Πώς θα μοιραστούν τα ελληνικά «ευρωπαϊκά» εισιτήρια αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League

Κοινοποίηση:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγάλη υπέρβαση στην Αγγλία και πέρασε από το Villa Park με το ευρύ 4-2 κόντρα στην Άστον Βίλα και έχει ένα αρκετά καλό προβάδισμα για να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκό τελικό.

Ωστόσο, έχει ιδιαίτερη αξία να δούμε τι θα συμβεί αν οι Πειραιώτες καταφέρουν να πανηγυρίσουν το τρόπαιο του Conference League, καθώς έρχονται τα πάνω-κάτω στο θέμα των ευρωπαϊκών εισιτηρίων που θα μοιραστούν οι ελληνικές ομάδες.

Αρχικά να θυμίσουμε πως αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League τότε μπορεί – αν το επιλέξει – να βρεθεί κατευθείαν στο Europa League χωρίς να περάσει το κομμάτι των προκριματικών.

Στη συνέχεια υπάρχουν τρεις επιλογές ανάλογα με την θέση που τερματήσει ο Ολυμπιακός στο Ελληνικό Πρωτάθλημα:

Αν Ολυμπιακός κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε θα έχει να διαλέξει ανάμεσα στα προκριματικά του Champions League και το Europa League
Αν τερματίσει στην 2η ή στην 3η θέση, τότε δεν θα αλλάξει κάτι
Αν τερματίσει στην 4η θέση και την ίδια στιγμή πάρει το Κύπελλο Ελλάδας ο Άρης, τότε θα έχουμε πέντε ομάδες στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.
Βεβαίως, ας μη ξεχνάμε ότι ο τελικός του Conference League θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου, όταν θα γνωρίζουμε ήδη την τελική κατάταξη στη Stoiximan Superleague.

gazzetta.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response