Πρώην Ελβετός «Τραπεζίτης της Χρονιάς» καταδικάστηκε σε 4 χρόνια για κατάχρηση εταιρικών χρημάτων (σε στριπτιζάδικα και contact-bars)

Κοινοποίηση:
pierrin

Ένας Ελβετός τραπεζίτης, που χαρακτηρίστηκε κάποτε «τραπεζίτης της χρονιάς», θα εκτίσει 4 χρόνια φυλάκιση για κατάχρηση εταιρικών χρημάτων.

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Raiffeisen Ελβετίας, Πιερίν Βιτσέντζ, καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από μια δίκη που αποκάλυψε τις μεγάλες δαπάνες της εταιρείας του.

Η SCMP την χαρακτήρισε «μία από τις κορυφαίες δίκες εταιρικού εγκλήματος της Ελβετίας εδώ και δεκαετίες».

Ο Βιτσέντζ αθωώθηκε για κάποιες άλλες κατηγορίες, του επιβλήθηκε πρόστιμο 840.000 ελβετικών φράγκων και καταδικάστηκε να πληρώσει 1,6 εκατομμύρια φράγκα ως αποζημίωση, καθώς διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε εταιρικά χρήματα για ιδιωτικούς σκοπούς.

Ο δικηγόρος του Βιτσέντζ επιμένει στην αθωότητά του και δήλωσε ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της ετυμηγορίας.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Βιτσέντζ εξήγησε ότι ένας λογαριασμός δαπανών 200.000 φράγκων, κυρίως για στριπτιτζάδικα, ήταν «σε μεγάλο βαθμό επαγγελματικός». Υπερασπίστηκε επίσης ένα δείπνο 700 φράγκων που είχε με μια γυναίκα που γνώρισε στο Tinder, ισχυριζόμενος ότι την εξέταζε για δουλειά στο real estate. 

Ο δικαστής ανέφερε: «Η παρουσία του σε καμπαρέ, στριπτιτζάδικα και contact bar δεν αφορούσαν τα πρωταρχικά συμφέροντα της Raiffeisen».

Η Βιτσέντζ διατάχθηκε επίσης να πληρώσει στη Raiffeisen περισσότερα από 260.000 ελβετικά φράγκα και σε μια άλλη εταιρεία 1,3 εκατομμύρια φράγκα για “ζημιές που υπέστη μια άλλη εταιρεία λόγω εταιρικής συναλλαγής”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Οι «ηθικές» τράπεζες τιμωρούν τον «αμαρτωλό» υπάλληλό τους. Υποκριτές!

Comments are closed.