Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αγρότης από την Βοιωτία Γιάννης Βάγγος

Κοινοποίηση:
agrotis

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε μιλώντας στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο αγρότης από την Βοιωτία Γιάννης Βάγγος.

«Βολεύει την κυβέρνηση να μην υπάρχουν προϊόντα στην αγορά. Η κυβέρνηση γνώριζε για την ακρίβεια, οι εταιρείες που συγκέντρωσαν το σιτάρι της Ελλάδας είναι κοντά στην κυβέρνηση. Δεν γνωρίζουν ότι κάποιοι κερδοσκοπούν, στο ηλιέλαιο είναι δυο οι επιχειρηματίες» είπε αγανακτισμένος.

«Είναι δυνατά τα συμφέροντα αυτών των οικογενειών, δεν ξέρουν ότι κάποιοι βγάζουν δις;. Το γνωρίζουν, πλάτες κάνουν, θα είναι πέντε πάμπλουτοι …αυτό.»

«Εμείς αλωνίζουμε σιτάρι κάθε Ιούνιο. Πουλήσαμε 0,24 και μέσα σε 40 μέρες, δηλαδή το 15Αύγουστο, το σιτάρι είχε πάει 0,60. Τέσσερις εταιρείες το πήραν σε όλη την Ελλάδα. Το καλαμπόκι το αλωνίσαμε τον Οκτώβριο με τιμή 0,23 και τώρα έχει 0,46. Το ηλιέλαιο ‘εκτοξεύτηκε’ με τεχνητές ελλείψεις, γιατί όταν τα ΜΜΕ μιλούν για ελλείψεις συνεχώς δημιουργείται πανικός στην αγορά. Όταν η κυβέρνηση λέει ότι θα βγάλουμε συντεταγμένες που είναι οι αποθήκες με ζωοτροφές μέσα, αυτό δημιουργεί ξανά έναν πανικό. Πάει ο κτηνοτρόφος και δεν παζαρεύει τιμή πλέον. Δίνει ένα μπλοκ επιταγών να το συμπληρώσει ο έμπορος, λευκή επιταγή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βάγκος.

Ο κ. Βάγγος αναρωτήθηκε τι Πάσχα θα κάνουν οι Έλληνες καθώς όπως ανέφερε όταν ο κτηνοτρόφος ταΐζει με 44 λεπτά καλαμπόκι τότε το αρνί το Πάσχα θα πάει 15 ευρώ το κιλό.

Αναφερόμενος στην συνάντηση που είχαν με τους συναρμόδιους υπουργούς στις 24 Φεβρουαρίου είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών τους ξεκαθάρισε: «Είστε το 2,5% του ΑΕΠ και κάνετε πολύ θόρυβο … κάποιες οικογένειες (τους είπε και ευεργέτες) κάνουν περισσότερο τζίρο από εσάς. Μας υποβαθμίζουν, μας βλέπουν σαν αριθμούς» δήλωσε ο κ Βάγγος.

H Ευρώπη μας είπαν ότι ενεργοποιεί πακέτο και για την Ελλάδα που αντιστοιχεί σε ποσό της τάξης των 26,3 εκ. ευρώ. Σε μια τέτοια περίπτωση το συνολικό ποσό της ενίσχυσης θα ανέρχονταν σε 78 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, η βοήθεια που αντιστοιχεί για κάθε αγρότη είναι περίπου 78 ευρώ ετησίως.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, στην εκπομπή παρενέβη και η κ. Σωτηρία, η οποία υπέβαλλε την αίτησή της για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών και προχώρησε σε μία σειρά προβλεπόμενων ενεργειών ωστόσο… έμεινε εκτός προγράμματος!

“Αλλάξανε τις προυποθέσεις αφότου κατατέθηκαν οι φάκελοι, έχουμε πρόβλημα…” δήλωσε η κ. Σωτηρία. “Θα επιμείνω πολύ”, πρόσθεσε η ίδια γνωστοποιώντας ότι σε αυτή τη θέση έχουν βρεθεί 70 κάτοικοι της Πρέβεζας ενώ συνολικά στη χώρα ανέρχονται σε 3.000.

“Πέραν της απογοήτευσης που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι… Τα έξοδα ποιος θα τα πληρώσει, τώρα που έμειναν εκτός;” διερωτήθηκε ο κ. Βάγγος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γιαννάκη,άσε τα σάπια. Φώναξε τον δόκτωρα Αλέξη τον άχαστο να ανέβει στο τρακτέρ σου να πει πάλι τις παπαριές του.
    Οταν πουλάς με τη συγκομιδή αυτά παθαίνεις, τα προιόντα που αναφέρεις πάντα ανεβάζουν τιμή τον χειμώνα όπως και το τριφύλλι που καλλιεργείς.
    Αντι να είσαι αγρότης μπορείς κάλλιστα να πας στο μαγαζί του Κουτσούμπα να σε κάνει βολευτή να χτυπάς 10χίλιαρο άνευ κόπου.

Comments are closed.