Πρωθυπουργός του Πακιστάν: Οι ΗΠΑ μου έστειλαν επιστολή “φύγε απ’ την εξουσία, αλλιώς η χώρα θα έχει συνέπειες”

Κοινοποίηση:
khan

Αντιμέτωπος με το σχεδόν βέβαιο ενδεχόμενο να απομακρυνθεί από το αξίωμά του με ψηφοφορία μομφής σε λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός Ίμραν Χαν του Πακιστάν αρνήθηκε να παραιτηθεί σε μια προκλητική ομιλία την Πέμπτη.

Σε μια τηλεοπτική ομιλία του, ο κ. Χαν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για υποκίνηση πολιτικής εκστρατείας εναντίον του. Δήλωσε επίσης ότι θα αντιμετωπίσει την ψηφοφορία μη εμπιστοσύνης στη Βουλή, η οποία αναμένεται την Κυριακή, παρά το γεγονός ότι έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία αυτή την εβδομάδα.

«Ποτέ δεν αποδέχτηκα την ήττα», είπε ο Χαν, ο πρώην διεθνής αστέρας του κρίκετ που έγινε πολιτικός. «Πάντα παλεύω μέχρι την τελευταία φάση. Θέλω ολόκληρο το έθνος να δει εκείνη την ημέρα ποιος πούλησε τη συνείδησή του».

Τις τελευταίες ημέρες, έχει επικεντρώσει τα πολιτικά του μηνύματα γύρω από μια υποτιθέμενη επιστολή που περιείχε απειλές προς την κυβέρνησή του. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επιστολή γράφτηκε από έναν πρώην πρεσβευτή του Πακιστάν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος μετέφερε απειλές από “ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο”.

«Λάβαμε ένα επίσημο έγγραφο που πρέπει να πούμε ότι είναι εναντίον του λαού μας», είπε ο Χαν στην ομιλία της Πέμπτης, προσθέτοντας ότι η επιστολή προειδοποιούσε ότι «το Πακιστάν μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες εάν επιβιώσω της έλλειψης εμπιστοσύνης».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: