ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ, ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ – ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ

Κοινοποίηση:
vrademvourgo

Εκατοντάδες τρακτέρ έχουν κατακλύσει σήμερα κεντρικές οδικές αρτηρίες του Βερολίνου με κατεύθυνση την εμβληματική Πύλη του Βραδεμβούργου για τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των περικοπών που προωθεί η γερμανική κυβέρνηση από το 2024. Οι αγρότες ζητούν να διατηρηθούν οι κρατικές επιδοτήσεις στο ντίζελ για τους αγρότες, όπως και η απαλλαγή από το φόρο οχημάτων. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ενώσεις των αγροτών απειλούν με «μαζική αντίσταση».

Η Ένωση Γερμανών Αγροτών οργάνωσε τη σημερινή διαδήλωση στην Πύλη του Βραδεμβούργου με κεντρικό σύνθημα «Πάρα πολύ είναι πάρα πολύ. Τέλος, τώρα».

Ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει τα σχέδια που περιλαμβάνει στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους και προβλέπουν κατάργηση των επιδοτήσεων για το ντίζελ και των φοροαπαλλαγών για τα αυτοκίνητα.

Ο τρικομματικός κυβερνητικός συνασπισμός με τη συμφωνία του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, του «πράσινου» υπουργού Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ και του φιλελεύθερου υπουργού Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, ανακοίνωσαν την κατάργηση επιβαρυντικών για το περιβάλλον επιδοτήσεων στο πλαίσιο των περικοπών για τον προϋπολογισμό του 2024.

Στο πλευρό των αγροτών τάσσεται, ωστόσο, ο «πράσινος» υπουργός Γεωργίας, Τζεμ Ετζντεμίρ, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα είναι υπερβολικά για τον κλάδο των αγροτών που δεν μπορούν να περάσουν στην ηλεκτροκίνηση, ενώ επιδεινώνουν τη θέση τους στον ανταγωνισμό με άλλες χώρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Χέμπεστραϊτ, δήλωσε το μεσημέρι για τις κινητοποιήσεις ότι κατανοεί τη θέση των αγροτών, αλλά τα μέτρα είναι επιβεβλημένα από την πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που υποχρεώνει την κυβέρνηση να κάνει περικοπές δαπανών, προκειμένου να τηρηθεί το φρένο χρέους, στο οποίο επιστρέφει η Γερμανία το επόμενο έτος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Έτσι πρέπει νά ‘ναι τα “εγκλήματα”, οργανωμένα, όχι σαν τους δικούς μας χυμαδιώτες… Επίσης, ο τούρκος υπέρ των αγροτών;;; Impressive, τσουτσουριάσαμε…

  2. Οι Έλληνες έχουν αποβλακωθεί, αλλά εκτός αυτού η Ελλάδα είναι χώρα σε πλήρη παρακμή. Η διαφθορά είναι τόσο βαθειά ριζωμένη, και είναι εξαιρετικά δύσκολο να επανέλθουν οι παραδοσιακές Ελληνικές αξίες.

  3. βρήκε τη χρυσή τομή με τα επιδόματα ο Κούλης ! Για αυτό το 41% ! Ξεκίνησε ως αναρχοκαπιταλιστής και με συνταγή Τσίπρα του πήρε τα σώβρακα ! Για αυτό ξαναβγήκε.Αν αρχίσει το πρόγραμμα του θα τον φάει η μαρμάγκα.Ηδη κάτι ΚΑθημερινές κάτι ακροδεξιές και λοιπά του γράφουν αργείς κούλη μας.Γρήγορα μεταρρυθμίσεις.
    ΥΓ : Δίδαξε ο Τσίπρας και άνοιξε το δρόμο στη δεξιά για να πακτώσει το μεταμνημονιακό μνημόνιο.

  4. Όσα μέτρα και να πάρει εναντίον μας ο μητσοτακουλα, κανένας δεν πρόκειται να σηκωθεί από τον καναπέ του, ειδικά τώρα, μέσα στις γιορτές. Τελικά νομίζω πως εμείς οι Έλληνες ειμαστε μαζόχες. Μας αρέσει να μας ….πηδ@νε…και μετά να κλαίμε.
    Όσο για τους αγρότες, δεν τους πάω μια. Με πρόδωσαν πολλές φορες. Πολλές φορες πίστεψα πως θα συνεχίσουν την απεργία που ξεκίνησαν και τελικά θα νικήσουμε όλοι. Παλιοτερα θυμαμαι τους είχα πάει τροφ8μα στο σ6νταγμα, γιατί πίστεψα πως θα μείνουν εκεί και ζητούσαν την υποστήριξη μας με τροφιμα, ωστε να μπορέσουν να μείνουν, αλλά την επόμενη κιολας μερα, διέλυσαν την απεργία. Δυστυχώς τα παρατάνε πάντα πολύ γρήγορα. Ισως όταν τους πετάξουν ένα κομμάτι ψωμί, είναι ευχαριστημένοι.

  5. Μιλαν κι αυτοι που ο καθενας τους εχει 300 στρεμματα.
    Δλδ οι δικοι μας στο ελλαντα τι πρεπει να κανουν?

Comments are closed.