ΣΟΚ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ – ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: “EΞΑΓΟΥΜΕ” ΠΟΡΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ!

Κοινοποίηση:
Foreign women are seen sitting inside a karaoke bar in Thailand's southern province of Narathiwat during a police raid as part of a campaign against prostitution and human trafficking involving women and minors on November 9, 2018. - About 50 Laotian women were rounded up by authorities for investigation. (Photo by Madaree TOHLALA / AFP)

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις σε ημερίδα για το “traffiking”. “Aπό χώρα “τράνζιτ” σε χώρα προέλευσης η Ελλάδα, στην εμπορία ανθρώπων. Δίκτυο Πακιστανών εκδίδει νέα κορίτσια σε χαρέμια της Σαουδικής Αραβίας, με δόλωμα τα “lover boys”, που τις παρασύρουν!

 

«Φωτιές» άναψε στη Βουλή ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουστούμπας, ο οποίος στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά ΑΕΙ, το οποίο χαρακτήρισε «πραγματικό έκτρωμα», σχολίασε ότι, “η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies, για να καλύψουν τις σπουδές τους. Μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδεισο να αντιγράψετε”.

Eίπε επί λέξει ο Δημήτρης Κουτσούμπας «Για το ανέκδοτο του σκανδιναβικού μοντέλου, ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, αφού κι αυτοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που οδηγούν ακόμη και σε αυτή τη σαπίλα νέες κοπέλες, φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να χορηγήσουν τις σπουδές τους. Με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά, τα ξέρετε, αλλά μάλλον πρέπει να βρείτε άλλον καπιταλιστικό παράδεισο να αντιγράψετε», τόνισε.

Και μπορεί τα λόγια του ΓΓ του ΚΚΕ να χαρακτηρίστηκαν από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Νίκο Ρωμανό «κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση, ωστόσο δεν απέχουν πολύ από μια ζοφερή πραγματικότητα, που αποκαλύφτηκε από έναν εισαγγελέα!

Λίγες ημέρες πριν, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, μιλώντας σε διημερίδα (Workshop), για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που έγινε σε ξενοδοχείο της Αθήνας, στις 15 και 15 Φεβρουαρίου 2024, με θέμα την άνευ όρων πρόσβαση σε υπηρεσίες, για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων, μίλησε για πρώτη φορά για το λεγόμενο «ανάποδο trafficking” και αποκάλυψε ότι, ενώ μέχρι πρότινος η Ελλάδα θεωρείτο χώρα “transit” (δηλαδή διαμετακόμισης) ή προορισμού της εμπορίας ανθρώπων, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι, έχει μετατραπεί σε χώρα προέλευσης εμπορίας ανθρώπων και δη πολύ νεαρών γυναικών!

Στη διημερίδα, διοργανωτές της οποίας ήταν Ουκρανοί, συμμετείχαν αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών, εισαγγελέας Αθηνών, μέλη ΜΚΟ, δικηγόροι, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί σχετιζόμενοι με μεταναστευτικούς φορείς, οι οποίοι «πάγωσαν» όταν άκουσαν τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά Θόδωρο Σακελλαρόπουλο, να λέει ότι, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παρατηρείται “trafficking με θύματα πολύ νεαρά κορίτσια, τα οποία συνήθως καταλήγουν σε χαρέμια»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας Πειραιά κ. Σακελλαρόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην διημερίδα ως εθνικός εισηγητής trafficking μίλησε για στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα ηνία στο χώρο της εμπορίας ανθρώπων έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια σε Πακιστανούς.

Ο εισαγγελέας μίλησε για τα λεγόμενα «lover boys», που όπως είπε συνάπτουν σχέσεις με πολύ νεαρά κορίτσια, με απώτερο στόχο να τα παρασύρουν στην πορνεία είτε στη χώρα μας, είτε σε Αραβικές χώρες, όπου εκεί καταλήγουν σε χαρέμια!

Οι σύνεδροι συμφώνησαν ότι, η έγκαιρη και αποτελεσματική ταυτοποίηση θυμάτων εμπορίας ανθρώπων trafficking παραμένει υψίστης σημασίας, για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, τη διασφάλιση της πλήρους προστασίας και την πρόσβαση τους σε κατάλληλες υπηρεσίες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην έννοια του «κοινωνικού μονοπατιού» (social path), δηλαδή στη διαδικασία για την ταυτοποίηση και παροχή βοήθειας σε θύματα εμπορίας ανθρώπων, στη βάση μακροχρόνιας κοινωνικής συνδρομής.

Όπως ακούστηκε στη διημερίδα, τη διαδικασία χειρίζονται δημόσιοι φορείς κοινωνικής προστασίας εκτός του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης. Σκοπός είναι η παροχή προστασίας στα θύματα, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα τους.

Στο πλαίσιο αυτό παρέχεται η δυνατότητα στο θύμα της εμπορίας ανθρώπων, να επιλέξει το εάν και το πότε θα συνεργαστεί με τις Αρχές.

Οι δύο εισαγγελείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση (Θόδωρος Σακελλερόπουλος και Δήμητρα Μπιμπίκου, εξήγησαν ότι, οι λόγοι για τους οποίους το θύμα trafficking είναι απρόθυμο να συνεργαστεί με τις Αρχές, “σχετίζονται κατά κύριο λόγο με την ψυχολογική επιβάρυνση του, λόγω της βαριάς προσβολής στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που προκαλεί η πράξη, αλλά και με το φόβο αντιποίνων σε βάρος μελών της οικογένειας του εκ μέρους των μελών των κυκλωμάτων”.

Από τους συνέδρους διατυπώθηκαν συμπεράσματα, όπως ότι, «η προστασία παρέχεται ανεξαρτήτως της προθυμίας του θύματος, να συνεργαστεί με τις Αρχές. Το κοινωνικό μονοπάτι οδηγεί σε μακροπρόθεσμη βοήθεια και λύση διαρκείας για όλα τα θύματα του trafficking. Eιδικότερα στα αλλοδαπά θύματα του εγκλήματος αυτού, που αποτελούν και την πλειοψηφία, παρέχεται προσωρινή διαμονή στη χώρα και πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο του κοινωνικού μονοπατιού παρέχονται ευρείες δυνατότητες αντίδρασης στα θύματα τέτοιων πράξεων. Κατά κύριο λόγο αποφεύγεται το φαινόμενο επανεμπορίας των θυμάτων, μέσω της κοινωνικής ένταξης τους».

Από την πλευρά τους οι εισαγγελείς ότι, η συνεργασία του θύματος trafficking με τις Αρχές είναι απαραίτητη για τη δίωξη του εγκλήματος και την τιμώρηση των υπαιτίων.

Ειδικότερα κατέδειξαν πως η λήψη κατάθεσης του θύματος εμπορίας ανθρώπων είναι ζωτικής σημασίας και αναγκαία προυπόθεση, για την απόδειξη τέλεσης ενός δυσχερώς αποδεικνυόμενου εγκλήματος και τονίσαμε πως από την απορρέουσα από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας υποχρέωση μαρτυρίας και αληθείας δεν εξαιρείται κανείς.

Επισήμαναν επίσης ότι ο ΚΠΔ λαμβάνει μέτρα για την ορθή προσέγγιση των θυμάτων (ανηλίκων ή ενηλίκων) trafficking, τόσο κατά την προδικασία όσο και κατά την επ΄ακροατηρίω διαδικασία, ούτως ώστε να επιτυγχάνονται αμφότεροι οι στόχοι, ήτοι η δίωξη του εγκλήματος και η προστασία των θυμάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

20 Σχόλια

  1. Κουλαααααα τα ακους? κοιτα μην παρουν δρομο και οι θυγατερες σου το δρομο για τα χαρεμια κοιτα που κατεντησες την ελλαδα . Οταν ερθει η ωρα τοτε θα καταλαβεις αλλα θα ειναι αργα παλιο κρητικο σκουληκι για σενα

  2. Ε ναι, εμείς την άλλη την Ιωάννα που γυρνούσε Ντουμπάι και δεν ξέρω γω που και της έριξε η άλλη το βιτριόλι, την κάναμε είδωλο. Να την στείλουμε και στην Ευρωβουλή την sugar daddy

  3. Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΞΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

  4. Βλεπετε η φυση φροντιζει καθε ομορφη γυναικα να εχει ευκολη διεξοδο …..

  5. Και στην Αμερική μας έχουν Ξεφτιλίσει πηγαίνουν με όλους τους παππούδες για να τις πληρώνουν το νοίκι και κανένα δώρο.. Στην αρχή είναι στην κλάψα και μετά πέφτει το δάγκωμα..

  6. φανταζομαι εννοειται κατι μενεγακηδες,σκορδες,καινουργιες+παλιες…εδω και χρονια οτι θηλυκο και μη ειναι στην ελλ.τηλεοραση εχει κανει βιζιτες στο ντουμπαι με ανταλλαγματα χρυσα ρολογια,αμαξια,διαμερισματα,κοσμηματα…παλια το δειχνανε κιολας μερικες οταν επεστρεφαν….αυτες οι ιδιες βιζιτουδες σημερα δινουν οδηγιες πως να γινουν τα κοριτσια γιουσουφακια στον καθε αχμεντ

  7. Εγώ που σκέφτομαι με το μυαλό και όχι με το άλλο ούτε χρήματα έχω ούτε ζωή μέσα στην χλιδή. Προτιμώ να ζω έτσι πάρα να πουλιέμαι δεξιά και αριστερά για το χρήμα και την καλοπέραση.

  8. Ψοφο στους Άραβες ψωλαραδες πρίγκιπες.

    1. Υπάρχουν γυναίκες που δεν είναι πουτανες. ΜΗΝ μας βάζετε όλες στο ίδιο τσουβάλι.

    2. Εγώ που σκέφτομαι με το μυαλό και όχι με το άλλο ούτε χρήματα έχω ούτε ζωή μέσα στην χλιδή. Προτιμώ να ζω έτσι πάρα να πουλιέμαι δεξιά και αριστερά για το χρήμα και την καλοπέραση.

  9. Στα @@ μας. Λες και δεν το ξέραμε, ότι οι ελληνιάρες είναι βίζιτες από τα 18. Πίπες κάνουν στα κλαμπ για 10 ευρά και για ένα ποτό και ηια μία τσάντα δώρο.

  10. Γιαυτό ανεβάζουν συνέχεια φωτογραφίες από Ντουμπαι και Μονακό; Και εγώ ούτε Αιδηψό

  11. Γιατι να μην εχει και η Ελλαδα πορνες ? Μπ@ρδελο…χωρα ειναι… θα εχει και πορνες . Το νινι σερνει καραβι οποτε που θα βασιστει μια γυναικα στο μυαλο της η στο νινι ? Το τι μυαλο μπορει να εχουν μερικες γυναικες ειναι αλλο θεμα , γενικα η γυναικα εχει το ρολο της γλαστρας συχνα οποτε αυτα ισως ειναι αναμενομενα στο τσιρκο που ζουμε . Αρα τελικα μερικες γινονται πορνες και βασιζονται στο νινι… ( Να πουμε οτι ισως ειναι αλλο αυτες που το κανουν απο αναγκη… κι αλλο αυτες που εχουν κι αλλες επιλογες… δε νομιζω οτι ειναι ολες του ιδιο , αλλα αυτο ισως ειναι μια αλλη κουβεντα… ) . Τελος να πουμε οτι σε λιγο καιρο οι πορνες θα μειωθουν η θα εξαφανιστουν… . Βγαινουν συχνα ειδησεις για ουφο και εξωγηινους ( «Βρήκαμε UFO πάνω από τη Χιλή, είμαστε πιο κοντά στην αλήθεια», λένε οι επιστήμονες ) , θα ερθουν Fake Aliens θα πας στην Παγκοσμια Κυβερνηση και θα πουν οτι η γη δε γυριζει γυρω απο τον ηλιο, θ αλλαξουν σχεδον τα παντα στη γη… , μετα θα ερθει ο αντιχριστος ( μετα θα πεσει ) και μετα θα γινουν αλλα . Στην Παγκοσμια Κυβερνηση θα μειωθουν η θα εξαφανιστουν οι πορνες , το οτι ειναι επαγγελμα δεν αλλαζει οτι ισως ειναι η ντροπη του ανθρωπου αυτο το ”πραγμα” .

  12. χιλιάδες πόρνες του ίνσταγκραμ και του τικ-τοκ που έχουν ως πρότυπα την Τζούλια και το Ιννάκι, οπότε αργά ή γρήγορα θα επιδιώξουν να ανελιχθούν, πέφτουν πολλά λεφτά για την βρώση κοπράνων και την επαφή με ζώα, δεν υπάρχει καμμία κανονική γυναίκα που καταλήγει με Άραβες και Πακιστανούς σε χαρέμια της Σαουδικής Αραβίας, ας πούμε η Christy White μόνη της πήγε και έκανε Blackedraw, δεν την εξηνάγκασε κανείς…

  13. Σπρώχνουν πουτάνες, με υψηλά ανταλλαγματα χρήμα δόξα χλίδα και κοκό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  14. Ξεκίνησαν από τη Μύκονο και πλέον Ντουμπάι…..Όσες έχουν προϋπηρεσία σε τηλεοπτικό ριάλιτι ανεβαίνει η τιμή…..

  15. Κοκκινιζω καλε σωπαστε τι λετε τωρα? Τραβατε κανια βολτα στα μπουρδεα του Αμβουργου, και σε κανα ξενοδοχειο στο Dubai να διαπιστωσετε τη…πραγματικοτητα!

Comments are closed.