Πρόταση μομφής: Δεκτό το αίτημα του ΚΙΝΑΛ για συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εκτός ωραρίου

Κοινοποίηση:
nikos-androulakis-vouli

Πρόταση μομφής: Το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής για συνεδρίαση το πρωί της Κυριακής, εκτός του ωραρίου της Ομολέμειας, έγινε δεκτό εν τέλει από τον πρόεδρο της Βουλής.

Δεκτό έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής, να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στις 8 το πρωί της Κυριακής.

Όπως είπε, ο κ. Τασούλας, το νέο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής έγινε δεκτό καθώς η συνεδρίαση θα γίνει εκτός του ωραρίου (σσ αρχίζει στις 09:00) της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Νωρίτερα, την έντονη αντίδραση του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η αρχική απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, να μην παραχωρηθεί αίθουσα στην Κ.Ο. του κόμματος, προκειμένου να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε αυτό το αίτημα προκειμένου να μιλήσει ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς ως μη εκλεγμένος βουλευτής δεν μπορεί να παραστεί στη συζήτηση της πρότασης μομφής.

Το ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για «αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική η απόφαση». Ο κ. Τασούλας, σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ
Αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική η απόφαση του Προέδρου της Βουλής.

Με μια θεσμικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση, ο Πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Ποτέ ξανά δεν αρνήθηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε κοινοβουλευτική ομάδα να συνεδριάσει εντός της Βουλής!

Επτά ώρες μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος, κ. Τασούλας έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα. Και το έπραξε, ομολογώντας ότι η επιλογή του αυτή δεν στηρίζεται σε καμία σχετική απαγορευτική διάταξη του Κανονισμού της Βουλής! Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας.

Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΟΥΝΟΠ@Ν@ !!! ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ. ΑΚΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΕ ΛΙΝΑΤΣΟΤΕ !!! ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ. ΤΑ ΣΤΙΚΑΚΙΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΑΦΜ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟ Π@ΤΟ ΣΑΣ !!! ΒΑΘΕΙΑ

  2. Ο/Η Μας γάμησε η πουτανοκρήτη με τους ρουφιάνους πολιτικούς! λέει:

    Στην κυβέρνησή σας κύριε Χίο να μη βάλετε κανένα κρητικό!

  3. Παρακαλώ ενα τζιν με τόνικ αλλά χωρίς τόνικ!

  4. Ως πότε θά παίζει σέ 2 Ταμπλό ό τύπος ; Στήν ΕυρωΒουλή δέν κτυπουν κάρτα παρουσίας ή είναι ξέφραγο αμπέλι ;

Comments are closed.