Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι απέγινε η ρωσική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων που… πολιορκούσε το Κίεβο – Την απώθησαν… 30 Ουκρανοί;

Κοινοποίηση:
fala

Με το σχέδιο για κατάληψη του Κιέβου να έχει… παγώσει εδώ και αρκετές μέρες και τον Βλαντιμίρ Πούτιν να επικεντρώνεται πλέον στη… δεύτερη φάση του πολέμου, η οποία θα διεξαχθεί  κυρίως στην ανατολική Ουκρανία άπαντες αναρωτιούνται τι απέγινε η περίφημη ρωσική φάλαγγα, μήκους 64 χιλιομέτρων, που εμφανιζόταν να προελαύνει προς την ουκρανική πρωτεύουσα.

Μέρα παρά μέρα κυκλοφορούσαν εικόνες και βίντεο, με τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην περιοχή να ισχυρίζονται σχεδόν… σε καθημερινή βάση ότι η φάλαγγα πλησιάζει απειλητικά την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Πλέον, έρχεται στη δημοσιότητα ένα νέο σενάριο για την… τύχη της φάλαγγας -όπως μεταδίδει ο προπαγανδιστικός Guardian-, ο οποίος αποδίδει τη… ματαίωση των ρωσικών πλάνων σε μια επίλεκτη ομάδα 30 Ουκρανών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, πρόκειται για μια ειδική ομάδα χειριστών στρατιωτικών drone, οι οποίοι κινούνται με μηχανές και χάρη σε στοχευμένες νυχτερινές επιδρομές από αέρος, «εξανάγκασαν» τη ρωσική φάλαγγα να υποχωρήσει.

Η προπαγάνδα συνεχίζεται αφού στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι η συγκεκριμένη ομάδα, που εμφανίζεται να «εξόντωσε» το ρωσικό κονβόι των 64 χιλιομέτρων, αποτελείται από χειριστές drone, που ήταν μέλη μιας μονάδας για την αναγνώριση στόχων μέσω αέρος (Aerorozvidka).

Η μονάδα αυτή ιδρύθηκε πριν από οκτώ χρόνια από ειδικούς στους υπολογιστές και… ερασιτέχνες, χομπίστες χειριστές drone.

Σύμφωνα πάντα με το βρετανικό δημοσίευμα, η συγκεκριμένη ομάδα χρηματοδοτείται από δωρεές και από τις προσωπικές επαφές των μελών της, όσον αφορά στους πόρους που χρειάζεται για την εξεύρεση του αναγκαίου εξοπλισμού, όπως είναι οι θερμικές κάμερες.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το επόμενο Όσκαρ επιστημονικής φαντασίας πρέπει να δοθεί στους ουκρανούς νεοναζί

Comments are closed.