Πότε ανοίγουν οι πλατφόρμες για τον εμβολιασμό και το SMS στο 13034

Κοινοποίηση:
εμβολιο EpiVacCorona

Μετά τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός ενώ στις 15 θα ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες ώστε να μπορούν να συμμετέχουν, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακης Διακυβερνησης αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε όμως, ότι οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν, έως τότε, στην άυλη συνταγογράφηση.

Όπως εξήγησε, από το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης, υπάρχει το προνόμιο να τους έρθει αυτομάτως ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό από το 13034, ενημερώνοντας τους πολίτες σε ποιο κέντρο και πότε θα μπορεί να κάνει το εμβόλιο. Το σύστημα μάλιστα, γνωρίζει και τη διεύθυνση των πολιτών και έτσι θα μπορεί να ενημερώνει για τα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον εμβολιασμό στους υγειονομικούς, τόνισε ότι κάθε νοσοκομείο έχει την κατάσταση του προσωπικού, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν εμπλέκεται.
«Το υπουργείο Υγείας εποπτεύει τη διαδικασία, εμείς ερχόμαστε μετά τις 15 του μήνα», σχολίασε χαρακτηριστικά.
«Oποιος θέλει να μάθει αν είναι η σειρά του να εμβολιαστεί θα μπορεί να στέλνει sms στο 13034 με τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του και θα λαμβάνει αυτόματα απάντηση», αποκαλύπτει σε εφημερίδα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου εμβολιασμούς κατά COVID-19 σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Σε δομές φροντίδας χρόνιων πασχόντων καθώς και σε κέντρα αποκατάστασης.

Σήμερα θα εμβολιαστούν και όσοι εργάζονται στους οίκους ευγηρίας. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.
Και μέχρι τότε εκτιμάται πως θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Πώς θα κλείνεται το ραντεβού για εμβολιασμό COVID-19
Οι πολίτες περίπου από τις 15 Ιανουαρίου θα μπορούν από την πλατφόρμα http://emvolio.gov.gr και πληκτρολογώντας τον ΑΜΚΑ τους να διαπιστώσουν εάν είναι η σειρά τους να εμβολιαστούν και να κλείσουν ραντεβού.

Το ραντεβού του για εμβολιασμό, με τους παρακάτω τρόπους:

Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.
Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, ραντεβού θα κλείνεται μέσω ΚΕΠ ή στα φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει:

Email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού.

Link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.).

Ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

«Δεν θα έχουμε πετύχει την ανοσία μέχρι αρχές του καλοκαιριού»

«Δεν θα έχουμε πετύχει την ανοσία μέχρι αρχές του καλοκαιριού. Το καλό σενάριο είναι αυτό να έχει επιτευχθεί τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Το θέμα του εμβολιασμού δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον ρυθμό, η κυβέρνηση είπε ότι θα αυξηθεί αυτός ο ρυθμός, δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «δεν θα έχουμε πετύχει την ανοσία μέχρι αρχές του καλοκαιριού. Το καλό σενάριο είναι αυτό να έχει επιτευχθεί τον Σεπτέμβριο», επισημαίνοντας ότι μέχρι τότε ένα ποσοστό ανοσίας θα έχει αυξηθεί από τη φυσική νόσο.

Υπογράμμισε ότι η ΕΕ έχει κάνει επιλογές που μας δεσμεύουν ως χώρα, έχει κάνει συμφωνίες με τις φαρμακευτικές που παράγουν τα εμβόλια.

«Ακόμη δεν έχει αναπτυχθεί ο εμβολιασμός στα 1.000 εμβολιαστικά κέντρα. Αυτή τη στιγμή γίνεται ο εμβολιασμός των υγειονομικών σε κάποια νοσοκομεία», πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Επισήμανε ότι η ΕΕ καθυστέρησε τη συμφωνία με την Pfizer και τόνισε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει 200 εκατ. δόσεις για όλη την ΕΕ μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τόνισε ότι «δεν εχουμε την τεχνολογική δυνατότητα, ούτε τις υποδομές να φτιάξουμε εμείς εμβόλιο».
Εκτίμησε ότι μέχρι τον Μάιο θα έχουμε εμβολιάσει τους υγειονομικούς, τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, οπότε θα έχει αρθεί η πίεση στο ΕΣΥ.

«Για να εμβολιάσουμε το 70 % του πληθυσμού θα πάμε γυρω στον Σεπτέμβριο, έχοντας βάλει στο παιχνίδι και το εμβόλιο της Moderna», είπε.

Υπογράμμισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται συνολικά 900 εκατ. εμβόλια και μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει 200 εκατ. της Pfizer, 300 εκατ. της AstraZeneca και 100 εκατ. της Moderna και «η ελπίδα είναι ότι θα πάρει έγκριση και κάποια άλλη εταιρεία. Τα 900 εκατ. δόσεις που χρειάζεται η ΕΕ για να καλυφθεί, θα εξασφαλιστούν από 3-4 εταιρείες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τελικά, μ’ αυτόν τον κορονοιό, θα μάθουμε επιτέλους τι σκατά γίνεται, αν υπάρχει, αν υπήρξε και πόσο δούλεμα τρώμε;
    http://nikosxeiladakis.gr/%ce%ad%cf%80%ce%b5%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%82-%ce%bf-%ce%bf%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%b1/?fbclid=IwAR09h-q0i02g6RkY_joFdF5GOsxK7kANEi6pFJCPrGDKHW5bR3-F-LMLSKQ

Comments are closed.