Πως θα υπολογίσετε εύκολα και γρήγορα τα ένσημα σας με κωδικούς TaxisNet και ΑΜΚΑ

Κοινοποίηση:
ΕΦΚΑ

Όσοι έχουν ασφαλιστεί μπορούν να διαβάσουν αναλυτικά τα ένσημα που έχουν μαζέψει από το πληροφοριακό σύστημα «Άτλας» χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TaxisNet.

Οι ασφαλισμένοι στα ταμεία μπορούν να αναζητήσουν και να υπολογίσουν εύκολα και γρήγορα και μάλιστα μέσω διαδικτύου τα ένσημα που έχουν συγκεντρώσει μέχρι και σήμερα.

Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο σύστημα βρίσκεται ο χρόνος ασφάλισης για όλα τα ταμεία για τα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

Οι ασφαλισμένοι έχουν πρόσβαση στο σύστημα με τους κωδικούς taxisnet, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ που έχουν.

Δείτε τα ένσημα σας ΕΔΩ

Παράλληλα μπορείτε να τα βρείτε μέσω gov gr Και συγκεκριμένα www.efka.gov.gr/el
Αναλυτικά τα βήματα:

1. Ατομικός λογαριασμός ασφάλισης
2. Σύνδεση στο TAXISNET
3. Αφού γράψεις το AΦΜ και το AΜΚΑ πηγαίνεις στην συνέχεια Οδηγίες Χρήσης – Πατήστε εδώ για την εμφάνιση του λογαριασμού σας

Τέλος βγαίνει αναλυτικά καρτέλα του ασφαλισμένου με όλα τα ένσημα και τις αποδοχές. Έχεις λοιπόν τη δυνατότητα να δεις και να εκτυπώσεις το χρόνο ασφάλισης που έχεις τεκμηριώσει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Ακριβώς, τα παλιά ένσημα με τις καρτέλες δεν είναι περασμένα. Έχω ενοχλήσει πολλές φορές οτν ΕΦΚΑ και μου λένε, όταν θα βγεις στη σύνταξη θα τα βρούμε. Μα στη σύνταξη θα βγω σε 15 χρόνια, αν δεν τα έχετε τώρα πού θα τα βρείτε σε 15 χρόνια από τώρα;

  2. προγενέστερα του 2002, εξακολουθει η χειροκίνητη διαδικασία : πας τις καρτέλες στο ΙΚΑ και περιμένεις έως και 2 χρόνια να στα καταμετρήσουν. Όταν τα πάρεις (κάποτε …), ενδέχεται το γενικό λογιστήριο του κράτους, να ζητήσει βεβαίωση από το ΙΚΑ, οπότε η διαδικασία αρχίζει ξανά απ την αρχή. Κατα τα άλλα, στα υπόγεια του ΙΚΑ, σαπίζουν οι καταστάσεις ενσήμων (από την πλευρά του εργοδότη), που σημαίνει απλά ότι αν δεν παραλληλιστούν οι καταστάσεις αυτές με τος καρτέλες του εργαζομένου, χαιρετά μου τον πλάτανο. Στο μεταξύ, υπάρχει περίπτωση να έχει κλείσει η επιχείρηση, να μην βρεθούν οι καταστάσεις του εργοδότη στο διαλυμένο αρχείο του ΙΚΑ, ο δε τακαίπωρος που περιμένει απ την Ελλάδα 2.0 να πάρει μια σύνταξη μπας και ζήσει … απλά περιμένει … Εκεί θα ήταν η μαγκιά του συστήματος, να αποτυπώσει ένσημα απι το 1980 (τουλάχιστον). Απ το 2092, ούτως ή άλλως είναι ηλεκτρονικά…..

  3. Η διαλειτουργικότητα τους μάρανε … ελλαδιστάν του …..

  4. Δείχνει και τα μη μηχανογραφιμένα πριν το 2002;

  5. Το σύστημα δε δουλεύει σωστά, όπως δε δουλεύει σωστά και η βεβαίωση προυπηρεσίας που δίνει ηλεκτρονικά το ΕΦΚΑ

Comments are closed.