ΣΟΚ και ΔΕΟΣ! Συγκλονίζει εργαζόμενη στη Μύκονο: «Έκανα μπάνιο και καθάριζα τη μούχλα με βετέξ από πάνω μου»(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΜΥΚΟΝΟΣ

Πυκνώνουν οι καταγγελίες για τις απαράδεκτες συνθήκες που ισχύουν για τους εποχικούς εργαζόμενους στους τουριστικούς προορισμούς. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «εργασιακό μεσαίωνα» τη στιγμή που οι επιχειρήσεις λένε ότι δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό.

Τις πολύ δύσκολες συνθήκες διαμονής με τις οποίες έπρεπε να προσαρμοστεί, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Μύκονο  για λόγους εργασίας, περιέγραψε μια νεαρή κοπέλα, μιλώντας στο Open.

««Ήταν η χειρότερη εμπειρία που έχω ζήσει ποτέ μου. Τα δωμάτια ήταν πάρα πολύ μικρά, με 2-3 άτομα να μένουν μέσα, με πολλή υγρασία, με πολλή μούχλα και κατσαρίδες να πετάνε. Έκανα μπάνιο και καθάριζα τη μούχλα με βετέξ από πάνω μου. Μπορεί το δωμάτιο να μην είχε air condition σε συνθήκες αφόρητης ζέστης. Αναγκάστηκα να αγοράσω αφυγραντήρα στη μέση της σεζόν. Άλλο θέμα είναι η διατροφή. Σου υπόσχονται δύο ή τρία γεύματα την ημέρα και μόλις αντικρίζεις την πραγματικότητα αναγκάζεσαι να τρως απέξω», δήλωσε η κοπέλα.

Άθλιες συνθήκες

Τα χρήματα που παίρνει ένας εποχικός εργαζόμενος δεν αρκούν σε καμία περίπτωση για να εξασφαλίσει μόνος του τη διαμονή του. Αλλά τα καταλύματα που προσφέρουν οι επιχειρήσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι άθλια.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, μιλώντας στο mykonoslive.tv ακόμη μια εργαζόμενη περιέγραψε τα όσα έζησε όταν δούλεψε το καλοκαίρι στο νησί. Όπως αναφέρει το δωμάτιο που της παραχώρησε η επιχείρηση ήταν σε άθλια κατάσταση. Έπρεπε να μείνει σε ένα σπίτι που βρισκόταν σε σπηλιά με τα έπιπλα φαγωμένα από τα ποντίκια, και μαζί με τρεις άνδρες συναδέλφους της. Η ίδια μη μπορώντας να μείνει εκεί, κοιμόταν στο αυτοκίνητό της επί τρεις μήνες. Όπως λέει έκανε μπάνιο στις ντουζιέρες της παραλίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Πανε εποχιακα ολοι για να παρουν το ανεργειας μετα…οταν ο μισθος ειναι 700ε με το ζορι κ το ανεργειας 440ε γιατι να δουλεψει ο αλλος για 250ε διαφορα;;;καθεται κ ξυνεται…θα τσονταρει κ η ελληνιδα μανα ενα 10ε τη μερα κ ζωαρααααα!!!!

  2. Έλληνας σερβιτόρος στο Εδιμβούργο παίρνει μισθό 1.700€ και άλλα 800€ σε μπουρμπουαρια.
    Σφίγγεις κωλο πέντε χρόνια και γυρνάς μάγκας στη Ελλάδα.Μπορεις να αντέξεις τη νοσταλγία;

    1. Γιατί να γυρίσεις? Για να στα φάει το κράτος και οι κλέφτες πουλημένοιοι πολιτικοί που θέλουν να πτωχεύσουν τους Έλληνες? Μένεις στο κράτος που σε σέβεται ως πολίτη

  3. ναι αλλα Μύκονο πας για να δουλέψεις. για να σαι στα κάφε και στα μπαρ. αν δε σ ‘αρέσει να πας αλλού να δουλέψεις. πάνε στα χωράφια να μαζέψεις ελιές. το κάνεις ? όχι. Γιατί θες να πάς Μύκονο να κάνεις και τη ζωάρα σου. Ελληναράς άρπα κόλλα ως συνήθως.

  4. αυτα τα παιδια ακουσαν μαλλον τον ραδιοφωνικο παραγωγο στο μεταμεσονυχτιο αθηναικο ραδιοφωνο που παροτρυνει, τους σκεπτομενους να φυγουν στο εξωτερικο, πισω απο το μικροφωνο και την σιγουρη θεση του, να παραμεινουν στην ελλαδα και να το πολεμησουν ολοι μαζι για μια καλυτερη ελλαδα….. και αυτη η καλυτερη ελλαδα θα αργισει πολυ απο οτι φαινεται………………………ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ολοι μαζι….. γιατι και μαζι τα φαγατε……το ειπε ο παγκαλος……και αυτος ηξερε τι ελεγε…………..

    1. Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλεις οποιοδήποτε ραδιοφωνικό σταθμό απλώς και μόνο για να ακούσεις μουσική και να μην υπάρχει συστημικός παραγωγός να πει τις παπαριές του, παντού ξαμολημένα τσουτσέκια του συστήματος,

  5. να βρουν σοβαρες δουλειες να δουλεψουν τα κοπροσκυλα και ν΄αφησουν τις εποχιακες δουλειες στη Μυκονο…

    1. Από που και ως που κοπρόσκυλα αυτοί που δουλεύουν εποχιακά στα νησιά; Εχεις ιδέα πόσο σκληρά εργάζονται;

      1. Εδώ που τα λέμε είναι και λίγο in & must να πηγαίνουν να δουλεύουν σεζόν στα νησιά ειδικά στη Μύκονο, ανεβάζουν μετοχές προσωπικότητας ειδικά όσοι ασχολούνται με PR εστίαση και είναι και καλά τα χρήματα

    2. Σοβαρές όπως;;;Ποιές εννοείς σοβαρές δουλειές για Ελλάδα μπούλη ;Και ποιοί θα δουλέψουν στις εποχικές θέσεις;;;Οι φίλοι σου τα πάκια;;;Για απάντησε μας μωράχαβλε εκτός τόπου και χρόνου καγκουρα.

  6. Τα φτωχόπαιδα τα τραβάνε όλα αυτά μόνον και μόνον για να βρεθούν και αυτά τα καημένα στην Μύκονο μερικές μέρες… και μάλιστα πληρώνοντας για χειρότερα καταλύματα. Τι θέλουν τα εργαζόμενα παιδιά..σουίτες με Ρουμ σέρβις και να τους φέρνουν γαρίδες για πρωινό;;;;;

    1. Σου εύχομαι να αναγκαστείς να ζήσεις κι εσύ σε τέτοιες συνθήκες για να καταλάβεις πόσο βλάκας είσαι.

Comments are closed.