Πότε ζούσαμε καλύτερα, με το ευρώ ή με τη δραχμή ;

Κοινοποίηση:
9a4d88ba64b09f5886f51c34b7957a64

Με τη δραχμή έζησε ο ελληνικός λαός 185 χρόνια σε μια περιπετειώδη πορεία με εθνικές νίκες και ήττες, με δύσκολα χρόνια αλλά και περιόδους ειρήνης και σχετικής ευημερίας. Βίωσε πολέμους, ξένη κατοχή, εμφυλίους, πτωχεύσεις και στάσεις πληρωμών αλλά και ανάπτυξη. Ύστερα από κάποιες οπισθοδρομήσεις, πάντοτε προχωρούσε μπροστά. Η οικονομική της ανάπτυξη σε όλη την περίοδο της δραχμής ήταν ικανοποιητική και κατά περιόδους αλματώδης. Μετά τη δεκαετία του 1960 και 1970, η Ελλάδα πάντα με τη δραχμή, μπήκε στο κλαμπ των ανεπτυγμένων χωρών.

Το δημόσιο χρέος της είχε ανοδική πορεία αλλά ποτέ δεν ξεπέρασε ορισμένα όρια. Και τελικά ήρθε το σωτήριο έτος 2002 όταν μπήκαμε στην ευρωζώνη, καταργήθηκε η δραχμή και αντικαταστάθηκε από το ευρώ. Ένα νόμισμα που τυπώνεται σε χαρτί στην Φραγκφούρτη και μας το πουλάνε οι δόλιοι Γερμανο-Ευρωπαίοι με … τόκο

Από το 2002 μέχρι το 2008, οι ίδιοι αυτοί νεοκατακτητές μας δανείζανε καθ’ υπερβολήν και μας τα έπαιρναν πίσω σε αγορές κυρίως αμυντικού εξοπλισμού. Με την κρίση του 2008, έσκασε η παγκόσμια οικονομική φούσκα του καζινο-καπιταλισμού και η ελληνική οικονομία γονάτισε Τότε οι «καλοί μας Εταίροι” μας δανείσανε και πάλι με υψηλά επιτόκια και επιβαρύνσεις από swaps κλπ., έτσι που το χρέος στη διάρκεια των ετών 2008-2016 τριπλασιάστηκε, παρ’ όλο το κούρεμα του PSI το 2012 που έγινε με αφαίμαξη ελληνικών δημόσιων και ιδιωτικών ομολόγων. Και συνεχίζει να αυξάνεται σε πείσμα των τρομακτικών μέτρων λιτότητας και λεηλασίας της χώρας μας.

Όσοι ισχυρίζονται ότι, σήμερα πληρώνουμε για αμαρτίες του παρελθόντος, δηλ. για χρέη που σωρεύτηκαν στην περίοδο της δραχμής, λένε χοντρά ψέματα ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Ας τελειώνει επιτέλους εδώ το παραμύθι. Τα σημερινά τεράστια χρέη, οφείλονται σε τεχνική διόγκωσή τους μέσα και από την ευρωζώνη.
Σε τελευταία ανάλυση, επανέρχεται το απλό ερώτημα. Γιατί μπήκαμε στο ευρώ; Μα γιατί άλλο από το να ζούμε καλύτερα. Αλλά αντί για αυτό, βιώνουμε τη μεγαλύτερη μακρόπνοη φτωχοποίηση, εξαθλίωση λεηλασία ταπείνωση, εξόντωση που δεν έχει βιώσει ποτέ στο παρελθόν η χώρα μας με την δραχμή. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν, δεν το βλέπουν, δεν το ακούνε, δεν το νιώθουν, είτε είναι υποτακτικοί και βολεμένοι από το καθεστώς, ή θα πρέπει να επισκεφτούν οφθαλμίατρο, ΩΡΛ ή και ψυχίατρο.

πηγή:odosdrachmis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Το Ευρω ειναι σκληρο νομισμα, συμφερει μονο τους Γερμανους που κανουν πολλες εξαγωγες, ενω εμεις εισαγουμε σχεδον τα παντα, μεχρι σκορδα απο την Κινα, τετοια ξευτιλα!!!!!!! Ειχες το πεντοχιλιαρο στην τσεπη και ησουν αυτοκρατορας, τωρα εχεις 50 Ευρω στην τσεπη και εισαι απενταρος και να σκεφτει κανεις οτι 50 Ευρω ειναι 17 χιλιαδες δραχμες!!!!!!! Με 17 χιλιαδες δραχμες στην τσεπη ησουν προυχοντας, πατρικιος!!!!!!!! Εβαλε την χωρα στο Ευρω Σημιτης απροετοιμαστη και σαλταραν ολα τα προιοντα στα υψη!!!!!!!!!!

  2. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ !
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ! ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΛΕΙ , ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !

  3. Δραχμη και ξερο ψωμι. Καλυτερα το εθνικο μας νομισμα και την αξιοπρεπεια μας παρα επαίτες και ζητουλες
    της Ευρωπης. Τα καλυτερα χρονια περασαμε με την Δραχμη και δεν μας ρωτησαν ποτε αν θελουμε να αλαξουμε
    το νομισμα μας.Πιαστηκαμε κοροιδα και καποιοι πλουτησαν ενω οι περισσοτεροι επεσαν στη φτωχεια.
    Παλι με χρονια με καιρους παλι δικια μας θα ναι.

  4. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !

  5. Μαλακες ειναι οι Δανοι και οι Σουηδοι που δεν εχουν το ευρω…
    Κατι ξερουν.

  6. Τό 2002 πέταξαν τή δραχμή τό ποιό παλιό νόμισμα τού κόσμου καί πήρε ή Ελλάδα τό γερμανικό
    σκατοευρώ.Τήν βρωμοδουλειά τήν έκανε ο φονιάς τής Ελλάδας ο Σημίτης.Από τότε δέν έχει δεί
    άσπρη μέρα η Ελλάδα καί ούτε πρόκειται νά δεί.Σκατά στόν τάφο του.
    Γιάννης

  7. Πιο καλα ημασταν με τη δραχμουλα.Ας γυρισουμε στη δραχμη,θα περναμε πολυ καλυτερα.Και θα φτυσουμε το εξωτερικο που μας εκανε μαυρη τη ζωη.

Comments are closed.