ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΛΟΓΩ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ: ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΧΡΥΣΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Κοινοποίηση:
ΑΚΡΙΒΕΙΑ-

Μπροστά σε απίστευτες ανατιμήσεις έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι Έλληνες, καθώς οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι στρεβλώσεις στην λειτουργία της αγοράς έχουν προκαλέσει σάλο.

Σύμφωνα με την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το βρεφικό γάλα πωλείται έως και 213% ακριβότερα στην Ελλάδα από άλλες χώρες της ΕΕ! Οι ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ έχουν εξαπολύσει σαφάρι κατά των πολυεθνικών που πωλούν στην Ελλάδα -μέσω των σούπερ μάρκετ αλλά και των φαρμακείων- βρεφικό γάλα, με τα αποτελέσματα να παραμένουν αμφίβολα. Τα νοικοκυριά, πάντως, βρίσκονται σε απόγνωση και περιορίζουν ολοένα και περισσότερο τις αγορές τους, με τις τιμές στα ράφια να έχουν απογειωθεί. Η χώρα μας κατέχει άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ ακρίβειας…

Οι Έλληνες γονείς καλούνται να πληρώσουν έως και τρεις φορές περισσότερο το βρεφικό γάλα, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το βρεφικό γάλα, ένα προϊόν αναντικατάστατο για τα μωρά, πωλείται στη χώρα μας από 32 έως 213% ακριβότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με έρευνα σύγκρισης τιμών που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον περασμένο Νοέμβριο, για τα βρεφικά γάλατα για βρέφη έως 6 μηνών οι τιμές στην Ελλάδα είναι από 144% έως 171% πάνω από τη χαμηλότερη τιμή που εντοπίζεται στο Βέλγιο και την Ολλανδία.

Βρεφικό γάλα σε σκόνη για βρέφη από 0 έως 6 μηνών 800 γρ.
Σύγκριση προϊόντος σε ηλεκτρονικά καταστήματα φαρμακείων

-Ελλάδα: από 27,46€ έως 34,32€

-Σουηδία: 21,25 €

Από την μετατροπή από το εθνικό νόμισμα της Σουηδίας (κορώνα Σουηδίας)

-Ολλανδία: 19,99 €

Πόσα ξοδεύει τον μήνα μια οικογένεια με ένα μωρό 5 μηνών στο βρεφικό γάλα
-Ελλάδα: 12 συσκευασίες * 34,32 € = 411,84 €

-Σουηδία: 12 συσκευασίες * 21,25€ = 255 €

-Ολλανδία: 12 συσκευασίες * 19,99€ = 239,88 €

Στην Ελλάδα: +156,84 € ή +61,5% από Σουηδία

+172 € ή +71,6% από Ολλανδία

Ανατιμήσεις: Στο «κυνήγι» προσφορών οι καταναλωτές
Και ενώ «φωτιά» έχει μπει στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς από την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις, οι καταναλωτές έχουν επιδοθεί σε ένα «σαφάρι» προσφορών προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. A,τωρα ειναι σε απογνωση…
    Οταν ψηφιζανε τη Μαφια στις 25 Ιουνιου,τοτε ητανε καλα,ετσι ;
    Kαλα σας κανουν,αφου ειστε ηλιθιοι και να σας παρουνε και τα σωβρακα.
    Ψηφισατε τη Μαφια πανηλιθιοι και θα υποστειτε ολες τις συνεπειες.
    Τους ηλιθιους τους γαμ..

  2. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ TESLA; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ; ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ…

  3. Κοιταξτε για να πουλαει μια εταιρια τοσο ακριβα προφανος υπαρχει αγοραστης στην ελλαδα! γιατι και αυτες η εταιριες ξερουνε την αγορα με αυτες της καρτες των σουπερ μαρκετ σε φακελωνουνε φτιαχνουνε βασεις δεδομενων κρατανε στατιστικα στοιχεια.
    Κοντα πεντε χρονια κυβερναει ο πινοκιο δεν εχει κανει κατι για την ακριβεια! τωρα θα κανει.

  4. ΔΕΝ θέλουν να αναπαραχθούμε, θέλουν να έχουμε σκυμμένο το κεφάλι συνεχώς !!! Και επίσης μας ετοιμάζουν να γίνουμε πάλι μέρος της οθωμανικής επικρατείας. Αυτό θέλουν Ισραήλ και Αμερικάνοι, και ο σιωνισμός !!!!

Comments are closed.