Το ΕΛΙΑΜΕΠ θέλει να δώσουμε τα πάντα στους Τούρκους και θέτει το δίλλημα: «Μήπως θέλετε πόλεμο;»

Κοινοποίηση:
ΕΛΙΑΜΕΠ

Ο επικεφαλής του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης με άρθρο του «στα ΝΕΑ» σχετικά με τις διερευνητικές καλεί την Ελλάδα να διαπραγματευτεί και το μονομερές δικαίωμα της στην επέκταση των χωρικών υδάτων λέγοντας πως αν δεν υποχωρήσει στις απαιτήσεις των Τούρκων κινδυνεύει με πόλεμο.
Η «προτροπή» του κ. Τσούκαλη φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνο τον πρωθυπουργό, ο οποίος μιλά για «θαλάσσιες ζώνες» σε αντίθεση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος επιμένει να μιλά αποκλειστικά για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Συγκεκριμένα αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Στα δικά μας εδώ πολλοί πιστεύουν ότι δεν έχουμε ουσιαστικά τίποτα να συζητήσουμε με τους Τούρκους Σύμφωνα με αυτή την άποψη ακόμη και η προσφυγή στη Χάγη για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα θεωρείται μεγάλη παραχώρηση για τους πιο ακραίους καταστροφική. Όσο για συζήτηση περί χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ούτε καν λόγος. Αυτή η άποψη είναι αρκετά δημοφιλής και εντός του κυβερνητικού κόμματος κυρίαρχη και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οποιεσδήποτε άλλες απόψεις συνιστούν κατ’ αυτούς μειοδοσία».

Αν και οι περισσότεροι αποφεύγουν να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα μιας τέτοιας πολιτικής ούτε είναι πρόθυμοι να αντλήσουν διδάγματα από τα λάθη του παρελθόντος. Δώδεκα μίλια στο Αιγαίο και πόλεμος; Και με τη στήριξη ποιων ; Ή απλώς να περιμένουμε μέχρι να καταρρεύσει η οικονομία της γειτονικής χώρας ή μέχρις ότου οι μεγάλες δυνάμεις στραφούν επιτέλους εναντίον της Τουρκίας ;.»

«Αν οι τούρκοι συνομιλητές αρχίσουν να μιλάνε πολύ για γκρίζες ζώνες και αποστρατιωτικοποίηση ενώ εμείς αρνούμαστε να συζητήσουμε καν για χωρικά ύδατα οχυρωμένοι πίσω από το νομικό δικαίωμα για επέκταση μέχρι 12 μίλια τότε οι διερευνητικές δεν θα έχουν πολύ μέλλον».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Ναι ρε ξεφτυλα πολεμο θελουμε εδω και τωρα. Με τον πολεμο θα ξεκουμπιστειτε και ολοι οι πολιτικοι οπως γινεται παντα.Αλλα αυτη την φορα χωρις επιστροφη. Να ξεβρωμησει ο τοπος.

  2. ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΕ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΣΥ ΠΡΟΤΕΙΝΗΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΚΥΡΙΕ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΧΥΘΗΚΑΝ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΛΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ.,ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.

  3. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΡΟΠΑΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ

  4. Να δώσουμε στον Τούρκο τα νησιά & και τον Έβρο, την Ήπειρο στους Αλβανούς, στους Σκοπιανούς Θεσσαλονίκη κλπ. Να πάει η Ελλάδα τα σύνορα στα Τέμπη για να μην ενοχληθούν οι κύριοι στο ΕΛΙΑΜΕΠ. Και κάνουνε την κλασική ερώτηση θέλετε πόλεμο.??
    Αλλά τετρακόσια χρόνια στους Τούρκους θέλετε όλοι για να βάλετε μυαλό.!!!

  5. ΔΥΑΤΗΧΩΣ ΕΝΤΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΚΑΚΑΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΑΣΕΙ Η ΓΚΛΑΒΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΜΥΤ ΤΗΝ ΜΥΣΤΗΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΚΑΠΝΟ ΦΟΥΜΑΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ [ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ] ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ

  6. …..ουτε σπιθαμη γης σαυτους που ζουνε ακομα στα σπιτια των παππουδων μας, σαυτους που κομπάζουν ακομα για το Ελληνικο αιμα που χυθηκε απο τα σπαθια των δικων τους προγονων……οπότε ΝΑΙ ας γινει πολεμος.

  7. Πού είσαι ΑΘΑΝΑΤΕ Γέρο τού Μωρια έλα μέ ένα καλοακονισμένο τσεκούρι στό χέρι καί άρχισε νά
    κοβεις τά κεφάλια τών Νενέκων καί τών προσκυνημένων πού πουλάνε τήν Ελλάδα στούς τουρκαλάδες πού εσύ έδιωξες από τήν αιματοβαμμένη γή μας.
    Γιάννης Λάκων

  8. ΚΑΚΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΠΑΝΔΡΩΝΕΤΑΙ.
    Τα άτομα που υπάρχουν εκεί δεν έχουν Εθνική συνείδηση και εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων.
    Το σκεπτικό ότι φοβόμαστε τον Πόλεμο και υποκύπουμε σε ξένες πιέσεις, εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα της Τουρκίας & όλων όσων επιβουλεύονται την Ελλάδα καθ ότι αποδυναμώνει σε απόλυτο βαθμό κάθε διπλωματική προσπάθειά μας.
    Αν μιά χώρα δεν είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να πολεμήσει για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, δεν πρόκειται ποτέ να ευημερήσει και να μακροημερεύσει.
    Οι δημόσια προβολή των θέσεων Τσούκαλη σε τόσο κρίσιμη συγκυρία, όπου ήδη τα πάντα εξυπηρετούν την Τουρκία (βρωμερέ Κούλη με τον Εφιάλτη δίπλα δίπλα θα είναι τα ονόματά σας) αποτελεί ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !
    Επίσης, ή Εφημερίδα που την δημοσιοποίησε ΈΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ !
    Ο Κωλοκοτρώνης είχε πεί: ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ !!!

  9. Πράγματι, έτσι είναι. Η φράση “Δηλαδή τι θέλετε, πόλεμο;” είναι προδοτική. Ναι ρε πολεμο, ποια ειναι η εναλλακτική δηλαδή;
    Θα άξιζε αν κάποιος σοβαρός δημοσιογράφος έψαχνε τα του τσουκαλη, απο που τα παίρνει, σε πόσες υπηρεσίες είναι πράκτορας, αν έχει ψυχολογικά προβλήματα

  10. Ο Ντοστογιέφσκι έλεγε πως η βλακεία είναι ανίκητη.
    Πράγμα, που προφανώς, δεν έχει καμία σχέση με την κύριο Λουκά Τσούκαλη ο οποίος είναι επικεφαλής του ΕΛΙΑΜΕΠ….
    Εκείνο που έχει σχέση με αυτόν κύριο, αλλά και με τους ομοίους του … έχει το συνολικό αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας ! ! !
    Διότι “από το τίποτα δε γεννιέται τίποτα”, που σημαίνει πως, για να υπάρχουν οι διάφοροι αυτοί κύριοι, τότε υπάρχει και εκείνο το κάτι που τους γεννά…
    Να χαίρεστε, κύριοι, και το αγγελικό και ηθικό σας σύστημα και τα προϊόντα του όπως ο κύριος Λουκάς Τσούκαλης του ΕΛΙΑΜΕΠ ! ! !
    β. τεζαρης
    ϶ϵλληνας ψηφοφόρος, όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

  11. Κ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΥΡΠΟΛΗΘΕΙ ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ.
    ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ.

  12. Τι μας λες ρε μαλάκα σάλτα και γ@μίσοu…. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΡΑ!

Comments are closed.