Πως είναι άραγε να πεθαίνεις; Ένας 22χρονος που πέθανε δύο φορές έχει την απάντηση

Κοινοποίηση:
stelmiz18-1-1170x600

Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; Υπάρχει στα αλήθεια ζωή μετά θάνατον; Αυτές οι ερωτήσεις έχουν διχάσει για αιώνες, ωστόσο ένας άνδρας ο οποίος έχει πεθάνει δύο φορές ισχυρίζεται ότι γνωρίζει την απάντηση.

Γράφοντας στο Reddit, ο άνδρας αυτός χρήστης του Reddit ως @r00tdude ισχυρίζεται ότι έχει… πεθάνει δύο φορές. Την πρώτη φορά όταν είχε ένα ατύχημα με τη μηχανή του και τη δεύτερη φορά όταν πήρε πολλά παυσίπονα για τον πόνο έπειτα από ένα χειρουργείο. Τότε ο παλμός της καρδιάς του σταμάτησε και δεν μπορούσε να αναπνεύσει πια.

Ο 22χρονος άνδρας απάντησε διαδικτυακά γι’αυτές τις δύο εμπειρίες του. Παραδόξως η ιστορία του τράβηξε την προσοχή πολλών.
Η επίσης χρήστης του Reddit @Anablue τον ρώτησε εάν βίωσε οτιδήποτε πνευματικά και εκείνος απάντησε «Θα ήθελα να έλεγα ναι, αλλά η αλήθεια είναι ότι και τις δύο φορές δεν ήμουν απλώς παρών. Όλα πλέον είχαν βυθιστεί στο σκοτάδι».

«Θα το περιέγραφα σαν να είχα πάρει έναν υπνάκο χωρίς όνειρα, που ξυπνάς και αισθάνεσαι λες και κοιμόσουν για πάρα πολλές ώρες, όταν στην πραγματικότητα κοιμάσαι για μόλις 15 λεπτά. Επίσης ήμουν εξουθενωμένος όταν »επέστρεψα πίσω στη ζωή». Αισθανόμουν ότι είχα ξοδέψει όλα τα αποθέματα ενέργειάς που είχα στο σώμα μου»

Ο άνδρας ισχυρίζεται ότι δεν θα είχε καταλάβει τίποτε εάν οι ίδιοι οι γιατροί δεν του έλεγαν ότι είχε… πεθάνει για μερικά λεπτά.

Ως άθεος αυτή η εμπειρία του απόλυτου τίποτε δεν το έκανε να φοβηθεί το θάνατο.

«Δεν είδα απολύτως τίποτε. Ούτε όνειρα, ούτε φως, τίποτα. Φανταστείτε ένα απόλυτο σκοτάδι», είπε.

«Γνωρίζω ότι ακούγεται απολύτως καταθλιπτικό ότι όταν πεθαίνεις δεν υπάρχει απολύτως τίποτα, ότι απλά… εξαφανίζεσαι. Ειλικρινά όμως αυτό με έκανε να φοβάμαι λιγότερο το θάνατο. Όταν πεθαίνεις, απλώς πεθαίνεις. Δεν ανησυχείς για τίποτε πια. Αυτή είναι η καλύτερη γαλήνη την οποία θα βρεις ποτέ, κανένας παράδεισος δεν μπορεί να μοιάσει σε αυτό».

Ο άνδρας αυτός πιστεύει ότι ο θάνατος είναι το τέλος της ζωής και το τέλος της ύπαρξής σου στον κόσμο αλλά σημειώνει ότι αυτές οι δύο εμπειρίες άλλαξαν την οπτική του γωνία για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή.

«Το μόνο που θέλω να καταφέρω στη ζωή αυτή είναι να διασκεδάσω και να κάνω τις ζωές των υπολοίπων όσες καλύτερες μπορώ», είπε. «Καμία προσωπική επιτυχία δεν θα έχει σημασία για εμένα όταν πεθάνω, το μόνο που θα μείνει ζωντανό μετά το θάνατό μου θα είναι η επιρροή μου στις ζωές των άλλων οι οποίοι θα είναι ακόμη ζωντανοί. Και ελπίζω ότι η επιρροή μου αυτή θα είναι θετική.

Η εμπειρία αυτή του άνδρα για το απόλυτο τίποτε μετά θάνατον φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τη μελέτη η οποία έχει διεξαχθεί από μελετητές στο Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον.

Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερες από 2.000 υποθέσεις καρδιακής προσβολής και βρήκαν ότι το 40% των ασθενών οι οποίοι επανήλθαν είχαν μια κάποιου είδους επίγνωση για το γεγονός ότι ήταν κλινικά νεκροί.

Ένας άνδρας μάλιστα ήταν ικανός να περιγράψει με ακρίβεια όλα όσα συνέβαιναν στο νοσοκομείο όσο ήταν αναίσθητος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. Και ξαφνικά ΚΩΡΟΝΟΙΟΣ,ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ,ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΚΥΡΗ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ…..
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΙΣ ΓΙΟΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΙΣ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ,ΜΗΔΕΝΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΜΥΝΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ….
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΑΥΡΟ,ΜΑΥΡΗ ΨΥΧΗ ΕΧΟΥΝ….

  2. Κόψτε τα ναρκωτικά. Μετά θάνατον δεν υπάρχει τίποτα. Όπως πεθαίνει το κατσίκι που σφάζουμε το Πάσχα και χάνεται, έτσι χανόμαστε και εμείς. Οι θρησκείες είναι η εφεύρεση του ανθρώπου να καταπολεμήσει τον φόβο του για τον θάνατο. Γιαυτό και έχουμε πολλές και διαφορετικές θρησκείες ανάλογες με την κουλτούρα του κάθε λαού έθνους και γεωγραφικής περιοχής. Για όσους είναι φανατικοί χριστιανοί, να τους πω πως εάν είχαν γεννηθεί στο Ισραήλ θα γινόντουσαν Εβραίοι, στην Κίνα, θα ήταν Βουδιστές, στην Ινδία Ινδουιστές, στην Τουρκία μουσουλμάνοι, στην Παπούα παγανιστές ανθρωποφάγοι. Είναι αστείο να το λες αυτό σε παπάδες όπως και έχω κάνει και να μου απαντούν πως όχι και στην Κίνα και στην Παπούα να είχα γεννηθεί πάλι Ορθόδοξος θα ήμουν γιατί θα έψαχνα για την αληθινή θρησκεία.. Μπαρμπούτσαλα. Και οι Κινέζοι το έψαξαν γιαυτό έγιναν Βουδιστές και οι Παπούες ανθρωποφάγοι. Συνέλθετε.

  3. Θα είναι τραγικό να ρκμηδενιζομαστε με τον θάνατο.. Αν είναι έτσι, τίποτα δεν έχει νόημα στη ζωή

  4. και εγω επαθα ανακοπη για 13 δευτερολεπτα και μετα οταν ξανα ηρθα πισω ειχα εφυδρωση και ειδα ενα σκοταδι χωρις τιποτα οπως οταν κοιμασαι και ξυπνας την αλη μερα που αλες φορες βλεπεις ονειρα αλες δεν βλεπεις τιποτα και ξυπνας και πηγαινες στην δουλεια σου

  5. όταν πεθαίνεις είσαι το απόλυτο τίποτα, και επειδή ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να το διαχειριστεί αυτό έχει φτιάξει σενάρια για μεταθανάτια ύπαρξη κόλαση και παράδεισο. Αυτά για παρηγοριά.

  6. Αυτο που ειχε μεσα του αυτο ειδε.

    Το μετα υπαρχει και ειναι εκτυφλωτικο και απολυτα γαληνιο. Οσοι πιστευουν θα το ζησουν ευχομαι πολυ πολυ αργα.

  7. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ ………….
    Και αφού ο ΧΡΙΣΤΟΣ είπε ότι θα αναστηθούν όλοι οι άνθρωποι θα αναστηθούν, άρα υπάρχει μετά θάνατον ΖΩΗ. Αλλά κατά την προαίρεση του καθενός θα λάβει ο καθένας ότι διάλεξε από αυτή τη ζωή, άλλοι θα βλέπουν τον Χριστό και θα ευφραίνονται (Παράδεισος) και άλλοι θα Τον βλέπουν και θα καίγονται (Κόλαση).
    Εμείς διαλέγουμε ………….
    Μην κουράζεστε να μας πείσετε ότι δεν υπάρχει μετά θάνατον Ζωή, υπάρχει και το βεβαίωσε ο ΧΡΙΣΤΟΣ. Ώρα είναι να μας πούνε οι άθεοι ότι ο Χριστός λέει ψέματα (γούστο θα έχει). Μόνο αυτό δεν έχουν τολμήσει να μας ξεφουρνίσουν.

