Πρώτα “εξόντωσε” την κοινωνία οικονομικά και τώρα μάς παρουσιάζει το δημογραφικό ως “βόμβα”

Κοινοποίηση:
κουλης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα συνεδρίου με αντικείμενο το δημογραφικό ζήτημα, προανήγγειλε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών έως τις 6 το απόγευμα.

«Σε τελική ευθεία προετοιμασίας βρίσκονται και μερικές πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής, η επέκταση για παράδειγμα των παιδικών σταθμών και των δημοτικών ως τις 6 το απόγευμα, ώστε να περιλαμβάνουν και τη μελέτη των παιδιών ανακουφίζοντας με αυτό τον τρόπο τους γονείς στο σπίτι», είπε ο πρωθυπουργός.

Βασικός άξονας της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη κατά την παρέμβαση του στο Συνέδριο «Δημογραφικό – Η μεγάλη Πρόκληση», που διοργανώνουν η Next is Now και η Dome Consulting. ήταν και η εξασφάλιση στέγης για τους νέους, μιλώντας έναν μεσοπρόθεσμο στόχο της κυβέρνησης. Έκανε λόγο επίσης για συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην Αθήνα, προκειμένου να μετατραπούν σε στέγη για νέα ζευγάρια και να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα των ακριβών ενοικίων.

Το δημογραφικό πρόβλημα
Ως βόμβα, της οποίας το χρονόμετρο «τρέχει», χαρακτήρισε το δημογραφικό ζήτημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε το δημογραφικό εθνικό υπαρξιακό ζήτημα, για την αντιμετώπιση του οποίου απαιτείται στήριξη από όλα τα κόμματα.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα κόμματα του κοινοβουλίου σε μία διακομματική συνεργασία για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, που όπως είπε, από τη φύση του έχει στρατηγικό και μακροπρόθεσμα χαρακτήρα. Η πιο φλέγουσα διάσταση του ζητήματος, σημείωσε, είναι ο οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος, δηλαδή η συρρίκνωση του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, που εργάζεται και συντηρεί και τον υπόλοιπο πληθυσμό.

«Δεν μιλάμε για μία απειλή της ταυτότητάς μας ως Έλληνες. Αλλά για την υπονόμευση της δυνατότητας του τόπου να παράγει ατομικό και δημόσιο πλούτο, διατηρώντας ισχυρό τον ιστό που ενώνει τους πολίτες του» ξεκαθάρισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Δυστυχως για μας και τη χωρα μας πεσαμε σε αδιστακτους οι οποιοι συνεχως χρησιμοποιουν και νεα εκβιαστικα διλληματα που αντι να τα επιλυουν διαχρονικα μας τα παρουσιαζουν ως μπαμπουλα για να καθομαστε σταυγα μας και αυτοι να μας διαφεντευουν.Ο λαος εχει οπλο την ψηφο του και μπορει να τους στειλει στο διαβολο ,εχει τα κότσια?η θα κάτσει στ αυγα του?

  2. Ο πιο άθλιος πολιτικός όλων των εποχών,,φτου σου ρε ξεφτίλα., αγράμματοι,, φασίστες.

  3. Ας φροντίσουν τότε να καταργήσουν τους μίσανδρους σεξιστικούς νόμους και δικαστηριακές νοοτροπίες του οικογενειακού δικαίου, Ας φέρουν την ισότητα στα γονεικα δικαιώματα των μπαμπάδων και τότε ίσως, οι νέοι άνδρες να αρχίσουν να τεκνοποιούν με Ελληνίδες και όχι με Νορβηγίδες. Όσο ο μπαμπάς θεωρείται δωρητής σπέρματος και ΑΤΜ μετα το διαζύγιο, μην περιμένετε προκοπή. Προέχει όμως η καταστολή της αριστερής φεμινοναζιστικης υστερίας, που τελικά βλέπουμε ότι είναι και εθνικός κίνδυνος, εκτός από κοινωνικός.

  4. Πριν τις εκλογες τα μεγαλα think tank του τοπου εκπονουν λογυδρια για τον κυριο πρωθυπουργο που ως γνωστον δεν σηκωνεται απο το κρεβατι αν η ημερα δεν περιλαμβανει κερδη για το τομαρι του.

  5. Σωωωωπα….
    Τώρα το κατάλαβε η κυβέρνηση; Μόλις η κατάσταση έγινε ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΈΨΙΜΗ, τώρα αναφέρουν το θέμα. Και όχι για να το λύσουν. Λένε ότι είναι οικονομικά μη βιώσιμο, και με βάση τη νέα αυτή επιτυχία, θα μπορούν να μας ξαναβασανισουν με όποιο τρόπο θέλουν.
    Θα αρχίσουν από τις συντάξεις και θα συνεχίσουν μέχρι να πεθάνει και ο τελευταίος.
    Φαντάζομαι θα πάρουν και κάποιο μπόνους σε αυτή την περίπτωση.

Comments are closed.