ΣΟΚ! Και τρίτη πόλη σε καραντίνα στην Κίνα λόγω του κοροναϊού

Κοινοποίηση:
koronaios

Η πόλη Τσίμπι, είναι η τρίτη πόλη της Κίνας που μπαίνει σε καραντίνα εξαιτίας του κοροναϊού. Πρόκειται για μικρότερη πόλη σε σχέση με τις άλλες δύο, καθώς έχει πληθυσμό μισό εκατομμύριο κατοίκους

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα κινεζικά ΜΜΕ, η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι και στην πόλη Τσίμπι θα διακοπεί η λειτουργία των συγκοινωνιών, όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί θα ματαιωθούν, τα ξενοδοχεία θα ελέγχουν σε καθημερινή βάση τους πελάτες τους αν έχουν πυρετό και οι συγκεντρώσεις άνω των 50 ατόμων απαγορεύονται.

Την παραμονή της αργίας για το κινεζικό Νέο Έτος, κανένα αεροπλάνο ούτε τρένο δεν αναχωρεί σήμερα και από την Γουχάν, που βρίσκεται στο κέντρο της επιδημίας. Αυτό το μέχρι τώρα άγνωστο στέλεχος του ιού πιστεύεται ότι εμφανίσθηκε στα τέλη της περυσινής χρονιάς σε αγορά της Γουχάν όπου γίνονται παράνομες αγοραπωλησίες άγριων ζώων.

Η λειτουργία των περισσότερων μέσων μεταφοράς στην Ουχάν, μια πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων, ανεστάλη σήμερα το πρωί και ο πληθυσμός κλήθηκε να μην φύγει από την πόλη. Μερικές ώρες αργότερα, κρατικά μέσα ενημέρωσης στη γειτονική πόλη Χουανγκγκάνγκ, όπου ζουν περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι, μετέδωσαν πως επιβλήθηκε και εκεί παρόμοιος αποκλεισμός.

“Οι κινεζικές αρχές εκφράζουν τη βούληση να συνεργασθούν με πιο διαφανή τρόπο και πιο γρήγορα απ’ ό,τι είχαν κάνει κατά την επιδημία του SARS”, εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντουάλ Φλαό, διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Γενεύης. “Είναι μια στάση ριζικά διαφορετική σε σχέση με το 2003, έστω κι αν εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων και το ενδεχόμενο ο αριθμός αυτός να έχει υποεκτιμηθεί”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: