Πρώην υπάλληλος σε ινστιτούτο αισθητικής στο Σύνταγμα: «Με έβαζαν να δουλεύω 12ωρα – Έκλαιγα πάνω από τους πελάτες»

Κοινοποίηση:
ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ

Μια πρώην υπάλληλος στο γνωστό ινστιτούτο αισθητικής του Συντάγματος, εις βάρος του οποίου εκκρεμούν δεκάδες καταγγελίες από πελάτες που ισχυρίζονται ότι εξαπατήθηκαν, σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok, μιλά για άθλιες συνθήκες εργασίας.

«Με έβαζαν να δουλεύω 12ωρα, σε φάση να κλαίω πάνω από τους πελάτες» αναφέρει στο βίντεό της, αποκαλύπτοντας ότι το εν λόγω «δερματολογικό κεντρο», αν και δέχεται καταιγισμό καταγγελιών, συνεχίζει και λειτουργεί κανονικά, επειδή αλλάζει συνεχώς ΑΦΜ και επωνυμία.

«Οι πελάτες έρχονταν στις 12 το μεσημέρι για να κάνουν laser και τους εξυπηρετούσαμε στις 8 το βράδυ» αναφέρει σε άλλο σημείο, προσθέτοντας ότι η γραμματεία έκλεινε δέκα ραντεβού για την ίδια ώρα. Η νεαρή γυναίκα προειδοποεί τους ανυποψίαστους να «μην πέσουν σε αυτή την παγίδα».

«Δούλευα εκεί τρεις μήνες γεμάτους κι έχω πληρωθεί μόνο τον έναν» συνεχίζει. Και προσθέτει: «Με έχουν ακόμα δηλωμένη στο ΕΡΓΑΝΗ και δεν μπορώ να μπω στο ταμείο ανεργίας. Τους κυνηγάμε με την Επιθεώρηση Εργασίας, όμως δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ψάξτε το λίγο, έχουν ξεκάνει τη Θεσσαλονίκη κι απλά κατέβηκαν να ξεκάνουν και την Αθήνα».

«Όταν παραιτήθηκα και πήγα να ζητήσω τα χρήματά μου και να υπογράψω την παραίτησή μου, με έβαλαν να υπογράψω ένα σωρό χαρτιά στο ασανσέρ, ούτε μέσα δεν με άφηναν να μπω, διότι είχε κόσμο και θα έκανα φασαρία. Με πίεσαν και υπέγραψα χωρίς να διαβάσω, αλλά ευτυχώς κατάφερα να τα φωτογραφίσω» λέει η πρώην εργαζόμενη, Νεφέλη Τσούτσουρα.

«Παρακάλαγα σε καθημερινή βάση, διότι ήθελα να ασφαλιστεί το παιδί μου για την άμεση δήλωσή μου και μου έλεγαν συνεχώς από εβδομάδα. Εν τέλει, όταν παραιτήθηκα κι αφού υπέγραψα τα χαρτιά, παρατήρησα ότι είχαν άλλη ημερομηνία στην πληρωμή. Από το ΕΡΓΑΝΗ δεν με έβγαλαν ποτέ, με αποτέλεσμα να χάσω και τα επιδόματα που δικαιούμαι σαν άνεργη μονογονεϊκή. Φαίνομαι ενεργή και έχουν παγώσει τα πάντα στον ΟΑΕΔ» τονίζει.

«Έκαναν διαφημιστικά διάφοροι influencers κι ερχόντουσαν πάνω από 200 άτομα καθημερινά για να εξυπηρετηθούν και έπρεπε να τους διώχνω εγώ για να μην κάνουν φασαρία. Με έβαζαν να λέω ψέματα ότι δεν γίνεται να εκτελέσουν τη θεραπεία, είτε γιατί έχουν πολύ μακριά τρίχα είτε γιατί είναι ξυρισμένοι» συμπληρώνει, εξηγώντας:

«Στην αρχή το έκανα. Ύστερα έλεγα την αλήθεια στον κόσμο ότι τους κοροϊδεύουν και δεν προλαβαίνω μόνη μου να εξυπηρετήσω 200 άτομα, γι’ αυτό και τους διώχνω. Άρχισαν να με αναγκάζουν να κάτσω υπερωρίες, απειλώντας με ότι δεν θα με πληρώσουν.

