ΣΟΒΑΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΕΚΤΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΑΠΟΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΕΚΛΟΓΟΝΟΘΕΙΑΣ – ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ “ΑΓΓΙΖΕΙ” ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Κοινοποίηση:
anna-misel-asimakopoulou

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου «κόπηκε» από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, μετά από την υπόθεση με τα email στους απόδημους.

Βέβαια, στη Νέα Δημοκρατία θέλησαν να το παρουσιάσουν ότι ήταν κάτι που ήθελε η ίδια. Μάλιστα, η ανακοίνωση ήρθε από την ίδια μέσω ανάρτησής της στα social media.

«Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας», τόνισε σε ανάρτησή της.

Η αποχώρηση της κ. Ασημακοπούλου, ήταν η αρχή, αφού από εκεί και έπειτα υπήρξε ένα… ντόμινο εξελίξεων.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από τη θέση του αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για το ζήτημα της διαρροής ηλεκτρονικών διευθύνσεων ομογενών.

Πάντως η κυβέρνηση διαμηνύει ότι σε καμία περίπτωση η διαρροή δεν σχετίζεται χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, καθως ο κ. Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Τελικά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τη λίστα (επρόκειτο για emails κάποιων εκλογέων του 2023), η κα Ασημακοπούλου απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης παραδέχθηκε ότι τα email παραδόθηκαν στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από τον κ. Θεοδωρόπουλο, διαμέσου του κ. Σταυριανουδάκη.

«Υπάρχει μια εν εξελίξει έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλά επειδή δεν θέλαμε να υπάρχει καμία σκιά και επειδή είδαμε την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει την επιστολική ψήφο, κατέληξε αυτή η έρευνα σε κάποια συμπεράσματα.

Το ένα συμπέρασμα είναι ότι κάποια emails φαίνεται να έφυγαν – ενώ δεν έπρεπε να φύγουν – μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου 2023, από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ, κ. Σταυριανουδάκη – για αυτό κι εκείνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε, αν και δεν είχε αυτά τα καθήκοντα από τον Ιούνιο και μετά (είχε άλλα καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τους εκλογείς)” είπε αρχικά και συνέχισε:
“Και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ κ. Θεοδωρόπουλου φαίνεται ότι τα (email) πήγαν, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την έρευνα, στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου”.

Ωστόσο, η κυβέρνηση βάζει τελεία στο θέμα που έφερε νέα αναταραχή στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρεί ότι με τον «αποκεφαλισμό» των τριών αυτών στελεχών έχει εξαλείψει κάθε πιθανότητα το σκάνδαλο να αγγίξει την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως. Που φυσικά δεν μπορεί να την “αγγίξει” κανείς, με τις “πλάτες” που διαθέτει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

  1. . Γιαί λέπρα έχει;<το κύρος πάνω απ'όλα.Πιστή στις αξίες, τις αρχές και την αγάπη μου για την Ελλάδα……μπούρου μπούρου. Δάκρυσα νυχτιάτικα. Δε μπας να παίξεις σε καμιά Ελληνική ταινία και άσε την πολιτική για ποιό ξύπνιους.

  2. Νονος της ο “Ορθοδοξος Χριστιανος”, Κωνσταντινος ο τεως!😂
    Αληθεια! Πως αραγε βαπτιζεται απο Χριστιανο, ενας Ο’β’ριος;;;

    1. δεν ειναι εβραια στο θρησκευμα, φιλε τρελοφασιστα

      1. Η μάνα της είναι Εβραία και για τους Εβραίους αυτό σε κάνει Εβραίο. Επιπλέον, το έχει αποδεχτεί και η ίδια.

  3. Η εκλεκτή των Εβραίων!!!Ποιος το έγραψε? Μπράβο του και άξιος ο μισθός τού.

  4. Στη βικιπαίδεια γράφει ότι ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Άννα-Μαρία είναι οι νονοί της κυρίας Ασημακοπούλου!

  5. Νταξ, κατι σαν λοατκι καλωδιων ας πουμε…

  6. Αλληλοσφαξιμο Εβραίων. Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα.

  7. Το 41% εγινε με 500.000 πεθαμενους στους εκλογικους καταλογους και επιδοτουμενα ελληνοποιημενα πακια και σια! Και κλαμα η κυρια Μισελ τωρα για ναρθουμε στο επικαιρο θεμα! Σιγα μην ακουμπησουμε τη λεσβω Κεραμεως! Αντωνακη μου χωρις εσενα ειναι ολα πια…χαμενα!

  8. Όχι ρε παιδιά.
    Δεν θα είναι η Μισέλ στην αντεθνική ομάδα κονομας?
    Θα πέσω σε κατάθλιψη.

  9. Κούλη βάλε την Μισέλ υπορδό ΠΡΟΠΟ και τον Μισέλ ευρωβολευτή, έχουν ίδια χούγια στο μπογιάτισμα μαλλιώνε.

  10. Πάντως η κυρία είναι φτιαγμένη για αυταρχικά σκηνικά.

  11. Δεν την αγγιζει κανεις; Ο Θεος ξερει πως αγγιζει !!!!

  12. Το 41% εγινε με νοθεια κανεις δεν ξερει?…ολη η κυβερνηση πρεπει να παραιτηθει ετσι γινεται σε ευρωπαικη χωρα.
    Αμα υπαρχει μητσοτακης ολο και κατι θα υπαρχει….

  13. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΕΔΩ ΛΟΓΙΚΟ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝΝΟΗΤΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΝΟΘΕΙΑ…

    1. τρεμετε ρατσιστες, οι εβραιοι θα σας λιωσουμε σα κατσαριδες!

      1. χαχα,εσείς είστε οι κατσαρίδες,ο Χίτλερ σας ψέκασε καλά με κατσαριδοκτόνο γιατί σας άξιζε

        1. ΕΛΑ ΡΕ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ….ΜΗΝ ΜΑΣΣΑΣ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΩΣ ΑΛΛΟΣΤΕ ΘΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΜΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΡΙΝ ΟΙ ΕΙΔΙΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ…

      2. ΚΑΠΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΣΤΡΟΣΚΟΝΗ ΚΩΛΟΕΒΡΑΙΟΙ ΣΑΡΑΦΙΔΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΑΙ ΑΛΛΟΣΤΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΠΠΟΙΑ ΠΟΥΣΤΙΑ ΝΑΣΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΘΑΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΚΑΠΠΟΤΕ ΠΕΦΤΟΥΝ… ΑΛΛΟΣΤΕ ΓΝΩΣΤΗ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΣΑΣ…..ΚΑΙ ΠΟΥΣΕ ΑΚΟΜΑ ΕΒΡΑΙΕ….

Comments are closed.