Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία;

Κοινοποίηση:
σχολεια

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις των ειδικών, φαίνεται πως το σχέδιο περιλαμβάνει πρώτα το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 8 Μαρτίου (αν το επιτρέπουν οι συνθήκες της πανδημίας) και μετά θα ακολουθήσουν τα σχολεία. Χαρακτηριστικά, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος τόνισε πως μετά τις 15 Μαρτίου αναμένεται να επιστρέψουν σταδιακά στα θρανία οι μαθητές, αλλά και αυτό θα γίνει με ακόμη πιο έντονα μέτρα.

«Θα πρέπει να μπει στη στόχευσή μας και η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία με πολλά rapid tests, με εμβολιασμό των φοιτητών μας που θα μπουν στις κλινικές. Πρέπει να γίνει σταδιακά και με προσεκτικά βήματα», ανέφερε ο κ. Γώγος.
«Νομίζω ότι μετά τις 15 Μαρτίου θα μπορέσουμε να βάλουμε μπροστά μια τέτοια διαδικασία επιστροφής στα θρανία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως τα σχολεία θα ακολουθήσουν περίπου «10 ημέρες μετά το λιανεμπόριο».
Παράταση της σχολικής χρονιάς
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους. Οπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στο MEGA, το σενάριο αυτό είναι πιθανό, αλλά δεν αναμένεται η παράταση αυτή να διαρκέσει πολύ και συγκεκριμένα θα είναι μικρότερη του ενός μήνα. Επίσης, η κυρία Μακρή τόνισε πως δεν εξετάζεται η περικοπή των διακοπών του Πάσχα αυτή τη στιγμή. Οσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αυτές θα γίνουν στον προκαθορισμένο χρόνο, είπε, ενώ εξετάζονται όλα τα στοιχεία από τους ειδικούς για το τελικό άνοιγμα σχολείων και φροντιστηρίων.

Με σκοπό να μειωθεί η οργή του κόσμου για το παρατεταμένο και χωρίς εντυπωσιακά αποτελέσματα lockdown και καθώς η κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας στους ανθρώπους του λιανεμπορίου ότι σύντομα θα ανοίξουν τα καταστήματα, ο πρωθυπουργός χθες ζήτησε λίγη ακόμα υπομονή από τους Έλληνες πολίτες χωρίς ωστόσο να μπορεί να τους διαβεβαιώσει ότι το μαρτύριο που περνούν σύντομα θα λάβει τέλος.
Η κατ αρχήν απόφαση της κυβέρνησης είναι τα καταστήματα να σηκώσουν ρολά στις 16 Μαρτίου μία ημέρα δηλαδή μετά την Καθαρά Δευτέρα. Για να επαληθευτεί ωστόσο αυτός ο προγραμματισμός πρέπει να ισχύσουν δύο παράγοντες: ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων να πέσει κάτω από τα 1000 ημερησίως και κυρίως να αποσυμπιεστεί σε επίπεδο εισαγωγών στα νοσοκομεία και διασωληνωμένων στις Μ.Ε.Θ..

Εάν αυτές οι δύο παράμετροι δεν καταστούν εφικτές τότε όλα δείχνουν ότι θα φτάσουμε στο τέλος Μαρτίου ώστε τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους για το λιανεμπόριο .

Πάντως καλού κακού ο αριθμός 13032 στον οποίο θα στέλνουμε SMS για την έξοδο μας στην αγορά είναι έτοιμος να τεθεί σε εφαρμογή – εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν – ενώ οι καταναλωτές θα έχουν τρεις ώρες στην διάθεση τους για να ψωνίσουν.
Έχοντας φύγει πλέον από το δίλημμα λιανεμπόριο ή σχολεία – καθώς η κυβέρνηση καίγεται για να ανοίξει τα καταστήματα αφού οι οικονομικοί δείκτες κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικοί είναι- στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν λύσεις προκειμένου να μπορέσει να δουλέψει το λιανεμπόριο καθώς τα μηνύματα που παίρνουν από τους επαγγελματίες είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. «Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή» είπε ο Πρωθυπουργός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Μην σώσετε και τα ανοίξετε. Χεστηκαμε πατοκορφα. Απο το να φοράνε μασκες και να καταστρεψουν το αναπνευστικο τους τα παιδια, χιλιες φορες αφου ειστε μ#λ#κες να χασουν μια χρονια. Αμητε και στο δι#ολο όλοι και ο μαλ#κας ο Γ#γος μαζί η ποντικομαμή, που εχει κι εγγονι…εκει που πονας να σ εβρει δοσιλογε φραγκοφονια.

  2. για να ανοιξουν τα σχολεια πρεπει να πεσει αυτη η κυβερνηση χωρις τεστ χωρις εμβολια ξυπνατεεεεωρεεεεε

Comments are closed.