Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι μείωσε το όριο επιστράτευσης από τα 27 στα 25 έτη

Κοινοποίηση:
ζελε

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε νομοσχέδιο που προβλέπει τη μείωση του ηλικιακού ορίου επιστράτευσης από τα 27 στα 25 έτη, καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό ανδρών για να πολεμήσουν τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής.

Το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε πριν από έναν χρόνο από την ουκρανική Βουλή και από τότε ήταν να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως – θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Τετάρτη (3/4).

Η στράτευση αποτελεί αντικείμενο συζήτησης εδώ και μήνες στην Ουκρανία.

Ο ουκρανικός στρατός έχει υποστεί απώλειες, το μέγεθος των οποίων κρατείται μυστικό, και αγωνίζεται πλέον, σε αντίθεση με την έναρξη του πολέμου, να βρει εθελοντές για το μέτωπο.

Η Ράντα, η ουκρανική βουλή, ψήφισε σε πρώτη ανάγνωση τον Φεβρουάριο μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στο να καταστεί πιο εύκολη η επιστράτευση.

Ο Ζελένσκι τον Δεκέμβριο του 2023 είχε κάνει λόγο για επιστράτευση έως και 500.000 επιπλέον εφέδρων, αριθμός που έκτοτε αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από τον επικεφαλής του ουκρανικού στρατού, στρατηγό Ολεξάντρ Σίρσκι.

Το υπάρχον σύστημα θεωρείται από πολλούς Ουκρανούς άδικο, αναποτελεσματικό και συχνά διεφθαρμένο. Επίσης πληθαίνουν οι φωνές εκείνων που υπηρετούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και ζητούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Έχω τρελαθεί στα ψέματα με αυτούς τους νεοναζί της Ουκρανίας .
    Υπάρχει πλήθος άρθρων στο διεθνη τύπο συνοδευόμενα με φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν παιδιά κάτω των 20 ετών να στρατεύονται και να στέλνονται στο μέτωπο.
    Σήμερα διαβάζουμε ότι κατέβασε το όριο ηλικίας στα 25 τελικά οι άνθρωποι στο κίεβο μας θεωρούν πολύ ηλίθιους.
    Άσε το άλλο που λένε κάποιοι φιλοσιονιστές εδώ στην ελλάδα ότι δεν πολεμούν ξένα στρατεύματα στην ουκρανία στο πλευρό των νεοναζί.
    Από την πρώτη μέρα του πολέμου πολεμούν ξένα στρατεύματα ( δεν αναφέρομαι στους μισθοφόρους εγκληματίες που με την προοπτική να πάρουν ένα διαβατήριο που μπορούν να πάνε στης ΗΠΑ. Ως γνωστόν το ουκρανικό διαβατήριο έχει ελεύθερη βίζα για της ΗΠΑ & Ε.Ε) .
    Οι στρατιωτικοί λοιπόν της Αμερικής της Γαλλίας της Γερμανίας της Πολωνίας αλλα κυρθως της Αγγλίας, κάνουν το εξής κόλπο.
    Αποστρατεύουν πλασματικά τους στρατιώτες και αξιωματικούς που πηγαίνουν στην Ουκρανία έτσι ώστε να θεωρούνται πολίτες.
    Αυτό γίνεται από την πρώτη μέρα του πολέμου
    Οπότε η έκφρασης προσουκρανικός πόλεμος είναι η πλέον άκυρη.
    Είναι ξεκάθαρα ενας πόλεμος μεταξύ ρωσίας και σιωνιστικης νέας τάξης πραγμάτων.

Comments are closed.