ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ! Στα κάγκελα οι Αθηναίοι! «Χτίζουν» την Ακρόπολη! Η φωτογραφία – ντοκουμέντο

Κοινοποίηση:
1

Ένα τείχος που απειλεί να «εξαφανίσει» την Ακρόπολη της Αθήνας έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζεται. Οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί και το υπουργείο ψάχνει με χρονο-καθυστέρηση να βρει μια λύση ώστε να σταματήσουν να χτίζονται κτίρια με 10 ορόφους.


Με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό επιτρέπεται να αναγερθούν στην ευρύτερη περιοχή ακόμη και κτήρια με ύψος που φτάνει ως και τα 33 μέτρα, σε ύψος που επιτρέπει κτήρια δέκα ορόφων ενώ έως τώρα τα περισσότερα κτήρια στην περιοχή «σταματούν» στους έξι ορόφους.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι υπάρχει κίνδυνος να «χαθεί» – από τα μάτια των Αθηναίων και όσων μένουν στην περιοχή – η Ακρόπολη.

Ένας συνδυασμός υψηλού συντελεστή δόμησης με το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό που πριμοδοτεί τα «πράσινα δώματα» ήδη έχουν οδηγήσει σε ένα κτίριο 2.700 τετραγωνικών, δέκα ορόφων με ύψος 33 μέτρων στην οδό Φαλήρου, αλλά και στην έγκριση ανέγερσης ακόμη ενός 10οροφου στην οδό Μισαραλιώτου.

Οι αρχαιολογικές υπηρεσίες από την Ροβέρτου Γκάλι και κάτω δεν έχουν καμία δυνατότητα επέμβασης και έτσι το υπουργείο Περιβάλλοντος μετά τις μαζικές αντιδράσεις των κατοίκων αναζητά τώρα τρόπο για επανεξέταση των όρων δόμησης στις περιοχές που περιβάλλουν την Ακρόπολη.

Μέχρι να γίνει όμως αυτό… οι αδειοδοτήσεις και οι ανεγέρσεις θα συνεχίζονται κανονικά! 

1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ΤΏΡΑ ΜΠΉΚΑΝ ΥΠΟΦΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ Κ ΤΝ ΑΝΈΓΕΡΣΗ ΑΝΑΛΑΜΒΆΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΑΛΟΙΦΕΣ….

  2. Υπαρχη πολεμος συμφεροντων στιν εν λογο περιοχη……………………………………………….

  3. ΥΠΑΡΧΗ ΜΙΣΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΗΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΕ …ΥΠΑΡΧΗ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟ ΠΑΛΕΙΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΡΠΑΞΕ Ο ΛΑΤΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΤΙΣΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΟΡΟΦΑ ΚΤΟΙΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΣΤΟΥ ΜΑΚΡΗΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΟΙΣΚΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΑΛΛΟΣΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΤΗΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΤΕΡΑΚΙΑ

    1. Μην ξεχναται πως καταντησαι τις Θερμοπυλες ο αυριανος δημαρχος Αθηναιων Μπακογιαννης ενα απεραντο λαθροαφοδευτηριο λαθροκαταβλοισμο οππου πανε οι πουστηδες και ψωνιζονται στα φυσικα λουτρα με δαυτους σε κοινη θεα…..Μην ξεχναται πως καταντησαι το σημειο της Ναυμαχιας της Σαλαμηνας οππου η οικογενεια Καραμανλη το εκανε διαλυτηριο νεκροταφειο πλοιων για Σκραμπ ενω ο αλλος παμπλουτος Μελισσανιδης παρκαρει τα τεραστια τανκερ του για σλουπ αροδο ουτε στα 200 μετρα και λιγοτερο κοντα στην ακτη κατι που απαγορευεται με νομο λογο της σημασιας και ιεροτητας του χωρου ενω αυτος δεν δινει δεκαρα απειλει εκβιαζει δημοτικους συμβουλους της Σαλαμινας ενω τους σερνει και στα δικαστηρια……..σιγα μην αφηναν την Ακροπολη ησυχη………..ολα βαση σχεδιου ολα απο την και καλα ξεχωριστη φυλη…………………………………………………………………………………………………που μας λατρευει απο οτι φαινεται

  4. Βρέθηκε ένας ηλίθιος, ένας ποταπός μαστούρης γκαβός και μετά από 3000 χρόνια έκανε την Ακρόπολη γιαπί. Την κατέστρεφε λέει το καυσαέριο, τα λεφτά που έδωσε για να γίνει το μουσείο, θα μπορούσε να φτιάξει έναν γυάλινο θόλο πάνω στον βράχο. Όποτε βλέπω την Ακρόπολη, κλαίω.

Comments are closed.