ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ: “Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΑΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ” – Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ

Κοινοποίηση:
PIRINIKA

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία στην Ουκρανία τροφοδοτεί σοβαρούς στρατηγικούς κινδύνους, οι οποίοι αυξάνουν το ενδεχόμενο άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ των μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων του κόσμου.

Ο Λαβρόφ εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν εμμονή με την ιδέα να καταφέρουν «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία και πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος αυτή η αντιπαράθεση να οδηγήσει σε αυξημένο επίπεδο πυρηνικού κινδύνου.

«Οι Δυτικοί οδεύουν επικίνδυνα προς το χείλος μιας απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, η οποία θα έχει καταστροφικές συνέπειες», τόνισε ο Ρώσος υπουργός.

«Ιδιαίτερης ανησυχίας είναι το γεγονός ότι η ‘τρόικα’ των δυτικών πυρηνικών χωρών είναι μεταξύ των βασικών χρηματοδοτών του εγκληματικού καθεστώτος του Κιέβου, οι βασικοί υποκινητές διάφορων προκλητικών βημάτων. Βλέπουμε στρατηγικούς κινδύνους σε αυτό, που οδηγούν σε αύξηση του επιπέδου του πυρηνικού κινδύνου», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Οι τρεις δυτικές χώρες που έχουν πυρηνικά όπλα είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία.

Πολωνία: Η χώρα είναι έτοιμη να υποδεχθεί πυρηνικά όπλα, λέει ο πολωνός πρόεδρος Ντούντα

Η Πολωνία είναι έτοιμη να υποδεχθεί στο έδαφός της πυρηνικά όπλα, αν το ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος, αποφασίσει να ενισχύσει το ανατολικό σκέλος του για να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη νέων όπλων από τη Ρωσία στο Καλίνινγκραντ και στη Λευκορωσία, δήλωσε ο πολωνός πρόεδρος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

«Αν οι σύμμαχοί μας αποφάσιζαν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα στο έδαφός μας για να ενισχύσουν την ασφάλεια του ανατολικού σκέλους του ΝΑΤΟ, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε», εξήγησε ο Αντρέι Ντούντα μιλώντας στην εφημερίδα Fakty.

Ο αρχηγός του πολωνικού κράτους, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Καναδά έπειτα από μια επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου συνάντησε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και μετέβη στον ΟΗΕ, πρόσθεσε πως το ζήτημα μιας ενδεχόμενης ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στην Πολωνία αποτελεί «εδώ και κάποιο καιρό» αντικείμενο συζητήσεων ανάμεσα στην Πολωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Έχω ήδη θίξει επανειλημμένα αυτό το θέμα», δήλωσε. Ο Ντούντα είχε συναντηθεί το Μάρτιο με τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον Ντούντα, «η Ρωσία στρατιωτικοποιεί όλο και περισσότερο το θύλακα του Καλίνινγκραντ. Μεταφέρει πυρηνικά όπλα της στη Λευκορωσία». Πρόκειται για δύο εδάφη που συνορεύουν με την Πολωνία.

Τον Ιούνιο του 2023, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει πως μετέφερε στη Λευκορωσία τα πρώτα πυρηνικά όπλα.

Στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε το 2023 στο Βίλνιους, οι σύμμαχοι είχαν επαναβεβαιώσει ότι το ΝΑΤΟ θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την αξιοπιστία, την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την εξασφάλιση της αποστολής του για πυρηνική αποτροπή, μεταξύ άλλων και συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζει τις πυρηνικές δυνατότητές του και να επικαιροποιεί τη διαδικασία σχεδιασμού».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. 1ον. O Πουτιν ειναι ενα πιονι της Παλιας Ταξης Πραγματων… , σε λιγο μπορει να ειναι παρελθον… ( και αυτος και αλλοι δικτατορες… γενικα στη γη ) . 2ον. Αλλο τι λενε στη Ρωσια και αλλο τι θα κανουν ( και για Ναζι ελεγαν αλλα μετα ξεχαστηκε το θεμα και εβγαζαν χαρτες οτι θελουν τη μιση Ουκρανια… κατι που δειχνει οτι απο την αρχη ο στοχος ηταν αυτος και οι Ναζι ηταν μια δικαιολογια για να ξεκινησουν τον πολεμο… ειτε υπαρχουν Ναζι ειτε οχι… ) . 3ον. Βγαινουν συχνα ειδησεις για ουφο και εξωγηινους ( Έγγραφα του FBI για τα UFO περιλαμβάνουν «σκάφη που τρέχουν με 45.000 χλμ/ώρα» καθώς και « … πτώματα εξωγήινων» ) θα ερθουν Fake Aliens θα πας στην Παγκοσμια Κυβερνηση και θα πουν οτι η γη δε γυριζει γυρω απο τον ηλιο , μετα θα ερθει ο αντιχριστος ( μετα θα πεσει ) και μετα θα γινει ο Τριτος Παγκοσμιος Πολεμος ( μετα θα γινουν αλλα ) . Πυρηνικος πολεμος δε θα γινει , αλλο τι λενε αλλο τι θα κανουν… , αν γινει κατι ( γενικα ) θα ειναι στημενο για την Παγκοσμια Κυβερνηση που ερχεται συντομα… .

