Πρόεδρος συνοριοφυλάκων Έβρου: Είμαστε σοκαρισμένοι – Ήταν στην πρώτη γραμμή

Κοινοποίηση:
ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ

Σοκαρισμένος με την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στην οποία φέρονται να εμπλέκονται πέντε αστυνομικοί, δήλωσε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

«Είμαστε σοκαρισμένοι. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι ήταν στην πρώτη γραμμή. Δεν είχαμε καταλάβει τίποτα, δεν είχαν δώσει δείγμα παρανομίας και διαφθοράς, είναι ντροπιαστικό κομμάτι για την ΕΛΑΣ» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στην πιθανότητα να εμπλέκονται και άλλοι συνοριοφύλακες ο κ. Γιαλαμάς τόνισε ότι αυτό θα διαπιστωθεί από την έρευνα η οποία συνεχίζεται.

«Μας σοκάρει το γεγονός ότι ήμασταν καθημερινά στην πρώτη γραμμή και χωρίς να αντιληφθούμε κάτι, αυτοί συνεργάζονταν με τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών» υπογράμμισε ο κ. Γιαλαμάς, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τον τρόπο που δρούσαν και για το λόγο αυτό περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα πουν στην απολογία τους σήμερα στον εισαγγελέα.

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση των συνοριοφυλάκων – Οι διάλογοι
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων από τον περασμένο Οκτώβριο, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί είχαν διευκολύνει σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος άγνωστου αριθμού μεταναστών.

Μάλιστα, οι συλληφθέντες είχαν συχνά συνομιλίες με 4 Τούρκους διακινητές, για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες. Φρόντιζαν να κάνουν περιπολίες με την ίδια σύνθεση και φέρονται να ειδοποιούσαν ποια σημεία ήταν ακάλυπτα ώστε να τα προτιμούν οι Τούρκοι δουλέμποροι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους πέντε αστυνομικούς, αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε ένας 54χρονος ο οποίος έβαλε στο «κόλπο» και τους άλλους τέσσερις.

Τον περασμένο Ιανουάριο τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησαν σε νόμιμες επισυνδέσεις των κινητών τους τηλεφώνων και όπως και έχουν καταγραφεί απόμαγνητοφωνημένες συνομιλίες σε δεκάδες σελίδες.

Από τις συνομιλίες τους με τους συνεργούς τους στην άλλη πλευρά των συνόρων, φαίνεται πως προκύπτουν οι συνεννοήσεις διακίνησης, όχι όμως -προς το παρόν- το ύψος των οικονομικών ανταλλαγμάτων που λάμβαναν για αυτή την παράνομη δραστηριότητα. Σε δυο από αυτές όμως, υπάρχουν ενδείξεις οικονομικών ανταλλαγμάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ο/Η Ανασύσταση ΕΑΤ ΕΣΑ μόνο που θα το ακούνε θα τρεμουν λέει:

    Ναι σοκαρίστηκαν 😂 εντωμεταξύ ολοι γνώριζαν αλλα ουδείς μιλησε.

  2. Όλα τα κατακάθια πάνε στην συνοριοφυλακή, ακριβώς για να κάνουν “δουλειές”, από λαθροδιακίνηση μέχρι λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων, και μάλιστα όπλων που θα χρησιμοποιηθούν εναντίων των Ελλήνων και ίσως πολύ σύντομα…

  3. εμεις δεν σοκαριστηκαμε καθολου. ποιος δεν θυμαται το μοντελο στο Χονγκ Κονγκ με τα ναρκωτικα, που στη συνεχεια διοριστηκε συνοριοφυλακας;

Comments are closed.