ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Η ΑΘΕΗ! ΚΑΤΑ του «εθνοκεντρικού προστατευτισμού» η Κ. Σακελλαροπούλου

Κοινοποίηση:
Ekaterini-Sakellaropoulou

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε άρθρο της στην Εφημερίδα των Συντακτών, τάσσεται κατά του «εθνοκεντρικού προστατευτισμού» ο οποίος σύμφωνα με την ίδια οδηγεί στην ανελευθερία, ενώ επιτίθεται και σε όσους αντιστρατεύονται την παγκοσμιοποίηση με την φράση: «Ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια παραλλαγή της αντίδρασης στην παγκοσμιοποίηση και υποκινεί την εσωστρεφή αναδίπλωσή μας στη δήθεν εθνική ασφάλεια».

Επίσης λαμβάνει τη θέση ότι «στη λαϊκιστική στρέβλωση της δημοκρατίας η λαϊκή βούληση συγχέεται με τη βούληση της πλειοψηφίας». Το άρθρο αυτό έρχεται μία μέρα μετά την Δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών και όσα παρατηρήθηκαν εκεί.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα του άρθρου:
«…Στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα δοκιμάστηκε η αλληλεγγύη της Ενωσης και στο προσκήνιο εμφανίστηκαν διαιρέσεις και διαλυτικές τάσεις μεταξύ των μελών της. H αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης και όχι πολυτέλειας.
Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία και την Αυστρία κυοφορούν βίαιες πολιτισμικές συγκρούσεις, οι οποίες απειλούν ανοιχτά την ελευθερία και την πολιτική μας συγκρότηση. Η πανδημία του κορονοϊού όξυνε τις αντιθέσεις και επέφερε μια σειρά περιορισμών στις ατομικές μας ελευθερίες.
Στην αλληλουχία αυτών των επάλληλων κρίσεων βρήκαν πολλοί την ευκαιρία να αμφισβητήσουν τη φιλελεύθερη δημοκρατία στο όνομα ενός νέου εθνοκεντρικού προστατευτισμού.
Ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια παραλλαγή της αντίδρασης στην παγκοσμιοποίηση και υποκινεί την εσωστρεφή αναδίπλωσή μας στη δήθεν εθνική ασφάλεια.
Σε αυτό το κλίμα της διάχυτης καχυποψίας αναδεικνύεται η οξύμωρη έννοια της «ανελεύθερης δημοκρατίας» (illiberal democracy), ειδικά σε χώρες με αδύναμη δικαιοκρατική παράδοση.
Στη λαϊκιστική στρέβλωση της δημοκρατίας η λαϊκή βούληση συγχέεται με τη βούληση της πλειοψηφίας.
Οι κυβερνώντες υπονομεύουν, άμεσα ή έμμεσα, τις μείζονες εγγυήσεις του κράτους δικαίου: την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη έκφραση.
Ομως δημοκρατία χωρίς κράτος δικαίου δεν νοείται. Και η Ευρώπη είναι πάνω από όλα μια Ενωση δικαίου
Η χρονιά που έφυγε έφερε πολλές αντιξοότητες. Τα δικαιώματά μας, στην εξαιρετική συνθήκη της πανδημίας, τελούν σε καθεστώς διακινδύνευσης και χάνουν την αυταξία τους. Έχουμε πια εισέλθει σε περίοδο επώδυνων πλην αναγκαίων συμβιβασμών και σταθμίσεων.
Η προτεραιότητα στην προστασία της υγείας και της ζωής μας είναι μια αυτονόητη, νομικά και ηθικά, επιλογή. Πολύ περισσότερο που οι περιορισμοί στην ελευθερία μας παραμένουν έκτακτοι και προσωρινοί…».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Όποιος είναι φυσιοκράτης/φυσιστής και δεν είναι σχισματικός ιουδαϊστής – δηλαδή Χριστιανός Ορθόδοξος – δεν είναι Έλληνας. Η αθεΐα είναι απλώς μία άρνηση. Αν ο εχθρός δεν είναι εμπεριστατωμένος φυσιοκράτης, είναι ασθενικός εχθρός με θνησιγενές ιδεολόγημα.

  2. Η Αθεϊα είναι Αρετή, η πίστη σε κάτι που ΔΕΝ έχεις
    όχι απόδειξη, αλλά ούτε παραμικρή ένδειξη, είναι ασθένεια!

  3. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΔΡΟ , ΙΣΩΣ Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΔΙΚΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ , ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΑ , Η ΜΟΥΜΙΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

  4. 1. Πράγματι η κυρία αυτή δεν κατάλαβε τον θεσμικό της ρόλο της, για αυτό κάθε ώρα και στιγμή ξεφτιλίζει τον θεσμό
    2. Είναι ακατάλληλη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ένα έθνος του οποίου δεν σέβεται τα εθνικά σύμβολα, την ιστορία και την θρησκεία
    3. Δεν έχει καμμία προσωπικότητα
    4. Εμφανισιακά υστερεί δραματικά. Είπαμε η εμφάνιση δεν αποτελεί πρωτεύοντα ρόλο, αλλά όχι όμως και έτσι για μια τέτοια θέση
    5. Ενδυματολογικά νομίζει ότι πάμε σε πανηγύρια.
    Με όλα αυτά πως απαιτεί σέβας από τον Ελληνικό λαό ;

  5. εαν πονουσε η ασχημια αυτη επρεπε να ουρλιαζει

  6. Δεν έχει καταλάβει ότι κατέχει θεσμικό ρόλο σε ένα εθνος και οφείλει να έχει την ανάλογη συμπεριφορά τόσο στις πράξεις της όσο και στα γραπτά της. Αυτή νομίζει ότι είναι πρόεδρος σε καμιά ΜΚΟ.

  7. Μ@λακα τι σκιαχτρο!!!! τι απλησια ειναι αυτη!!! Ουστ!!!! Λιγδα!!!!!! Παλιοχολερα!!!!!

  8. Ασχολούμαστε δυστυχώς με την μεγαλύτερη ντροπή του έθνους μας. Η χίπισα μας σερβίρει την εθνοαποδόμηση , την κατάργηση της εθνικής μας κυριαρχίας και το θεμέλιο του έθνους κράτους και της δημοκρατίας. Επιβουλεύεται ανοιχτά το πολίτευμα και την εθνική κυριαρχία. Να της πει κάποιος να παραιτηθεί.

  9. ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΩΣ ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΘΕΣΗ ,ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

  10. ΑΚΟΜΑ Μ” ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΕΗ ΣΥΡΙΖΑΙΑ Κ@ΡΙΟΛ@ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΑΘΕΗ ΠτΔ. ΚΙ ΑΠΟ ΜΑΠΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΙΠΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ. ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ ΣΚ@ΤΟΚ@ΡΙΟΛ@ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΟΥ ΑΠ” ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΔΕ ΣΕ ΘΕΛΕΙ.

  11. Παλαβη εισαι κυρα μου ??? Ελα στα καλα σου και μετεφρασε στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ τις μπαρουφες σου..κι αν βγει κανενα νοημα..θα γινω αστροναυτης !! Εισαι ανυσηχητικα εκτος τοπου και χρονου..και με πασα ειληκρινεια δεν θα με ενδιεφεραι αν δεν ειχες το αξιωμα που εχεις.. !!! Ενας εμπιστος ανθρωπος στο κυκλο σου δεν υπαρχει να σου πει.. οτι χρηζεις επιστημονικης-ιατρικης παρακολουθησης και μαλιστα αμεσης..? Δυο ΕΠΙΛΟΓΕΣ εχεις..η πρωτη ειναι να προσγειωθεις.. ν’ αφουγκραστεις..και να ενσκυψεις πανω στα δισεπιλυτα προβληματα που αντιμετωπιζει ο τιμημενος και ενδοξος ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαος..και εστω και καθυστερημενα ν’ αρχισεις να τιμας τα ΗΘΗ.. τα ΕΘΙΜΑ του..και την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ του ΠΙΣΤΗ !…διχως ιχνος δυσκολειας..κι αν δυσκολευεσαι.. η δευτερη επιλογη ειναι να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ !! ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ !!

  12. ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ , ΔΕΝ
    ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΒΑΜΠΙΡ & ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟ

  13. Για μέσα λέμε…στο μερκομιχελακιο έχει πολύ πιο λογικούς… Πρέπει να περνάνε από ψυχίατρο όσοι ασχολούνται με τα κοινά.. Η συγγεκριμενη χρίζει ιατρικής βοήθειας με ψυχοφαρμακα λέει ένας γνωστός μου ψυχίατρος στο Μόναχο.

Comments are closed.