Πότε έρχονται οι νέες ταυτότητες -Δείτε πως θα είναι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κοινοποίηση:
daktulika_apotupwmata.medium

Οι ελληνικές ταυτότητες βρίσκονται στο επίκεντρο της ετήσιας έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται και φέτος «οι ελληνικές ταυτότητες παρέμειναν εξαιρετικές ευάλωτες σε τροποποίηση και αντικατάσταση φωτογραφίας. Δεν έχουν ενσωματωθεί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως ψηφιακή φωτογραφία και βιομετρικά στοιχεία». Η έκθεση αναφέρει ακόμη τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, με την εισαγωγή βιομετρικών στοιχείων στην ταυτότητα.

Για τις νέες ταυτότητες στην Ελλάδα έχει δημοσιευτεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μάλιστα έχουν ήδη γίνει προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στα τέλη Απριλίου, η έκδοση των νέων ταυτοτήτων θα γίνει στις αρχές του 2019.

Η διάρκεια ισχύος των ταυτοτήτων από την ημερομηνία έκδοσής τους ορίζεται σε 15 έτη, για τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Ο κάτοχος δελτίου ταυτότητας υποχρεούται να ζητήσει την αντικατάστασή του, από την αρμόδια αρχή έκδοσης, εντός εξαμήνου πριν την παρέλευση της αναγραφόμενης στο δελτίο ημερομηνίας λήξης αυτού.

Οι νέες ταυτότητες θα μοιάζουν με κάρτες τραπεζών. Θα έχουν πλάτος 8,5 εκατοστά και ύψος 5,5 εκατοστά και σε αυτές θα αναγράφονται:

Θυρεός Ελληνικής Δημοκρατίας
Όνομα της Χώρας (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ / HELLENIC REPUBLIC)
Τύπος εγγράφου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / IDENTITY CARD)
To σήμα του ICAO για την ύπαρξη RFID chip
Αριθμός ταυτότητας (ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / CARD NUMBER)
Επώνυμο / Surname
Όνομα / Name
Φύλο / Sex (Άρρεν / Θήλυ – Male / Female)
Ημερομηνία γέννησης / Date of birth
Ιθαγένεια / Nationality
Ημερομηνία λήξης / Date of expiry
Αριθμός Πρόσβασης Κάρτας (CAN – Card Access Number)
Αρχή έκδοσης
Υπογραφή κατόχου / Signature of bearer
Φωτογραφία κατόχου σε πλαίσιο διαστάσεων 37 x 30 mm
Όνομα πατέρα / Father’s name
Όνομα μητέρας / Mother’s name
Τόπος γέννησης / Place of birth
Ημερομηνία έκδοσης / Date of issue
Ομάδα αίματος / Blood type (προαιρετικά)
Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)
Ενσωματωμένο θα είναι και το ειδικό τσιπ που θα περιέχει σε ηλεκτρονική μορφή τη φωτογραφία και τα στοιχεία του κατόχου, το ύψος του, στοιχεία που απαιτούνται για Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως ο δήμος εγγραφής, ο αριθμός δημοτολογίου και ο τόπος έκδοσης της ταυτότητας, αλλά και σε ψηφιακή μορφή το δακτυλικό του αποτύπωμα.

Στην οπίσθια όψη θα είναι η έκτη «ζώνη» όπου θα υπάρχουν το όνομα του πατέρα του κατόχου, το όνομα μητέρας, ο τόπος γέννησης, η ημερομηνία έκδοσης, η ομάδα αίματος και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ενώ στην έβδομη θα υπάρχει η «Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης/Machine Readable Zone-MRZ». Το ενσωματωμένο RFID τσιπ θα είναι στο πάνω μέρος της.

apofasitautotites-1 (1)
apofasitautotites-1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. τα αποτυπωματα αφου καταργηθηκαν γιατι τα επαναφερουν και μαλιστα οχι με μελανι αλλα σε ψηφιακη μορφη με την ακτινα λειζερ;για τεχνολογικους λογους;μην αυταπατασθε αυτο ειναι το χαραγμα της αποκαλυψης του ευαγγελιστη ιωαννη και ο αγιος ιππολυτος εχει πει για την ιριδοσκοπηση.πρωτα θα στραφουν στους ανεργους για να εξακολουθουν να εχουν δωρεαν καρτα μετακινησης η τα προγραμματα ανεργιας voucher η με τις καρτες σιτισης

  2. τα αποτυπωματα αφου καταργηθηκαν γιατι τα επαναφερουν και μαλιστα οχι με μελανι αλλα σε ψηφιακη μορφη με την ακτινα λειζερ;για τεχνολογικους λογους;μην αυταπατασθε αυτο ειναι το χαραγμα της αποκαλυψης του ευαγγελιστη ιωαννη και ο αγιος ιππολυτος εχει πει για την ιριδοσκοπηση.πρωτα θα στραφουν στους ανεργους για να εξακολουθουν να εχουν δωρεαν καρτα μετακινησης η τα προγραμματα ανεργιας voucher η με τις καρτες σιτισης

  3. Έχω ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα τελευταία χρόνια και οι πολίτες έχουν ήδη τέτοιες ταυτότητες. Στην Κύπρο χρησιμοποιούνται τουλάχιστον 3 χρόνια – οι παπάδες εκεί αντέδρασαν? Επιπλέον όλες σχεδόν οι χώρες-πλην της χώρας μας προφανώς – έχουν επαναφέρει τους ελέγχους εισόδου και εντός ζώνη Σεγκεν στα αεροδρόμια. Εκεί γίνεται έλεγχος από αστυνομικούς ή από αυτόματο μηχάνημα που σκανάρει διαβατήρια ή καινούργιες ταυτότητες. Συνήθως σχηματίζονται ουρές και ο κόσμο για να μην περιμένει πήγαινει στα μηχανήματα. Συμπερασματικά οι νέες ταυτότητες έχουν τις ιδιότητες του διαβατηρίου, και προφανώς μπορούν χρησιμοποιηθούν για επιτόπους ελέγχους από την αστυνομία ή π. χ. από μια ναυτιλιακή εταιρία που εισέρχεσαι σε πλοίο της για να πας στην Κρήτη. Ο κάθε παράνομος ή φυγόδικος λοιπόν θα κινδυνεύει να συλληφθεί πιο συχνά. Ένα εργαλείο είναι και νέες ταυτότητες, το ζήτημα είναι αν το κράτος μας έχει τη βούληση να ελέγξει την παρανομία.

