ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΓΕ! Ουγγαρία: Ενέκρινε το Sputnik V και το εμβόλιο της AstraZeneca

Κοινοποίηση:
Βίκτορ Ορμπάν

Οι ουγγρικές αρχές ενέκριναν το εμβόλιο την AstraZeneca και το ρώσικο «Sputnik V». Έτσι, η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην ΕΕ που θα ξεκινήσει εμβολιασμούς με αυτά τα εμβόλια.

Μιλώντας για το ρωσικό εμβόλιο, ο Mátyás Szentiványi, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Φαρμάκων και Διατροφής, δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι M1 ότι η αδειοδότηση είναι συνήθως μια μακρά διαδικασία, αλλά αυτή έχει πλέον ολοκληρωθεί σε λίγο περισσότερο από δύο μήνες. Το ινστιτούτο εξέδωσε προσωρινή άδεια για το εμβόλιο που θα ισχύει στην Ουγγαρία για έξι μήνες, με δυνατότητα ανανέωσης μία φορά για άλλους έξι μήνες.

Οι αρχές αναμένουν τώρα τη γνώμη του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Υγείας, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας Péter Szijjártó, η ρωσική πλευρά έχει ήδη αποστείλει το σχέδιο σύμβασης, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την παράδοση του εμβολίου στην Ουγγαρία, ανέφερεη Telex .

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο μεγαλύτερος άθλος τού Ούγγρου Ηρακλή τού μεγάλου πατριώτη Βίκτωρα Ορμπάν είναι ότι εμπόδισε τήν εισβολή τών λαθροποθήκων στήν χώρα του.Τό σύνθημα τού Ορμπάν:”Στήν Ουγγαρία ζούν μόνο Ούγγροι”.Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είναι ό επικηρυγμένος εχθρός τής Μέρκελ καί τού Σόρος διότι δέν θέλει καί δέν επιτρέπει τήν είσοδο τών λάθρων στήν Ουγγαρία.
    Ενας επικριτής τού Ορμπάν είναι ο μεγαλος καί ισχυρός Ελληνας πολιτικός ο Κούλης ό γουρλομάτης.Επικρίνει μία χώρα φιλική πρός τήν Ελλάδα μόνο γιά νά κάνε χάρη στήν Μέρκελ.Η δουλοπρέπεια είναι χαρακτηριστικό τών Μητσοτάκηδων.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.