και πινακίδα κυκλοφορίας.

Ο δεύτερος συνελήφθη στη Λ. Βουλιαγμένης να οδηγεί επίσης χωρίς άδεια και πινακίδα, ενώ το όχημά του έβγαζε θόρυβο 106 db.

Ο τρίτος στη Λ. Κηφισίας, οδηγούσε με 122 χλμ/ώρα και υπό την επίδραση αλκοόλ, ενώ ο τέταρτος και ο πέμπτος στη Λ. Μαραθώνος, οδηγούσαν με υπερβολική ταχύτητα και υπό την επίδραση αλκοόλ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. – Οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα υπό την επίδραση οινοπνεύματος πρέπει σε 1ο βαθμό να συνεπάγεται απώλεια άδειας οδήγησης για 3μηνο.
    – Καλυμμένες πινακίδες με φιμέ πλαστικά συνιστούν δόλο και πρέπει τα οχήματα να δεσμεύονται για κάποιο χρονικό διάστημα.
    – Οδήγηση υπό την επίδραση παραισθησιογόνων πρέπει να αφαιρείται οριστικά η άδεια οδήγησης χωρίς το δικαίωμα έκδοσης νέας.
    – Οχήματα τροποποιημένα πρέπει να περνούν υποχρεωτικά ΚΤΕΟ εντός 48ωρου. Αν δεν πληρούν προδιαγραφές δεν δικαιούνται άδεια κυκλοφορίας.
    – Παράνομη στάθμευση όπου να ‘ναι σηκώνεις το αυτοκίνητο και το αφήνεις σε ακτίνα ενός χλμ.
    – Σχετικά με τις κλήσεις. Τα χρηματικά ποσά πρέπει να μικρύνουν και η διαδικασία να γίνεται αυτοματοποιημένα.
    – Τα οχήματα της τροχαίας που κάνουν ελέγχους πρέπει να μην ξεχωρίζουν εξωτερικά και να είναι εφοδιασμένα με σταθερές κάμερες.
    Στην πραγματικότητα όλοι αυτή η παρανομία βολεύει, γιατί από εκεί τρέφεται ένα τεράστιο τμήμα του διεφθαρμένου κράτους και φυσικά της εγχώριας και ξένης μαφίας που δραστηριοποιήται στη χώρα. Συνεπώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα υπέρ του απλού πολίτη.

  2. 59 με κόκκινο θα τους βρουν ακριβώς έξω από την τροχαία στο Μεταξουργείο μέσα σε μια μέρα

Comments are closed.