Ρήμαξαν τους Έλληνες στους φόρους! Οικονομικός «στραγγαλισμός» με το παραμύθι της ενεργειακής κρίσης για να τους αποτελειώσουν!

Κοινοποίηση:
mitsotakis-staikouras

Συνεχίζεται η οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων φορολογουμένων, με την ακρίβεια να χτυπάει κόκκινο, την ώρα που εκτοξεύονται τα φορολογικά έσοδα του κράτους.

Μάλιστα, το οικονομικό επιτελείο, παρά την αύξηση κατά 5,1 δισ. ευρώ των φοροεσόδων την περίοδο του Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2022, αρνείται να προχωρήσει σε νέα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε
45,626 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,108 δισ. ευρώ ή 12,6% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022.

Η υπερεκτέλεση αυτή οφείλεται:
α) στην καλύτερη απόδοση των φόρων του προηγούμενου έτους που εισπράχθηκαν σε δόσεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022
β) στην παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022
γ) στην καλύτερη απόδοση στην είσπραξη των φόρων του τρέχοντος έτους
δ) στην είσπραξη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2022 των έξι εκ των 10 δόσεων του ΕΝΦΙΑ, οι οποίες είχαν προβλεφθεί ότι θα εισπραχθούν από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023
«Καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα στη διεθνή οικονομία και παρατηρούνται τάσεις επιβράδυνσης στην Ευρώπη, τα στοιχεία από τα έσοδα του Οκτωβρίου δεν δείχνουν σοβαρή τάση διαφοροποίησης αναφορικά με την πολύ θετική πορεία που έχει η οικονομία το 2022. Συγκεκριμένα, τα φορολογικά έσοδα του Οκτωβρίου ήταν αυξημένα κατά 289.000.000 ευρώ έναντι του στόχου, ποσό που είναι καλύτερο σε σχέση με αυτό που είναι αναγκαίο για να επιτευχθούν οι στόχοι που αναφέρονται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού» τονίζει σε δήλωσή του για την πορεία του Προϋπολογισμού ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Μόνο τον Οκτώβριο τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 5,066 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 289.000.000 ευρώ ή 6% έναντι του στόχου, παρά το γεγονός της πρόβλεψης για την είσπραξη τον μήνα Οκτώβριο της δεύτερης αυξημένης δόσης του ΕΝΦΙΑ 2022, ύψους 384.000.000 ευρώ, από τις έξι συνολικά δόσεις, συνολικού προβλεπόμενου ποσού 2,015 δισ. ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Να βάζουν φόρους ξέρουν ,να μαζέψουν της σπατάλες δεν ξερουν? Ο κουλης με εξοδα του δημοσίου κάνει τριήμερα, η κεραμεος χαρισε 65.000€ σε εβραϊκό μουσείο, ο μπακογιανης φτιάχνει μαλακιες σε όλη την Αθήνα και κάνει συναυλίες με τον Ρουβά. Μας κοροϊδεύουν!!!!

Comments are closed.