    1. Είναι δυνατόν να πισεύεις τέτοια παραμύθια εν έτει 2020; Ελεος…

      1. Εσυ δεν πιστευεις στον ΧΡΙΣΤΟ αυτο φαινεται.εφοσον ολοι εσεις που λετε δεν πιστευετε στον ΧΡΙΣΤΟ πως γινεται ολοι εσεις που δεν πιστευετε να πολεματε κατι το οποιο δεν πιστευετε οτι υπαρχει,εξηγησε μου αυτο σε παρακαλω.

        1. Κάνε μία προσπάθεια να γράψεις σε Ελληνικά παρακαλώ, γιατί ο τρόπος γραφής φανερώνει τετρακυμία εν κρανίω.

          1. Ελληνικα γραφω προφανως,Κρατατε τα πικρόχολα σχολια για εσας παρακαλω,Χορτασαμε απο αερολογίες της στιγμης.
            Το σημαντικο στη ζωη δεν ειναι να εισαι εξυπνος η να παιζεις τον ρολο του εξυπνου αλλα να γεμιζεις με σοφια το νου σου ανθρωπε του θεου. Καλη ζωη να εχεις..!!

  8. Τίποτα δεν χάνεται…Η ζωή συνεχίζεται και σε άλλα πεδία.

  9. Ο άνθρωπος είναι ενέργεια…Και η ενέργεια ποτέ δεν τελειώνει…

    1. Ο άνθρωπος είναι πρωτίστως ύλη (σώμα), αλλά έχει και πνεύμα και ψυχή. Η ενέργειά του μηδενίζεται με το θάνατό του. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει τότε, διότι κανείς δεν επέστρεψε για να μας το πει.

  10. Μα αν το διαβάσετε καλά,ασχέτως που δεν καταλαβαίνει ο ίδιος τι λέει, πιστοποιεί την όντως ύπαρξη άλλου κόσμου και μάλιστα περίτρανα.

  11. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΠΕΘΑΝΕΣ 2 ΦΟΡΕΣ.
    ΑΛΛΑ ΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

  12. Προφανως,ο συντάκτης ειναι “αθεος” γιατι δεν εχει βιώσει κάποια τρανταχτή αποδειξη.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ, εχω υπερφυσικες εμπειριες. Εκτοτε,μπηκα σε διαφορες ιστοσελιδες με θεμα after death experiences η μεταθανατιες εμπειριες ή I died and i saw hell, και βεβαιωθηκα οτι τα λογια του Ιησου Χριστου,ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αληθινα! Απο μια αποψη,αυτοι που εχουν γνωση του Ευαγγελιου κι εχουν δει..ειναι ατυχοι!! ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ.
    Ο νεαρος 22χρονος, ειναι τυχερος. Προφανως,εχει καλη ψυχη και προαιρεση. Γιαυτο, Ο Κυριος του επετρεψε να λαβει ” μια γευση”,μικρη, τι τον περιμενει οταν πεθανει!
    Γραφω μικρη γιατι εχουν διηγηθει και αλλοι αθεοι,το ιδιο ακριβως. Σκοταδι και απομονωση!!
    Αυτο, είναι μία πρόγευση.. Οπως λενε οι Αγιοι που εχουν δει την Κολαση,οι αισθησεις της ψυχης,αυτου του αορατου ενεργειακου σωματος που συνυπαρχει με το υλικο σωμα, ειναι 100 φορες πιο ισχυρες σε επιδρασεις και αντιληψεις απο το υλικο σωμα!
    Οχι σκοταδι οπως το βιωνουμε..Απολυτο σκοταδι,απολυτη απομονωση! Για πάντα.
    Διοτι σημερα με τοσες πηγες πληροφορησης,ειναι αδιανοητο να μην φροντιζεις να μαθεις!
    Μπειτε στο youtube..Θα εκπλαγειτε! Θα συναντησετε και διασημους γιατρους αλλα και αλλους επιστημονες που εχουν βιωσει τετοιες εμπειριες. Οταν δε,βλεπω και ακουω “Ενωση Αθεων” να καλουν σε φαγοποτι Μεγαλη Παρασκευη, θλιβομαι γιαυτους. Και θλιβομαι ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ! Εμμενουν στην απιστια τους με Εωσφορικο πεισμα.
    Οποιος εχει λιγο,μονον λιγο..,διαβασει τις ορασεις Αγιων για την Κολαση και τις συνδυασει με οσα θα δει και θα ακουσει στο διαδικτυο, θα παθει Κοκομπλόκο!
    Ο εχων ωτα,ακουειν ακουετω!

  13. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Comments are closed.