Πυροσβέστες για όλες τις δουλειές!

Κοινοποίηση:
yrosvestes_epoxikoi-1024x683-1

Εχουν κάνει λάστιχο τους πυροσβέστες και µάλιστα, σύµφωνα µε καταγγελίες συνδικαλιστών, οι διοικήσεις το τελευταίο διάστηµα επιβάλλουν συχνά πυκνά εργασίες πέραν των καθηκόντων του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώµατος.

Πρόσφατα κλήθηκαν να πλύνουν την είσοδο της Αντιπεριφέρειας Νοµού Αιτωλοακαρνανίας από κοπριές που είχαν αφήσει οι αγρότες της περιοχής στο πλαίσιο διαµαρτυρίας τους κατά της κυβερνητικής πολιτικής, αντί των αρµόδιων δηµοτικών υπηρεσιών καθαριότητας.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών θεωρεί αδιανόητο µια µοναδική υπηρεσία άµεσης επέµβασης για την προστασία υποδοµών και πλούτου της χώρας όπως το Πυροσβεστικό Σώµα, τη στιγµή µάλιστα που είναι υποστελεχωµένο, όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου, να διαθέτει ελαφρά τη καρδία πυροσβέστες και µηχανολογικό εξοπλισµό για εργασίες που καµία σχέση δεν έχουν µε τις αρµοδιότητες και τα καθήκοντά του. Προειδοποιεί ότι αυτή η τακτική µε τις αρµοδιότητες-λάστιχο µπορεί να αποβεί επικίνδυνη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η ΝΔ κατάργησε την δασοπροστασία και φόρτωσε την πυροσβεστική. Αντί να έχει άλλες υπηρεσίες για έκτακτες ανάγκες ( πλημμύρες, κοπή κλόνων, η δέντρων που πρέπει να απομακρύνονται ), τα έχουν ρίξει όλα στην πυροσβεστική. Ας τους κάνουν και οδοκαθαριστές. Αυτό μόνο λείπει

Comments are closed.