“ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ, ΜΙΛΗΣΤΕ!” – ΜΟΡΦΗ “ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ” ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥΣ!

Κοινοποίηση:
endooikogeneiaki-via

Καθημερινά είναι τα φαινόμενα ενδοοικογενειακή βίας – Συγκλονίζουν τα θύματα με τις μαρτυρίες τους

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν πλέον οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία καθώς μέσα σε μία μόλις ημέρα οι καταγγελίες έφτασαν τις 15.

Το πιο ακραίο περιστατικό σημειώθηκε στο Αιτωλικό, όπου ένας άνδρας χτύπησε με τούβλο στο κεφάλι τη σύζυγό του. Ο δράστης αναζητείται ακόμη καθώς δεν έχει συλληφθεί.

«Σπάστε τη σιωπή, μιλήστε» είναι το μήνυμα μίας γυναίκας που έπεσε θύμα κακοποίησης και περιέγραψε την εφιαλτική της εμπειρία μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Το θύμα μετά την επίθεση που δέχθηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου ενώ πραγματοποιήθηκε και ιατροδικαστική έκθεση.

«Με χτυπούσε, μου έσπασε τα παΐδια», ανέφερε αρχικά το θύμα μιλώντας στη δημοσιογράφο  συμπληρώνοντας στη συνέχεια: «Μου έχει κάνει ένα σημάδι εδώ με κονσέρβα».

«Έκλαιγα συνέχεια και στενοχωριόμουν για το γιο μου», στη συνέχεια τόνισε το θύμα.

Πριν από έναν χρόνο η γυναίκα κατάφερε να φύγει από τον τόπο του μαρτυρίου και έμεινε για 10 μέρες μαζί με τον γιο της στον δρόμο καθώς δεν έβρισκε υποστήριξη πουθενά. Λέον ζει σε ένα δωμάτιο σε δομή του Πειραιά και υποστηρίζει ότι εκεί βρήκε μία καλύτερη οικογένεια. «Σαν το σπίτι μου είμαι εδώ. Νοιώθω ασφάλεια», ενώ όπως εξομολογήθηκε ήθελε να φύγει εδώ και καιρό από τα χέρια του κακοποιητή της.

Η γυναίκα που δεν έχει ξεχάσει στιγμή τις εφιαλτικές στιγμές που ζούσε στέλνει το δικό της μήνυμα στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις. «Άφησε τον, φύγε, ζήτα βοήθεια. Μην μείνεις εκεί σε παρακαλώ», προτρέπει τις γυναίκες αυτές ενώ εξέφρασε και την επιθυμία της να βοηθήσει κάποια γυναίκα σε περίπτωση που χρειαστεί.

«Εμείς φιλοξενούμε περίπου 45 γυναίκες. Βλέπουμε ότι υπάρχει μία ραγδαία ανάγκη. Εδώ ανήκεις σε μία οικογένεια κατά την οποία δεν υπάρχει φόβος», ανέφερε αρχικά μιλώντας στην κάμερα η Κλέα Νομικού, ψυχολόγος και διευθύντρια ψυχικής Υγείας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

«Από μία σφαλιάρα, φτάσαμε στον φόνο», σημείωσε για να καταλήξει: «είναι όμως συγκλονιστική η απόσταση αυτή. Είναι χαοτική στο δικό μας το μυαλό, όμως για κάποιους ανθρώπους είναι μία στιγμή».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ποσοι και ποσοι ανδρες τρωνε σφαλιαρες απ τις γυναικες τους κκαι κανουν τουμπεκι ψιλοκομμενο.Τιποτα δε βγαινει στην επιφανεια.Περιπτωση φιλου που τον χαστουκισε η γυναικα του και παει στο ΑΤ και το καταγγελει.Απαντηση απο τον αξ. υπηρεσιας.΄καλα δε ντραπηκες σαν ανδρας να σε δερνει η γυναικα σου”??Και φυσικα τιποτα δεν εγινε
    Περιστατικα που αν γυναικα αρχισει να μη γουσταρει τον ανδρα της πλεον, αρχιζει και του φερεται περιφρονητικα, απαξιωτικα, μειωτικα, -παρασυρομενη τις περισσοτερες φορες απο ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ- εκβιαστικα με απωτερο στοχο αυτος να αντιδρασει αναλογα.Τον προκαλει επιτηδες.Οι περισσοτεροι ανδρες εξαρτωνται απο τη γυναικα.κακα ειναι τα ψεμματα και αν δεν τους κανουν ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ειναι απο χερι χαμενοι.Σ’αυτα τα πραγματα δεν διαβαζουμε καθολου τι εχει προηγηθει σε ενα βιαιο περιστατικο.Ολα κρινονται εκ του αποτελεσματος.Εδω ισχυει το ‘ο ανηρ να φοβηται τη γυναικα ” και οχι η γυναικα να φοβηται τον ανδρα”Αλλαξαν τα πραγματα ….

  2. Όταν σε ένα ζευγάρι υπάρχει πρόβλημα οι μεν άντρες θα αντιδράσουν με σωματική βία σαν πιο δυνατοί οι δε γυναίκες με λεκτική και ψυχολογική βία που εκεί είναι μανούλες. Καταδικαστέα σαφώς η σωματική βία αλλά εξίσου καταδικαστέα και η λεκτική και ψυχολογική βία που είναι εξίσου καταστρεπτική. Ξέρετε πόσοι άντρες καταστράφηκαν από σατανικές γυναίκες που για να τους εκδικηθούν τους τράβαγαν ύπουλα το χαλί κάτω από τα πόδια, πόσοι χωρισμένοι άντρες δεν βλέπουν τα παιδιά τους γιατί οι γυναίκες θέλουν να τους εκδικηθούν; Και κάτι ακόμα σημαντικό. Για να βγάλετε συμπέρασμα όταν σε μία σχέση υπάρχει πρόβλημα ακούστε και τις δύο καμπάνες. Αν ακούσεις τις περιγραφές από τις γυναίκες μόνο θα νομίσεις ότι η άλλη ήταν ένας άγγελος που στόμα είχε και μιλιά δεν είχε και ξαφνικά έρχεται ο άλλος και την κακοποιεί. Ακούστε και την άλλη καμπάνα.

  3. Τα καθίκια να μπούνε στη φυλακή αλλά ξέρετε πόσοι αθώοι άντρες θα την πληρώσουν από κάτι παλιό γυναίκα που θα τους κάνουνε καταγγελία ντε και καλά.. Γι’ αυτό το κινητό στο χέρι όταν υπάρχουν διαφωνίες..

Leave a Response