  4. Φακέλωμα, περιορισμός ελευθερίας και το πιο σημαντικό είναι ότι χάνεις το βάπτισμα.
    Οι του εξωτερικού που κλαίγονται μπορούν να ξεχάσουν και τα ελληνικά.

  5. ΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΩΡΙΣ ΝΩΡΙΣ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ….. ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΤΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ……. Α ΡΕ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ!

  6. Συγγνωμη που το λεω αυτο, αν τα πιστευετε μπραβο σας.
    Εγω εχω σοβαρο θεμα με την ταυτοτητα διοτι μενω στο εξωτερικο, μονο να ταξιδεψω μπορω, αλλη συναλλαγη δεν γινεται, ουτε στο ταχυδρομιο.
    Δεν βλεπω το λογω να δωσω τοσα χρηματα για διαβατηριο ενω με την ταυτοτητα μπορω να κανω τη δουλεια μου.

  7. Ας πάρουνε θέσει πλέον παπάδες και μετά εμείς τον λόγο τον έχει εκκλησια για της ταυτότητες

    1. με τον ιερονιμο στο τιμονι της εκλησιας πατο θα παμε απλα

  8. Γιατί δεν αναγράφουν και το ΑΦΜ μέσα? Πας στην Ευρώπη και στο ζητάνε, και δεν υπάρχει σε κανένα επίσημο χαρτί (Διαβατήριο, ταυτότητα). Πρέπει να το κατεβάσεις από το ΤΑΞΙΣ ΝΕΤ, και μετά Υπ Εξωτερικών για επίσημη μετάφραση, και άν στο δεχθεί η αρμόδια αρχή της άλλης χώρας!!!!!!!!

    1. Οχι ρε φίλε. Έιναι αντίθετοι λέει γιατί θα τους φακελωσουν και θα παρακολουθούν την ζωή τους. Και από το πρωί που ξυπνάνε μέχρι το βράδυ έχουν εκθέσει την ζωή τους στα μέσα κοινωνικής εξευτελισης από μόνοι τους. Ξέρεις ανά πάσα ώρα και στιγμή δημοσιεύουν που είναι και τι κάνουν . Ξερεις τα παντα για αυτους αβιαστα. Αλλά για τις ταυτότητες οοοοοοχι. Να το ελεγε καποιος που δεν έχει καμία επαφή με τον σύγχρονο κόσμο να πω εντάξει. Να καίγονται όλοι μέρα στο Facebook και στα Instagram και να τους ενοχλεί η ταυτότητα δεν το καταλαβαίνω. Όταν είχαν βγει οι κάρτες αναληψεως πάλι τα ίδια. Και περίμενε ο άλλος στην ουρά για 3 ώρες για να βγάλει 10.000 δραχμές και σου ελεγε εγώ δεν θα βγάλω ποτέ κάρτα είναι του διαβολου. Μετά από λίγο καιρό Όχι μόνο έβγαλε αλλά είπε και τραγούδι. 1000 χρόνια πίσω ο ελληνας. Καχυποψία, συνομωσία, άγιος ο Θεός και στην κάλπη ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ για μια ζωή.

  9. Θα μας καταβροχθίσει ο Αντίχριστος….αλίμονο μας που ειμαστε αμαρτωλοί…..!

  10. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

  11. Αυτοί που θα παραλάβουν με την υπογραφή τους ηλεκτρονική ταυτότητα, αρνούνται τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό (σημεία των καιρών , π. Παϊσιος).
    Δεν νοείται Χριστιανός Ορθόδοξος που παραλαμβάνει ηλεκτρονική ταυτότητα και στρατοπεδεύει πλέον στο ασκέρι του Αντιχριστου.
    Όσοι πάρουν ηλεκτρονική ταυτότητα δεν θα λάβουν χάρη να αρνηθούν το χάραγμα που έρχεται (γέρων γαβριήλ Αγίου Όρους).
    Η Μ. Βρετανία απέσυρε τις ηλεκτρονικές ταυτότητες των πολιτών της ως διάτριτες σε κάθε είδους επίθεση από χάκερς.
    Οι παραμένοντες με την παλαιά θα υποστούν υπηρεσιακές ταλαιπωρίες για την αγάπη του Χριστού (σημεία των καιρών , π. Παϊσιος).
    Δεν είναι θέμα φακελώματος. Όλοι είμαστε φακελωμένοι από τα γενοφάσκια μας. Είναι θέμα Πίστεως και επιλογής .
    Ή με τον Χριστό ή με τον διάβολο και τα όργανά του.

    1. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ (ΖΩΒΑΡΙΣ) ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!ΑΛΩΣΤΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ (ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ) ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΡΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΟΥΝ!!! ΕΙΔΩΜΕΝ!!!
      ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!!!!

  12. Σας παρακαλώ όλοι όσοι βλέπουμε την ιστοσελίδα του makeleio.gr να κάνουμε αγώνα για να μην περάσουν οι νέες ταυτότητες.

Comments are closed.