Πυροβολισμός 16χρονου: Υπό άκρα μυστικότητα οδηγήθηκε ο αστυνομικός στον ανακριτή – Τι είπε ο δικηγόρος του

Κοινοποίηση:
Απολογία του 34χρονου αστυνομικού που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 16χρονου Ρομά, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Κάτω από απόλυτη μυστικότητα μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης νωρίτερα το πρωί ο 32χρονος κατηγορούμενος αστυνομικός, ο οποίος πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο Ρομά κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ θα περάσει την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Στα δικαστήρια βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων από οργισμένους Ρομά, οι οποίοι απειλούν πως εάν ο κατηγορούμενος αφεθεί ελεύθερος, η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου.

Κούγιας: «Τρεις φορές έκανε αναστροφή για να χτυπήσει τους αστυνομικούς»

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε και ο δικηγόρος του κατηγορούμενου κ. Αλέξης Κούγιας ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ισχυρίστηκε πως ο 16χρονος Ρομά έκανε τρεις φορές αναστροφή προκειμένου να χτυπήσει τους αστυνομικούς.

«Σε όλη την διαδρομή φαίνεται ότι οδηγούσε με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο. Οι αστυνομικοί τον πλησιάζουν συνεχώς και εκείνος έχει παραβιάσει όλα τα σήματα, θέτοντας σε κίνδυνο άλλους οδηγούς. Μάλιστα, τρεις φορές έχει κάνει αναστροφή και έχει επιστρέψει για να χτυπήσει τους αστυνομικούς».

«Περιμένουμε να αφεθεί ελεύθερος, δεν έχει μετανιώσει για κάτι»

Και συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας αναφορικά με το κατηγορητήριο: «Περιμένουμε να αφεθεί ελεύθερος. Ο άνθρωπος δεν έχει μετανιώσει για κάτι. Δεν έκανε κάτι εκ προθέσεως. Η κατηγορία είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Εν αντιθέσει με την κατηγορία που αντιμετωπίζει το θύμα στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των δυο μοτοσικλετιστών με άμεσο δόλο σε πρώτο βαθμό».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΝΟ Η ΒΡΩΜΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΤΟΥΣ ……ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΙΜΙΑ ΒΡΥΚΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΑΛΙΑΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ

Comments are closed.