Πτώχευσε η αυτοκινητοβιομηχανία που θα έφτιαχνε εργοστάσιο στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:
e.go_life_3_resize-1536x1022

Τον Δεκέμβριο του 2020, η γερμανική εταιρεία Νext.e.GO, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να δημιουργήσει στην Ελλάδα μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στην πραγματικότητά όμως, τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά, μιας και η εταιρεία με έδρα την πόλη Aachen έψαχνε για χρηματοδότες ενός τέτοιου έργου και η Ελλάδα φαινόταν διατεθειμένη να τη βοηθήσει. Η πρότασή της όμως για ένταξη στις στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα δεν ερχόταν. Ώσπου τον Σεπτέμβριο του 2022, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας αποφάσισαν να φτιάξουν το νέο εργοστάσιο στο Τέτοβο.

Το μέλλον της όμως μοιάζει ιδιαίτερα δυσοίωνο, καθώς η Νext.e.GO κήρυξε πτώχευση. Μάλιστα, εντός των επόμενων εβδομάδων θα αποτιμηθεί η οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις και οι διαδικασίες με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η εταιρεία, με επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει πως η πτώχευση όσο δύσκολη απόφαση κι αν ήταν, ήταν μονόδρομος «εν μέσω δυσμενών εξελίξεων και προκλήσεων στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, αλλά και αστάθειας στις κεφαλαιαγορές». Παρά ταύτα, οι συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές θα συνεχιστούν, προκειμένου να γίνει μία ύστατη προσπάθεια για την σωτηρία του brand, κάτι που έγινε γνωστό και στους εργαζομένους της Νext.e.GO.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Next.e.Go κηρύσσει πτώχευση, μιας και το ίδιο συνέβη και τον Ιούλιο του 2020. Τότε όμως, η δανέζικη εταιρεία ND Group έκανε την απαραίτητη ένεση ρευστότητας στην γερμανική εταιρεία, απορροφώντας το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Έκτοτε η εταιρεία λειτουργούσε με την ονομασία Next.e.GO Mobile SE.

Μέχρι στιγμής, η παραγωγή της περιοριζόταν στο e.Go Life, ένα διθέσιο αυτοκίνητο, μήκους 3.34 μέτρων και συνολικής απόδοσης 75 ίππων. Η αυτονομία του έφτανε (πάντα σύμφωνα με την εταιρεία) τα 171 km.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Δεν χρειαζόμαστε αυτοκινητοβιομηχανιες στην Ελλάδα λέει ο Κουλης.. Μα έχουμε πόσα Street Cafe, γυραδικα και σουπερμάρκετ!

  2. Οχι ρε φουστη μου τη χασαμε την ευκαρια να…δουμε λιγη… βιομηχανια στο Κουλισταν! Συνεχαμε με εισαγομενη φρεντοτσινια το λοιπον κι οτι κατσει!

  3. Χωρίς άδεια από τη συναγωγή πτωχεύσεις πάντα.

  4. ταν ταν ξεκιναω εταιρτια στο Ελλαδισταν χαχαχα τζιμανια ο CEO

  5. ….τι περιμενατε να γινει

  6. ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΔΑΡΟΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ!!! ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…

    1. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι απάτη, απλώς θέλουν δουλειά ακόμα μέχρι να προσαρμοστούν σε επίπεδα ανάλογα των βενζινοκίνητων.

Comments are closed.