Δεν μπορούσαμε ούτε να πάμε τουαλέτα ούτε να πιούμε νερό. Ήρθε άλλη μια κοπέλα αρχές Νοέμβρη για αισθητική προσώπου, οπότε έπεσε πάνω μου μόνο το λέιζερ και το σώμα. Αλλά αυτό που γινόταν στο λέιζερ ήταν αδιανόητο. Ειλικρινά 200 άτομα καθημερινά. Λίγο πριν φύγω, άρχισα να λέω στους πελάτες για τις συνθήκες και όσα είχα μάθει από άρθρα στο Ίντερνετ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Φίλε εσύ που γράφεις με το όνομα xios for ever επειδή πάω σε ένα ινστιτούτο στην Αργυρούπολη κ κάτι μου βρωμάει εκεί μέσα, μήπως μπορείς να μου πεις κάποιο στοιχείο διακριτικά για το ινστιτούτο μη τη πατησω;Εγώ σε αυτό δηλαδή είδα υποπτες συμπεριφορες, και η απόδειξη που μου δώσανε αθεωρητη ή μουφα

  2. Αναφέρεται στους influencers οι οποίοι το έχουν κάνει επάγγελμα και συνεργάζονται με απατεώνες ψάχνοντας πελατάκια δίνοντας τους και καλά give away για να πέσουν στην παγίδα, influencers και απατεώνες βγάζουν φράγκα από τα κορόιδα

  3. 02-26-2023 09:04
    ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    Χαμός στη Σαλαμίνα! Ιερέας έβριζε και χτύπαγε πιστούς – Τους κλείδωσε στην εκκλησία

    Το ακούσαμε κι αυτό!
    Πανικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Σαλαμίνα, όταν ένας ιερέας έβρισε, χτύπησε και κλείδωσε πιστούς μέσα στην εκκλησία.

    Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι ίδιοι στην αστυνομία, ο ιερέας, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, βγήκε εκτός εαυτού και άρχισε να τους χτυπά και να τους βρίζει. Στη συνέχεια, τους κλείδωσε και τους τέσσερις μέσα στην εκκλησία και εξαφανίστηκε.

    Όταν κατάφεραν να βγουν από τον ναό, οι τέσσερις πιστοί κατήγγειλαν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας και υπέβαλλαν μήνυση κατά του ιερέα.

    Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για Παράνομη Κατακράτηση, Απειλή, Εξύβριση και Απλή Σωματική Βλάβη.

    Ο 66χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δικάσιμο.

    1. Γτ αμερικανική ημερομηνία; Ρε μακελειό τι τρολακια έχουν μαζευτεί εδώ μέσα;

  4. Δεν την έκανα αυτή τη δουλειά με τίποτα. Να αγγίζω τον κάθε μαλάκα. Ούτε σαν πελάτης θα πήγαινα, να με αγγίζει ο καθένας.

  5. Και μετά σου λέει,δεν μπορούμε να βρούμε υπάλληλο.Εμ βέβαια,αν εσύ θες σκλάβους να δουλεύουν όλη μέρα…..

  6. Ελλαδαρα ολε! Φτωχεια! Παλι καλα που δεν σε βαζανε να κανεις στους πεκατες κι…αλλες…θεραπειες!

  7. τι μασ λεσ δηλαδη? οτι εξαπατουσεσ τουσ πελατεσ?
    και μετα που εμεινεσ απληρωτη τουσ λεσ την αληθεια?
    γιατι δεν λεσ την εταιρια? τι περιμενεισ?
    γιατι δεν εισαι εξω απο εκει να ενημερωνεισ τον κοσμο να μην την πατησει?
    και που ξερω αν εισαι ανταγωνιστησ απο διπλα δρομο?

    1. μεγαλε αμα εχεις αυτια θα ακουγες τι ειπε το κοριτσι.. πριβε να σου πει την εταιρεια. δε μπορει δημοσια θα της κοψουν τον κολο.λογικο ειναι

  8. Άκου διακόσια άτομα για ένα ραντεβού! Πού βρίσκουν τα λεφτά; Μάλλον είναι πολιτική του κέντρου αισθητικής να κλείνουν ένα ραντεβού για πολλούς για να μαζεύεται ο κόσμος και να διαδίδεται από στόμα σε στόμα ότι έχουν δουλειά. Γιατί δεν προσλαμβάνουν προσωπικό να εξυπηρετήσουν τον κόσμο;

  9. Η κοπέλα, αφού μεγαλώνει και ένα παιδί μόνη της, πρέπει να βρει ένα δικηγόρο και να διεκδικήσει τα νόμιμα. Ϊσωε άλλαξαν τις ημερομηνίες για να μην τους κυνηγήσει.

  10. Εργασιακός μεσαίωνας. Μια γνωστή μου που δούλευε σε ένα κέντρο στην Αργυρούπολη, με τρία παιδιά, δούλευε σαν είλωτας. Αυτός είχε ανοίξει το κέντρο με το δικό της πτυχίο αισθητικής, να δουλεύουν σαν συνέταιροι. Την έβαζε να δουλεύει σαν σκλάβος. Πήρε το χαρτί της και έφυγε. Αυτός αν δεν βρήκε άλλο κορόϊδο λογικά το έκλεισε το μαγαζί. Αυτή δουλεύει τώρα με ένα γιατρό και είναι πολύ ευχαριστημένη. Είχα γνωρίσει και μια πανέμορφη κοπέλα στη στάση, που περνούσε τα ίδια. Ξεπάτωμα. Παραιτήθηκε και βρήκε αλλού δουλειά, κι αυτή σε γιατρό, και ήταν πολύ ευχαριστημένη.

Comments are closed.