ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΝ ΝΕΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΨΕΥΤΟΧΙΟΝΙΑ. ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Κοινοποίηση:
xionia-9

Συναγερμός έχει σημάνει στον κρατικό μηχανισμό ενόψει της κακοκαιρίας που ξεκίνησε να δείχνει τα δόντια της από τα βόρεια της χώρας. Σύμφωνα με το τελευταίο επικαιροποιημένο έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Κυριακή (28-01-24) και από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) και την Τρίτη (30-01-24).

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια του τριημέρου Κυριακής – Τρίτης (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Από το μεσημέρι της Δευτέρα μέχρι και την Τρίτη τα εντονότερα φαινόμενα

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Τα φαινόμενα αναμένονται να είναι εντονότερα από το μεσημέρι της Δευτέρας και την Τρίτη.

Εν αναμονή αποφάσεων

Για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Διυπουργική Επιτροπή με στόχο τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων και φορέων.

Ο αρμόδιος υπουργός κάλεσε τους πολίτες «να τηρούν τις πάγιες συστάσεις για την προστασία τους»

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αφού κάλεσε τους πολίτες «να τηρούν τις πάγιες συστάσεις για την προστασία τους» ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί δεύτερη σύσκεψη την αρμόδιων φορέων τη Δευτέρα.

«Θα υπάρξει σύσκεψη των επιστημόνων και μετεωρολόγων προκειμένου να αποφασίσουμε σταδιακά ποιες θα είναι οι απαγορεύσεις και με ποια κριτήρια… ενδεχομένως θα έχουμε αποφάσεις, οι οποίες θα εκδοθούν και θα αφορούν και τον γενικό πληθυσμό», επισήμανε ο υπουργός.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το βράδυ της Κυριακής, προληπτικά και για λόγους ασφάλειας, θα κλείσει η παλαιά Εθνική οδός Αθηνών – Θηβών για τα βαρέως τύπου οχήματα.

Τα πρώτα προβλήματα

Η κακοκαιρία ήδη «χτυπά» τη χώρα, με τα πρώτα χιόνια να έχουν πέσει, προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Λόγω χιονόπτωσης με απόφαση της αστυνομίας υπάρχει από νωρίς το πρωί της Κυριακής (28/1) διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του τελεφερίκ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο καιρός χρειάζεται προσοχή. Τα πιο κρύα 24ωρα θα είναι αυτά της Δευτέρας, της Τρίτης και της Τετάρτης, όπου κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν αρκετά χαμηλά υψομετρικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Μάθαμε τώρα…. Χειμώνα χιονιαδες, καλοκαίρι καύσωνες, Σεπτέμβρη πλημμύρες και Μάρτη αεριδες. Πουτανες μετεωρολόγοι για κλωτσιές όλοι κάτι αρνιακοι κάτι αρναουτιδες κάτι καλλιανιδες…

  2. ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΟΥΛΑΙΝΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ΤΟΝ ΛΕΚΚΑ.

  3. Και γαμω τη κλιματικη αλλαγη! Χιονια χειμωνιατικα? Ωρε που παμε καταστραφηκε ο πλανητης!

  4. Κούλης και υπουργικό συμφερτό σε μανιακή τρέλα.

  5. Γελάει όλος ο πλανήτης με τα χάλια μας.μετα θέλουν και F 35.δε μπορούν να ανοίξουν ένα δρόμο ..γελοίοι.

  6. Η ΚΟΥΛΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΑΠΗ ΜΑΖΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

  7. Που φτάσαμε. Το ποιο φυσιολογικό και δεδομένο φαινόμενο για την εποχή, το χιόνι, να γίνεται εργαλείο εκφοβισμου και χειραγώγησης των πολιτών…. Θα τους αφήσουμε;;;

Comments are closed.