  2. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας έχει ανακοινώση από τις 19 Απριλίου οι κυβερνήσεις να προετοιμαζόμαστε για ραδιενέργεια,, το γραφεί το newpost, φαντάζομαι έγκυρο, ακούσατε τίποτα?? Τι να πούνε ?? Ρίχνουμε σε πυρηνικές εγκαταστάσεις με πατριοτ αλλά σας αγοράζουμε σακούλες?? Θα μας ψήσει σαν ποντίκια ο Μητσοτάκης,, ο Τσίοδρας Χαρδαλιάς Παγώνη δεν είδαν ανακοίνωση του παγκόσμιου οργανισμού υγείας?? Που είναι τα ψέκια??

    1. Πολωνια και Ουκρανια κρατανε ψηλα την εθνικη τους αξιοπρεπεια τους

  3. Με σπασμένα φρένα για τον μεγάλο γ’ π.π. δυστυχώς δεν θέλει πολύ μυαλό για το που πάμε. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του

  4. Καταρχάς όλες οι κυβερνήσεις στην ΕΛΛΑΔΑ δέχονται εντολές από αυτούς που έχουν το ΧΡΗΜΑ αυτό κυβερνάει όχι οι κυβερνήσεις.

    Σχέδιο μείωσης πληθυσμού υπάρχει είτε από βιολογικό παράγοντα (που θα ξεφύγει από κάποιο εργαστήριο ή από τρομοκρατική επίθεση) είτε από πυρηνικό παράγοντα.

    Όσο για το ποιοι θα πρέπει να δικαστούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας η λίστα είναι μεγάλη και δεν περιλαμβάνει μόνο την δύση αλλά και την ανατολή

    Αν και προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει στο ανθρώπινο είδος να εξαφανιστεί.

    1. Ποτε επιτεθηκε η Ανατολη στην Δυση ; Ποτε προκαλεσε η Ανατολη την Δυση ; Ποτε κατεστρεψε οικονομικα χωρες η Ανατολη ; Αν μετα απο 2.5 χρονια δεν εχεις καταλαβει την Προπαγανδα που φαγαμε 80+ χρονια απο την Δυση για να κυβερνουν οι Αγγλοσαξονες με τους Ιουδαιους τοτε λυπαμαι αλλα δεν προκειται να καταλαβεις ποτε .

  5. Η Πολωνια θα εχει το τελος που ειχε στον ΒΠΠ . Μιλαμε οτι τετοιους πολεμοχαρεις πανηλιθιους δεν εχω ξαναδει . Απορω ο λαος τους πως τους κοιταει ακομα . Δεν εχει καταλαβει οτι θα τον γεννοκτονησουν ; Οταν ξεχνας την ιστορια σου αυτη επαναλαμβανεται . Οταν ληξει αυτος ο πολεμος , πρεπει ΟΛΕΣ οι δυτικες κυβερνησεις που τον τροφοδοτησαν κ συμμετειχαν , να καταδικαστουν σε ΘΑΝΑΤΟ για εγκληματα κατα της ανθρωποτητας . Εαν δεν αντιδρασουμε κ εμεις θα εχουμε το ιδιο τελος . Ξυπνηστε μας πηγαινουν στον θανατο οταν παραλληλα τρεχουν κ την Ατζεντα Μειωσης Πληθυσμου κ μας το λενε ! Δεν θελει πολυ μυαλο να καταλαβει κανεις το σχεδιο τους . Ο Μητσοτακης με την Συμμορια του εχει παρει εντολες να κανει το ιδιο . Πιστευω εχουν βγαλει σχεδιο σε καθε Χωρα ποσο ποσοστο πρεπει να γεννοκτονηθει . Αρχη εκανε η Ουκρανια .

    1. χα χα χα πόσο κουτός εισαι φιλε.. ψηφιζεις κιολας?

Comments are closed.