Πόσο χρόνο χρειάζεται ένα πιράνχας για να φάει έναν άνθρωπο

Κοινοποίηση:
piranhas-640x426

Τα πιράνχας έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορα θρίλερ, ιδιαίτερα όταν οι σεναριογράφοι αναζητούν τρόπους να ολοκληρωθεί ένα έγκλημα, με την εξαφάνιση ενός πτώματος.

Είναι όμως, αυτό κάτι που κάνουν στην πραγματικότητα;

Τα παμφάγα ψάρια που ζουν στα γλυκά νερά της Νοτίου Αμερικής έχουν πάνω από 60 είδη. Φημίζονται για τα κοφτερά τους δόντια. Έρευνα εξέλιξε σε μύθο πως έλκονται από το αίμα. Άλλη ‘εξέθεσε’ την πληροφορία πως χρειάζονται κάποια δευτερόλεπτα για να εξαφανίσουν έναν ενήλικα.

Στα ευρήματα εργασίας ανήκει και το γεγονός ότι σπάνια επιτίθενται σε ανθρώπους.

Πάμε τώρα, και στο θέμα μας.

Τα πιράνχας μπορούν όντως, να τραφούν γρήγορα. Εν τούτοις, η κατανάλωση ενός ολόκληρου ανθρώπου είναι εξαιρετικά απίθανη για διάφορους λόγους.

Ένας έχει να κάνει με την αρπακτική συμπεριφορά. Είναι κυρίως οδοκαθαριστές, τρέφονται με έντομα, ψάρια και πτώματα. Συχνά στοχεύουν τραυματισμένα ή ήδη νεκρά ζώα. Όχι υγιείς ανθρώπους.

Για να φάνε έναν άνθρωπο σε λίγα λεπτά, χρειάζεται κοπάδι της τάξεως των 300 με 500 πολύ πεινασμένων πιράνχας που κινούνται σε περιοχή που δεν έχει άλλες πηγές τροφής.

Αυτός ο όγκος θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά, για να καταναλώσει τη σάρκα ενός ενήλικου ανθρώπου, υπό δυο προϋποθέσεις: δεν σταματούν την επίθεση μέχρι την ολοκλήρωση και ο άνθρωπος δεν αντιστέκεται.

Τα κοπάδια ωστόσο, των τόσων πολλών μελών είναι ασυνήθιστα. Επίσης, αν αμυνθεί ο άνθρωπος πιθανότατα θα αποτρέψει την επίθεση.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: