ΣΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗ! Τέμπη: Ο Μητροπολίτης Λάρισας ζήτησε τα θύματα να τιμώνται με… σιωπή

Κοινοποίηση:
anwnimo-skhedio-22

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Λάρισας Ιερώνυμου, ο οποίος μετά το πέρας του μνημόσυνου για τα 57 θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ζήτησε από τους συγγενείς των θυμάτων – που δίνουν αγώνα για τη δικαίωση – να σιωπήσουν γιατί «δεν τιμάς τους νεκρούς με θόρυβο, αλλά με σιωπή και προσευχή».

«Δεν τον τιμάς με τον θόρυβο»

«Να ξέρετε ότι έναν κεκοιμημένο τον τιμάς πολύ με τη σιωπή και την προσευχή, δεν τον τιμάς με τον θόρυβο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «ακούγονται πολλά λόγια που απλά κουράζουν. Το πολλά λόγια είναι φτώχεια. Τόσα πολλά που δεν νομίζω ότι δικαιώνουν τις ψυχές που έφυγαν», συμπλήρωσε στη συνέχεια ζητώντας από συγγενείς και ακτιβιστές να σταματήσουν τον αγώνα τους.

«Να μην βιαζόμαστε»

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν θεωρεί ότι υπάρχει δικαίωση μέχρι τώρα καθώς δεν έχει γίνει τίποτα προς το παρόν και ο Μητροπολίτης Λάρισας απάντησε:

«Δεν είμαι αρμόδιος επί θεμάτων δικαιοσύνης και κοινοβουλευτικών θεμάτων. Ακούγονται πολλά λόγια και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Άρα το σπουδαίο είναι να αφήσουμε αυτούς που έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα να μιλήσουν, να κάνουν τη δουλειά τους, να μην βιαζόμαστε».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Η πλακα ειναι οτι οι τρελοxουνταιοι απο κατω που βριζουν, κανουν και τους χριστιανους:))

  2. Δεν σας άρεσε η Αρχαία Ελλάδα θέλατε Εβραίους καλά παθαίνετε κορόιδα.Έλλην και Χριστιανισμός είναι δύο αντίθετα άκρα ιδεολογικά.Δεν μπορεί να είσαι απόγονος του Αλέξανδρου του Λεωνίδα του Ηρακλή κτλ και την ίδια στιγμή να προσκυνάς τον Αβραάμ τον Μωυσή τον Ισαάκ τον Ιακώβ και όλα τα Εβραϊκά μο….πανα.

  3. Αυτό πάλι με την Ανάσταση στις 9 δεν υπάρχει…θα μου πεις στις 12 είναι ένταξη ..όχι γιατί και η ώρα είναι αλλαγμένη..μιλάμε για μισθωτούς…ο μισθωτός ουκ έστι ποιμήν …

  4. Ένα όρθιο ζώον της διαφθοράς…Ένας παλιομαλάκας που παριστάνει τον άνθρωπο του Θεού..Προσπαθεί τώρα να “γλείψει” την εξουσία βλέποντας τον ετοιμοθάνατο Ιερόνυμο να μας “χαιρετάει’…και να αδειάζει η θέση του…Τώρα πλειοδοτεί για να “χτίσει” συμμαχίες…Άχρηστος πέρα για πέρα…Από τον Θεό θα το βρουν αυτοί….Μην ανησυχείτε καθόλου.

  5. Καλύψτε την κυβερνηση Μητσοτάκη είπε με λίγα λόγια ο τράγος

  6. Ανάξιε και αντίχριστε, υπηρέτη του “εξαποδώ”.

  7. Έπρεπε να ζητήσεις να τιμηθούν τα θύματα με εμβολιασμούς, τράγο…

  8. Ειναι δυνατον κατι τετοιοι να με εξωμολογησουν και να με κοινωνησουν???????

  9. ορωτη φορα βλεπω Τοσο πολλη γκεη μητροπολιτη.

  10. Μεγάλο κοπρόσκυλο.
    Ξύρισμα μέ συνοπτικές διαδικασίες.

  11. Θλιβερο και υστερα λενε γιατι ο κοσμος απομακρινεται απο την εκκλησια Να ποιοι ειναι υπαιτιοι Αντι να πιεσει να τιμωρηθουν οι ενοχοι συμβουλευει τα θυματα να σιωπουν

  12. Κύριοι,μή λέμε πάλι τα ίδια.Δεν είναι κλήρος,δεν είναι ιερείς.Είναι δημόσιοι υπάλληλοι που φορούν μαύρα ρούχα.Και το αποδεικνύουν.Επί Σύριζα-όταν ήταν κυβέρνηση-και θέλησε να διαχωρίσει τον κλήρο από το δημόσιο,ένας μητροπολίτης εκ του άμβωνος είπε.`Θα γίνει μάχη αν συμβεί αυτό`!Υπάρχει βίντεο.

  13. Τωρα; Θα φταιω, αν τον αρχισω στα μπινελικια; Ου να χαθεις! Να χαθεις!
    Αναξιε υπηρετη του Θεου!

    Υ.γ. Δηλαδη, οπως οι … γαλαζοαιματοι, που βασει πρωτοκολλου δεν εκφραζουν τα συναισθηματα τους και στεκονται σαν παγοκολωνες, ανεκφραστοι, αμιλητοι, ακουνητοι! Βρε ουστ!

  14. Ανες και Καιαφες χλιδατοι μερσεντακηδες του 21ου αιωνα και τιποτα περισσοτερο! Απ το Θεο θα το βρουνε και συντομα! Μεγαλουπαλληλοι του δημοσιου!

  15. Κρίμα τον είχαμε στην Λαμία, Διάκο & Αρχιμανδρίτη…πήγε στην Αθήνα & μεταλλάχθηκε σε υπάλληλο του σάπιου Κράτους….

  16. Σαν τον άλλο τον άχρηστο της Νέας Ιωνίας τον Γαβριήλ, που επί Κολυμπαρίου, έβγαλε εγκύκλιο για την αξία της σιωπής και επέβαλλε να την διαβάσουν σε όλους τους Ι. Ναούς της μητρόπολής του.
    Ου να μου χαθείτε Φαρισαίοι.

  17. Αυτοί που κλείσανε τις Εκκλησίες επί κοροιδοιού και κάνανε Ανάσταση στις 9 πιστεύετε θα βοηθήσουν τις οικογένειες που ψάχνουν δικαίωση για το έγκλημα των Τεμπών;

Comments are closed.